HIRDETÉS
Kezdőlap Riport Kommunisták é...

Kommunisták és Trianon: hogy jobban fájjon

HIRDETÉS

Azt hiszem, egész jól megúsztuk. Amikor 1990 környékén először jártam Erdélyben, aztán Kárpátalján, majd Szerbián és Bulgárián is átutaztam, és persze Trianont lüktető sebként megélő zempléniként jöttünk-mentünk Szlovákiában, mindig ott volt a gondolat, hogy velük jobban elbánt a szocializmus. Hogy nem véletlenül voltunk mi a legvidámabb barakk. 

HIRDETÉS

Például Romániában a totális nincstelenség skanzenként őrizte meg a magyar falvakat, ami nekünk, látogatóba hazatérő magyaroknak kedves volt: mindaz, amit néptáncosként megtanultam itthon, hétköznapiként vett körül odakint. És persze épp ezért volt megrázó élmény, amikor a kilencvenes évek elején megláttam az első, kék mellényre tűzött Metallica jelvényt egy széki táncházban. 

Íme, a Fidesz legnagyobb ellenségei! | Magyar Hang

A lényeg, a közös, hogy a legsanyarúbb sorsú Kárpátaljától Erdélyen át Budapestig végigtaposott rajtunk a baloldali értéktelenség és igénytelenség, sok más mellett súlyos, talán soha nem gyógyuló építészeti sérüléseket is okozva. És ezt a fájdalmas örökséget nézve gondolom, amit legelöl írok, hogy mi, magyarok ahhoz képest megúsztuk a kommunisták trappolását. 

A rövid rozsnyói séta is ebben a hitemben erősített meg, és közben a felvidéki kisvárosba vezető úton meg hazafelé is sirattam az elveszített gyönyörű magyar vidékeket.

Gyönyörű magyar vidék – szépséghibákkal

Iratkozzon fel Dévényi István Youtube-csatornájára további videókért!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,747lájkolóTetszik
2,378követőKövetés
16,686feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Hogy itt mikor lesz rend? Soha, míg élünk” – Dédestapolcsány az árvíz után

Éppen mostanában takarította ki a vízügy a patak medrét. Hát hogy készülhetett el 100 százalékosan, ha kiöntött belőle a patak – kérdezte a polgármester.

Vízszintes végtelen