HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika A kormányfő k...

A kormányfő kizuhant a szerepéből

HIRDETÉS

Az Országgyűlés március 18-i ülésén, az azonnali kérdések órájában Orbán Viktort az ellenzéki képviselők többször sarokba szorították. A jobbikos Jakab Péter adta meg az alaphangulatot azzal, hogy öreg kommunistának nevezte Orbánt. Szóba hozta Mészáros Lőrinc meggazdagodását, felemlegette Soros Györgyöt, akitől annak idején jelentős támogatást kapott a kormányfő.

HIRDETÉS

Orbán a választási eredménnyel vágott vissza, amely a Fidesz számára kedvező volt, a Jobbik számára meg nem. „A szélkakasok bukásra vannak ítélve” – heccelte tovább a miniszterelnököt Jakab, mondván, ő sosem volt kommunista vagy náci. Orbánra egyszerre lenne büszke Rákosi meg Goebbels is – szúrta oda. A miniszterelnök replikája azonban elég haloványra sikeredett. Szerinte Jakab visszaél az emberek türelmével, gyerekesen ripacskodik, a múltkor még a székébe is beleült. Tanuljon illemet – így summázható a kormányfői intelem.

Jakab után a szocialista Tóth Bertalan azt kérdezte, hogy miért érint olyan kevés családot a családvédelmi akcióterv. Emlékeztetett arra is, hogy a gyes és a családi pótlék összege tizenegy esztendeje nem változott. Meddig tesznek különbséget a gyerekek között? – tette fel a kérdést. Orbán szerint nem tesznek különbséget. Ő úgy gondolja, a szocialisták alanyi jogon járó családtámogatásban gondolkodnak, a Fidesz pedig olyanban, amit össze tudnak kötni a munkával.

Jakab Péter: Orbán Viktor „harminc ezüstért” eladná a hazát a multiknak | Magyar Hang

„Tüntetésekkel kormányt váltani nem lehet, de az ellenzéki szavazók egy oldalra állításához, a közöny legyőzéséhez hatékony eszköz.” A teljes interjú.

S tényleg egyes gyerekek nem járnak olyan jól a családi akciótervvel, mint a jobb sorsú családokban élő társaik. Orbán észre sem vette a saját válaszában rejlő logikai bukfencet: hiszen azok a gyerekek, akiknek a szülei dolgoznak és jól keresnek, jobban járnak, mint akiknek a szülei beteg testvért vagy nagyszülőt ápolnak, közmunkások vagy rokkantak. Ők tényleg nem tudnak élni a családi akciótervvel. Orbán Tóthot is a választási eredménnyel szembesítette: ők azért vannak kormányon, az MSZP meg ellenzékben, mert ők a családtámogatást összekötötték a munkával. Az MSZP frakcióvezetője azt is kérte, hogy a férfiak és nők közötti bérkülönbséget számolják fel, mire a kormányfő azt mondta: a férfiak és a nők közötti különbségek eltüntetése olyan igény, amit a Fidesz nem tud teljesíteni. Mintha nem értette volna, hogy az „egyenlő munkáért egyenlő bér” elvét kérték rajta számon.

Vajon a miniszterelnök szellemi teljesítőképessége változott az utóbbi időkben, vagy csak haszontalan idiótákkal vette körbe magát? Ezeket a „nagyon egyszerű” válaszokat vajon ő találja ki, vagy segítséget is kér hozzá? Például amikor az LMP-s Keresztes László Lóránt a paksi bővítés leállásáról, a késedelmek okairól, a jelenleg még működő blokkok leszereléséről, a radioaktív hulladékok biztonságos elhelyezéséről kérdezte, Orbán meglepő módon azt válaszolta, hogy nem ért hozzá, forduljon a képviselő az illetékes miniszterhez. Süli János miniszter nem ad értékelhető választ – panaszolta a képviselő.

HIRDETÉS

Miért találkozik évente kétszer Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin? | Magyar Hang

A magyar miniszterelnök annak örülne a legjobban, ha nemcsak a Kremlben, hanem a Fehér Házban is fogadnák.

Egyre több a bizonytalanság Paks körül. Orbán nem ért hozzá, Süli nem válaszol, Aszódi Attila kurtán-furcsán távozott a paksi projektből. Orbán üzleti ügyekkel pedig, mint tudjuk, nem foglalkozik. Kivéve, ha az orosz Nemzetközi Beruházási Bank idetelepítéséről van szó. Arról például ő tárgyalt a bank vezetőjével, az egykori budapesti KGB-főnök fiával. A KGST egykori bankjáról az MSZP-s Harangozó Tamás és a Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea is kérdezte a kormányfőt. A bankot nem ellenőrizhetik a hatóságok; a bank dolgozói, de még a vendégeik is diplomáciai mentességet kapnak. Szabó Tímea szerint az, amit Orbán csinál, nettó hazaárulás, és erre nem kapott felhatalmazást. Miért gondolja azt, hogy kiárusíthatja az EU-t és Magyarországot Putyinnak? – szegezte a kérdést a miniszterelnöknek. De azt is firtatta, mit keres hazánkban az orosz titkosszolgálat. Orbán ezt elintézte azzal, hogy az orosz titkosszolgálat barátja nem a polgári oldalon van, hanem a másikon, szóval ne neki tegyenek fel erről kérdéseket.

Miért Soros? | Magyar Hang

Az erősebb kutya bölcsessége évszázados törvény a Kárpát-medencében – ennyi és nem több Orbán Viktor ideológiája.

Vagyis hiába van tele a nyugati sajtó azzal, hogy az orosz irányítás alatt álló bank nagy valószínűséggel az orosz titkosszolgálat fedőcégeként fog működni egy uniós tagországban, Orbán azt kéri, hogy ne tegyenek fel neki kérdéseket az üggyel kapcsolatban. A kormányfő azt kérdezte Harangozótól, hogy jól érti-e, hogy a szocialisták vádolják-e azzal a polgári oldalt, hogy a szovjetekkel, oroszokkal játszanak össze. „Uraim, önök elfelejtettek 45 évet?” Mire Harangozó elmondta, hogy ő nem volt KISZ-titkár, Orbán igen, és neki párttitkár sem volt a családjában. A jobbikos Gyöngyösi Márton az európai ügyészséghez való csatlakozásunkról merőben megváltozott fideszes álláspontra kérdezett rá. Elmondta, hogy Orbán rokonai, barátai és strómanjai lopják el a legtöbb pénzt. Név szerint is említett közülük néhányat, akik sérthetetlenek, mert Orbán és Polt Péter legfőbb ügyész védi őket. Azt kérdezte, mikor lesz kész a magyar miniszterelnök arra, hogy az öncélú konfliktusok helyett valódit is megvívjon Brüsszelben, például a korrupció elleni fellépésről.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/12. számában jelent meg, 2019. március 22-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/12. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,093lájkolóTetszik
2,840követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kormányinfó 150. – Gulyás Gergely: Boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen

Az Uniós csúcs, a Magyarországgal szembeni uniós eljárás, a tervezett új ferihegyi gyorsforgalmi út, és a kultúrafinanszírozás egyaránt téma volt a tájékoztatón.

Az erőszak nemtelen