HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Fenyegetés a ...

Fenyegetés a keresztényi szeretet nevében

HIRDETÉS

A húsvét a mi kultúránkban Jézus halálához, feltámadásához kapcsolódik. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2005-ös körlevelében nem véletlenül írta, az üdvtörténet, Isten és ember közös története minden korban meghökkentő. Az, hogy az Isten emberi testet ölt, hogy vele gonosztevőként bánnak, az, hogy az ember öli meg az Istenét, s nem fordítva, megszokhatatlan. Már-már abszurd, hogy ez az Istenember feltámad, s nem bosszúért liheg, hanem a isteni irgalmával magához vonja az embert. A feltámadt Krisztus ma is itt van köztünk és velünk. Keresi a szegényeket, az elnyomottakat, mert tudja, hogy minden, amit mondott igaz és szükséges ma is a világnak.

HIRDETÉS

Mindezeket nem ártana azoknak is észben tartaniuk, akik a kereszténydemokrácia nagy és nemes gondolkodóinak tartják magukat. A krisztusi szeretet ugyanis kizár minden fenyegetőzést, gyűlölködést. A kereszténység alapgondolata a megbocsátás, Jézus egész élete erről szól. Nem áll bosszút azokon, akik bántották, nem fenyegeti őket.

Ünneprontás | Magyar Hang

Hogy mindez miért is jutott eszembe? Az elmúlt napokban a jelenleg a keresztényi világot szinte kisajátító kormányoldal jeles képviselőiről kiderültek olyan dolgok, amelyekről nem szerették volna, hogy napvilágot lássanak. Ilyen például a rezsicsökkentés nagy bajnoka, Németh Szilárd esete, akiről kiderült, a korábbi állításaival ellentétben sosem volt birkózó magyar bajnok, még utánpótláskorúként sem, amint azt egy 2017-es interjúban nyilatkozta. „Magyar bajnok voltam, és Budapest-bajnok, igaz, nem felnőtt, utánpótlás” – volt olvasható a 2017-ben a Mandiner.hu portálon megjelent cikkben. Bár az írás szerzője megjelenés előtt egyeztetett a Magyar Birkózó Szövetség elnökével, ő nem kérte a fent említett mondat javítását, így az megjelent, és bizony maga az interjú feledésbe merült egészen addig, amíg a 444.hu egyik kíváncsi újságírója utána nem járt az elmondottaknak.

Németh Szilárd – aki most már arra sem emlékezett, melyik évben volt bajnok, ahogy arra sem, hogy magyar vagy „csak” Budapest-bajnoki címet nyert – nevével semmilyen bajnoki címmel kapcsolatban nem lehet találkozni a különböző archívumokban. A Fidesz politikusát tehát hazugságon kapták. A hétköznapi ember azt gondolná, ilyenkor az a minimum, hogy az érintett beismeri a füllentést, és elnézést kér. Ehelyett mi történt? Csörtető hadként berobogott a képbe az évi félmilliárdos állami támogatással eltartott Civil Összefogás Fórum (CÖF), és amellett, hogy kiállt Németh Szilárd mellett, aki szerintük egy rendes magyar ember, és akire büszkék, még megfenyegették a „sorosista firkászokat”, akik „fel vannak mentve tornából”, hogy milyen alapon merik kétségbe vonni a mi nagy bajnokunk, bocsánat, az ő nagy bajnokuk állításait.

Viktor az isten? | Magyar Hang

És sajnos nem egyedi esetről van szó. Mint ismert, Budaörs pedagógusközössége nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz azt követelve, hogy a pedagógusbéreket ne az úgynevezett vetítési alapból, hanem a minimálbért alapul véve számítsák ki; emeljék jelentősen az oktatást közvetlenül segítők és technikai dolgozók bérét, illetve kezdődjenek érdemi egyeztetések többek között a centralizáció, az autonómia, az óraszámok, a túlórakifizetés kérdéséről. Mielőtt bárki azt gondolná, a kabinet részéről valaki vette a fáradságot, és legalább egy elutasító választ küldött a pedagógusoknak, téved. A kellemetlen kérdések megválaszolása helyett jobb, ha megszokjuk, hogy legfeljebb kellemes karácsonyt kívánnak az embernek, persze nyilván azt gondolják, az is több lett volna a semminél, elvégre kereszténydemokráciát építenek.

HIRDETÉS

Most azonban már úgy tűnik, a kibújás helyett egyre inkább a nyílt fenyegetést választják. A válaszlevél aláírói egyenesen azt követelik, hogy a tiltakozók kövessék meg a kormány oktatáspolitikáját, különben a budaörsi diákok és tanárok, különösen az aláírók következményekkel számolhatnak. Nem fogják elhinni, a fenyegető levél egy Civil Összefogás Fóruma – Újbuda, a Jövő Generációja Egyesület és a Keresztény Tanárok Egyesülete nevében íródott. Vigyázzon hát mindenki, akinek van véleménye, és az nem egyezik az uralkodó párt nézeteivel. Ha kimondja, amit gondol, szembe kell néznie a fenyegetéssel. Így húsvét táján, a krisztusi szeretet, a megbocsátás idején és ezek jegyében.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/16. számában jelent meg, 2019. április 18-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/16. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,215lájkolóTetszik
2,696követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Borkai Zsolt lányának is van egy több tízmilliós lakása

Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta az érintett ingatlan tulajdoni lapját is.

A Sós Sziklák Völgye