HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Orbán Viktor ...

Orbán Viktor 2019-es menetrendje

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

2019. január 1. Orbán Viktor miniszterelnök kissé másnaposan felköltözik a Várba, a karmelita kolostorba, és újévi fogadalmat tesz: ezentúl kolostori életet fog élni, kivételek a válogatott és a Vidi külföldi meccsei. Orbán nagyot szippant a friss, hajnali levegőből új, hatalmas erkélyén. Büszkén bejárja a 25 milliárdos beruházással megvalósult átépített, felújított épületet, örömmel tölti el a négymilliárd forintból kialakított fogadó- és dolgozószobája, gyönyörködik a drága műkincsekben.

HIRDETÉS

Február 1. Megalakul a díszegyenruhás Miniszterelnöki Testőrség a TEK parancsnokának vezetésével. A Miniszterelnökségi Testőrség jogelődje a Magyar Királyi Testőrség, amely a két háború között vitéz nagybányai Horthy Miklós főméltóságú urat és a Várat védte. A gyalogos Királyi Testőrséghez tartozott még a Koronaőrség, Orbánnak megfordul a fejében, hogy a Szent Koronát a Parlamentből várbeli dolgozószobájába viteti. Ferenc József a katonai Koronaőrségen felül létrehozta a háromfős, rangos Koronaőr intézményt. Legutoljára 1945-ben, a három koronaőr: Perényi Zsigmond és Radvánszky Albert országgyűlési képviselő, valamint Lakatos Géza miniszterelnök volt, ők birtokolták a Szent Koronát őrző páncélterem három kulcsát. Orbán elgondolkodik, hogy jelenleg saját magán kívül Rogán Antal, a kabinetiroda vezetője, helikopteres médiaszemélyiség, Cecília férje és Németh Szilárd csepeli birkózó lehetne a koronaőr.

Magyarázom a Mikulást! | Magyar Hang

Nem, erről már nem fog írni a Hétfői Hírek utódja, a szombaton megjelenő Vasárnapi Hírek. Liszkay strómannak hála már Semmilyen Hírek lesz.

A gyalogos Királyi Testőrséghez tartozott még a Lovas Testőrség (vezetőjének megfelelne Semjén Zsolt kolozsvári lovas és vadász) és a Várudvari Testőrség, amelyet Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter felügyelne a későbbiekben. A Várudvari Testőrség közvetlenül a kormányzó urat és családját védte, ez követendő példa, morfondírozott Orbán Viktor. Királyi testőr csak színmagyar, legalább 175 centi magas, jó testalkatú, kifogástalan állóképességű és egészségű katona lehetett, épp olyanok, mint a TEK-esek. Orbán Viktor elmereng a múlton, és kormányzói testőrségről ábrándozik.

Március 1. Az alaptörvényt kétharmados többséggel, gyorsított eljárásban módosítják. A változtatás a miniszterelnöki funkciót megszünteti, helyette létrehozza a kormányzó intézményét. A T. Ház túlnyomó többsége, viharos örömujjongás közepette Orbán Viktort megválasztja kormányzó úrnak, neve és titulusa ezután vitéz felcsúti Orbán Viktor kormányzó főméltóságú úr lesz. Délben megszólalnak a harangok. A változást a maroknyi Jobbik megszavazza, az LMP tartózkodik, az MSZP–Párbeszéd kivonul, a DK beint. A magyar történelemben eleddig három kormányzó volt: Hunyadi János, Kossuth Lajos és Horthy Miklós, most csatlakozik e kiváló névsorhoz Orbán Viktor. A külföldi médiumok fanyalognak és nevetnek. Soros György a kardjába dől. Az Európai Bizottság visszavonja a 7-es cikkelyhez vezető eljárást. Az új kormányzónak Putyin, Erdogan és Gurbanguly Berdimuhamedow türkmén elnök elsőként gratulál.

HIRDETÉS

Április 1. Orbán kezdeményezésére megkezdődik a Várpalotából a Nemzeti Galéria kiköltöztetése a Városligeti-tóba. Orbán Viktor kinőtte a kolostort, a költözés során a galéria legértékesebb festményeit nem szállítják el, azok az új Kormányzói Rezidencia díszítésére szolgálnak. A Várat a megújult nevű Kormányzói Testőrség légmentesen lezárja, a külföldi turistákat is kitiltják, csak a Halászbástyáig és a Mátyás-templomig engedélyezett a látogatásuk.

Május 1. Megkezdődnek a kormányzó, Gulyás Gergely és Rogán Antal titkos tárgyalásai. A téma: a Kiugrási Iroda megalakítása Horthy menyének szellemében és mintájára. A szervezésben tekintélyes részt vállal a kormányzó úr felesége, Lévai Anikó asszony, valamint Ráhel lánya és férje, a lámpás Tiborcz István. A Kiugrási Iroda célja az esetleges, parlamenti vagy forradalmi úton bekövetkező bukás utáni kimenekítési akció megszervezése, melyhez nem kérik az EU és a NATO segítségét. A titkos tárgyalásokon támogatóként részt vesz az orosz, a török, a türkmén nagykövet és a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának menedékügyi alosztályvezetője. A kidolgozott tervek szerint ez a négy ország hajlandó menedékjogot biztosítani a menekülő kormányzónak. A kiugrás eddig még ki nem tűzött időpontja: 2022, 2026, 2030 vagy 2034. Akkorra már a Kiugrási Iroda is kiugrik.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 25. számában jelent meg, 2018. október 31-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 25. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,270lájkolóTetszik
3,038követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kövér: a liberálisok ismérve a másság elviselésének képessége

Emlékek a Fidesz „diplomás kommunista" korszakából: a nép-nemzeti ideológia ártalmas, a liberalizmus jó.