Hoppál orrára koppintottak…

Fotó: Facebook

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője helyre tette Hoppál Péter volt kulturális (!) államtitkárt, mert a Sargentini-jelentés megszavazása után a Facebook-oldalán megosztott egy olyan képet, amelyen gyermektelen európai politikusok portréit gyűjtötték össze (képünkön). Hoppál a kép alá azt írta: „Nekik nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra. Csak a carpe diem… Ennyi.”

Hirdetés

A poszt a felfokozott közhangulatban vihart kavart, amit Kocsis Máté – komoly színészi tehetségről számot adva – próbált lecsendesíteni. Eljátszotta, hogy nála is kiverte a biztosítékot Hoppál posztja, s az arra vonatkozó sajtóérdeklődésre meglepően készségesen válaszolt. Elmondta, már jelezte is párttársának, hogy „nem szerencsés ilyet írni”.

Nyilván megkönnyebbült, hogy csak az ominózus Hoppál-poszt miatt találta meg a sajtó, és nem a jogállamiságunk, szociális szerzett jogaink megnyirbálását taglaló Sargentini-jelentés néppárti támogatással történt megszavazása miatt. Leesett a kő a szívéről, kifejtősre vette a figurát, és szívélyesen beleduruzsolta az újságíró diktafonjába, hogy szerinte milyen szép gondolat a gyerekvállalás és a családalapítás, de sok olyan helyzet van, amikor erre nincs lehetősége valakinek. „Minden konkrét gyerekvállalás, házasságkötés és családalapítás egy ember saját döntése, nincs ott keresnivalója politikai véleménynek” – fűzte még hozzá legelbűvölőbb mosolyával, amilyennel csak frissen megválasztott frakcióvezető rendelkezhet. Örök érvényűnek ígérkező nyilatkozat. Gyakran fogjuk emlegetni.

Sok meglepő voks van a Sargentini-jelentés szavazólapján – Magyar Hang

A bevándorláskritikus közép-európai államok képviselői se álltak ki egységesen az Orbán-kormány mellett.

A frakcióvezető szavait felkapta a sajtó. Közben azért volt, aki kibogarászta, melyik pellengérre állított politikus miért nem nemzett vagy szült utódot, ki homoszexuális, ki leszbikus, ki meddő közülük, kinek a neje érte el a szülésre képtelen kort. Mások a világ sorsát igazán jó irányba befolyásoló gyermektelen államelnököket emlegettek.

Láttam listát derék sokgyerekes állami vezetőkről is. A magyar miniszterelnök öt gyermekével előkelő helyen van ez utóbbin. De volt, akinek éppen ez adhatta az ötletet, hogy a Hoppál által is posztolt arcképgyűjteményt a „nincs gyereke” megjegyzések helyett a „nincs veje” szövegekkel terjessze a világhálón. Nem vitás, az is gondot tud okozni egy kereszténydemokráciában, ha korrupciógyanús ügyekbe keveredik a miniszterelnök veje.

Hoppál Péter mondanivalójának lényege az volt, hogy akinek gyermekei vannak, azoknak sokkal jobban számít a jövő, a keresztény kultúra. Ez utóbbi területért, a kultúráért volt egyébként felelős Hoppál államtitkárként az előző kormányzati ciklusban. A politikus megfeddésének oka egyszerűen az lehetett, hogy Kocsis megkönnyebbült: nem a Sargentini-jelentés kapcsán kérdezték. Ám ezzel az is szinte biztosnak látszik, hogy Hoppál már nem számít védett férfinak a Habony-művek számára. Bukott embernek tekintik, ekként is bánnak vele. Kocsis például megmondja neki, mit nem szerencsés kiírni a falára. Láthatjuk azt is hétről hétre, hogy Hoppál többéves kultúrairányító munkáját miként járatja le, hogyan cincálja cafatokra egy médiapitbull a kormányszócsőnek számító napilapban.

Konzervatívok a célkeresztben – Magyar Hang

Figyelemelterelés az úgynevezett kultúrharc, meg egy kicsit több is annál.

Kicsit kínos ez a frakcióvezetői odakoppintás Hoppál orrára. Hiszen nem tett ő mást, csak röviden összefoglalta a jobboldali holdudvari sajtóhoz tartozó lapok véleményét, amit tavaly tavasszal heteken át – egymásnak adva a stafétát – ugyanebben a témában megírtak és szajkóztak unásig.

Az inspirációt a 888.hu adhatta Hoppálnak, ott egészen odáig ment a cikkíró, hogy leszögezte: „gyermektelen politikusokra nem bízhatjuk Európa és a keresztény világ jövőjét, mert nekik egész mást jelent a jövő”, ezért „máshogy is fognak dönteni róla”. A szerző szerint a gyermektelen politikusokat nem zavarja, hogy „száz év múlva, amikor unokáink még élhetnek, Európa vallásháborúba sodródhat mai bevándorláspolitikájuknak köszönhetően; hogy dédunokáinkat esetleg csador viseletére kötelezik az erőszakos iszlámtérítők, hogy leszármazottjaink olyan zavaros világban élhetnek, mint a mai Közel-Kelet lakói”.

Egyébként ma is ugyanígy gondolják a Fideszben. Semmi nem változott. Csak a cinizmus nőtt a frakcióban…

Hirdetés

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 19. számában jelent meg, 2018. szeptember 21-én.

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még 19. számban? Itt megnézheti.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.