HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Klerikáldemok...

Klerikáldemokrácia

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Ha csak az elnevezésen múlna, akkor már rég az unió első öt olyan országa között említenék hazánkat, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Hiszen itt, Európában már csak a Visegrádi Négyek országaiban van demokrácia, jogállamiság, keresztény hagyományőrzés, biztonság és hasonló szép és jó dolgok, a kontinens minden más államából tömegesen menekülne a lakosság Magyarországra, s ha lennének ott szabad választások, akkor mindenütt Orbán Viktort választanák vezetőnek. Ezeket mi szerencsére tudjuk, mert a kormánypárti, azaz a tárgyilagos sajtó alaposan tudtunkra adja, de az unió többi országában, ahol nincs sajtószabadság – ezeket az elemi információkat aljas mód elhallgatják a félrevezetett nép elől. Mert mit híresztelnek rólunk szerte a nagyvilágban? Olyanokat, hogy nálunk felszámolták a demokráciát meg a jogállamot, hogy csak a miniszterelnök rokonai és haverjai érvényesülhetnek, a lakosság többsége szegény és reményvesztett. Magyarországról nem azt mondják, hogy tejjel-mézzel folyó Kánaán, hanem azt, hogy egy illiberális, autoritárius pszeudodemokrácia. És hipokrita cinizmussal arra hivatkoznak, hogy maga a miniszterelnök minősítette a magyarországi demokráciát polgári helyett illiberálisnak.

HIRDETÉS

De mostantól ennek vége! Orbán Viktor bejelentette, hogy tulajdonképpen mi kereszténydemokráciát építünk, nem is akármilyet, hanem régi vágásút, s valójában, minden ellentétes híreszteléssel szemben, eddig is azt építettük. Aki mást mond, az ballib’ hazudozó. Mert, ha belegondolunk, a Fidesz és érdemdús vezére az idők kezdete óta következetes kereszténydemokrata volt. Sokan állítják, hogy Orbán Viktor liberálisként kezdte, de ki emlékszik már arra. A miniszterelnök és rajongótábora nyilvánvalóan nem, a leghalványabb ilyen jellegű emlékük sincs, márpedig ki tudhatja jobban, mi történt vele, mint maga az alany, aki átélte az eseményeket. Később a polgári demokráciát hirdette, ám az egyszerű marketingfogás volt, mert akkoriban úgy lehetett a legsikeresebben eladni a kereszténydemokráciát. Jusson eszünkbe, hogy minő sorsra jutott a KDNP. A kutya sem szavazott rá és kihullott a törvényhozásból. A realitások talaján álló politikus akkortájt nem mondta kereszténydemokratának magát, mert nem volt sem észszerű, sem taktikus. Az illiberális demokrácia meg nyilván nyelvbotlás volt, mert örökös kormányfőnk azt akarta a világ tudomására hozni, hogy a magyar demokrácia semmilyen körülmények között soha egy cseppet sem liberális, hanem ízig-vérig ellentétes vele, így jutott eszébe az illiberális kifejezés, pedig a lelke mélyén már akkor is a keresztényre gondolt.

Kereszténydemokraták? Milo Yiannopoulos, a budapesti díszvendég

Semjén Zsolt vajon üdvösnek tartja-e éppen csak bimbódzó kereszténydemokráciában azt hirdetni, hogy a pápa nem biztos, hogy katolikus?

Persze sokan vannak a kétkedők és az ellendrukkerek, akik szerint az, amit Orbán Viktor mível, az legfeljebb valami klerikáldemokrácia-féle, már amennyiben a demokrácia kifejezés használata helyénvaló lehet ebben az esetben, de a kereszténydemokráciához az égvilágon semmi köze nincsen. (Még Semjén Zsolt személye sem nyújt biztosítékot rá.) Persze a demokrácia és a kereszténység fogalma sok mindent kibír. Minden ország, ahol választásokat tartanak, demokratikusnak hirdeti magát (lásd: népi demokráciák), s minden ország, ahol szelektíven üldözik a vallásokat, úgy gondolja, hogy ő keresztény.

HIRDETÉS

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2. számában jelent meg, 2018. május 25-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Ha teheti, kérjük segítse a független sajtót, fizessen elő a Magyar Hangra, vagy támogasson minket közösségi finanszírozási kampányunkon keresztül!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,510lájkolóTetszik
3,046követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Karanténba kerülnek a magyar diákok a koronavírus-veszély miatt

Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután az MTI-t.

Fake? Gáz!