HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mikor láttál utoljára fecskét?

Szerző: | 2020. július 26., 15:27 | Vidéki Hang, Videó

Debercsényi utcakép (Fotó: Dévényi István/Magyar Hang)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mi ez a furcsa „zaj”? Olyan ismerős, de honnan is? Nicsak, fecskék. Rengeteg. Most döbbenek rá, hogy milyen régen láttam fecskét egyáltalán, ennyit meg talán gyermekkoromban odahaza, s hogy mennyire hiányzik a hétköznapokból a csivitelésük. 

Beljebb megyünk az egyutcás faluban, újabb ismeretlen „effekt”, mert akkora a csönd, hogy a tojások érkeztét jelző kotkodács ide-oda visszhangzik a dombok között. Ezt is elhallgatgatjuk egy darabig. 

Aztán viszont irány a faluvég, mert Debercsénynek, mint zsáktelepülésnek, rendes, igazi vége van. Más viszont nem nagyon, se bolt, se kocsma, tengelygyilkos bekötőút és ötven lakó, meg béke és nyugalom, így, egy röpke pillanatra könnyen beleszerelmesedik a látogató. Hogy aztán autóba ülve keressen kisboltot, ahol kártyával is lehet fizetni, vagy csővázas gyalogturistaként átbandukoljon a szomszéd településre, mert onnan indul a busz.

De addig is jólesik a csend.

Iratkozzon fel Dévényi István Youtube-csatornájára további videókért!

Címkék: Debercsény, falu, fecske, vidék


HIRDETÉS
Parittya

Parittya

Az oktondi erőfitogtatás nemcsak a hétköznapi muszklibajnokok sajátja. A nagy multinacionális vállalatoké is. Ők a gazdasági élet izompacsirtái. Sosem mutatkoznak pőre valójukban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest