HIRDETÉS
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b, elöl) a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2020. március 5-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezetõ helyettes államtitkár (j).

Nagyon, nagyon, nagyon durván jogsértő, amit az operatív törzs tett

Miközben alapvető információkat titkolnak a nyilvánosság elől és durván diszkriminálnak, a valóban szenzitív adatokat nem védik.
Egy járókelő egészségügyi maszkban a Deák Ferenc utcában Budapesten 2020. március 16-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Álmodtam egy világot magunknak

Akár lehetne a globális egészségügy a jövő útja, ha már oly büszkék vagyunk korszerű emberi mivoltunkra.
A törvény elfogadásának pillanata

Az rémhírek terjesztésirül

Ott tartunk, hogy mától sokkal kockázatosabb újságírónak lenni Magyarországon. De ez nem jelentheti azt, hogy mindenki a gatyájába csinál, és öncenzúrát alkalmaz, nehogy baj legyen. A feladatunk nem változott.
Híd Jenő rajza

Rendkívüli állapot

„Rendszeres kézmosás... Együttlét a családdal... Olvasás otthon...”
Fotó: Pixabay

Budapest, 2020. 04. 01.

„Mindenki azonnal tegye a mobiltelefonját az asztalra, és lépjen hátra.” Az ajtómban taktikai öltözetet viselő, rohamsisakos rendőr áll.
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. A kormányfő mellett Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b), Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (b2) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Egy őszinte pillanat

Ma megkapja a vágyott, időkorlát nélküli rendkívüli felhatalmazást Orbán Viktor. És vele együtt az oszthatatlan, senkire át nem hárítható felelősséget.
Fotó: Shutterstock

Az Orbán-rezsim történelmi távlatban

Az emberek nem pénzért szülnek, bármennyire remélték ezt annak idején Kádárék is. Mérlegen a családpolitika.
Woody Allen a Rómának szeretettel című filmben

Hajtóvadászat öregekre

A közösségi hóhérkodás kiválóan alkalmas arra is, hogy összemosson különböző ügyeket, és egy polcra rakjon bűnöző gazembereket, vén kujonokat, de akár hótiszta figurákat is.
Fotó: Fortepan/Lencse Zoltán

A lehető világok legjobbika

Régen minden jobb volt. Én ennyi idősen már boltba jártam. Nem tettek autót a fenekem alá, egyedül mentem iskolába és délután edzésre.
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) beszél a magyar Európai Üzleti Tanács tagjaival folytatott megbeszélésen a Parlamentben. Mellette Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter (b) és Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár (b3) ül (Fotó: MTI/Beliczay László)

Az Orbán-rendszer legnagyobb vizsgája

Mennyire bízhatunk az Orbán-kormány válságkezelő képességében most ezekben a kritikus hetekben és hónapokban?
HIRDETÉS

Legolvasottabb