HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika EP-választás:...

EP-választás: katolikus ember nem támogathat korrupt kormányzatot

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Izgatottan várjuk 26-án este az eredményeket. Valószínűleg mindenki bejelenti majd, hogy ő győzött, mindenki hitet tesz majd az elvei és a céljai mellett – de ez mind lényegtelen. A lényeges az, ami május 27-e után fog következni.

HIRDETÉS

Orbán Viktor azt szeretné, ha minél nagyobb Fidesz–KDNP-kéviselőcsoport állna ki Magyarországról, mert az az ő tárgyalási pozícióját javítaná. Hogy megértsük, mekkora a tét, három számot kell tudnunk: 751 képviselői mandátumot osztanak szét az Európai Parlamentben. Magyarországról 21 képviselő megy be, ha Orbán mindet elnyeri, akkor lesz nem egészen 2,8 százaléka. Ha elnyer, mondjuk, 15-öt, akkor 2 százalékkal operálhat.

A parlamenti erő fontos a tisztségviselők megválasztásakor. A tisztségviselőket egyszerű többséggel választják, ebben szokott lenni alku. Orbán csak akkor lesz valóban alkuképes, ha az EP-ben valamiféle patthelyzet állna elő. Ám erre nincsen valós esély, ha az Orbán által megsértettek kerülnek végül döntéshozó pozícióba, akkor még azzal is elszórakozhatnak, hogy nem fogadják el Trócsányi igazságügy-miniszter biztosi jelölését – amire szolgáltatott okot bőven a magyar kormányzat az elmúlt években, gondoljunk csak például a közigazgatási bíróságok ügyére.

Keresztény vagyok, fideszes voltam – Kire szavazzak? | Magyar Hang

Az EP hétköznapjai folyamatos alkalmi koalíciókötésekkel telnek, amelyek egyébként sokszor hoci-nesze alapon zajlanak. Ha te támogatod az én vasúti kezdeményezésemet, akkor én támogatom a te halászati kezdeményezésedet stb.

HIRDETÉS

Orbán tárgyalási pozíciói nagyon rosszak. Március 22-e óta (amikor „kérte a tagságának a felfüggesztését”), sorozatban jelentették be nyíltan és a színfalak mögött, hogy mit kérnek cserébe Viktorunk további szalonképességéért. Az ár magas, és egyre emelkedik. És minél nagyobb lesz Orbán frakciója, annál többe fog kerülni – nekünk.

Brüsszelben nem hatnak a hazai mantrák, ott már levegőnek nézik az orbáni dialektikát. Viszont önmagáról állít ki bizonyítványt a magyar nép azzal, hogy mekkora arányban támogatja az orbánizmust. Ha a voksok, illetve a mandátumok több mint 50 százaléka Orbánéknak jut, akkor az európaiak le fogják vonni a következtetést: a magyarokkal képtelenség normálisan, elvszerűen együttműködni.

Vádirat az Orbán-rezsim ellen | Magyar Hang

Tudomásul veszik, hogy a magyarok valahol a XVII. (esetleg a XIII.) századi vallásháborúk korában képzelik magukat. Orbán Viktor keresztes háborút (fordított dzsihádot) hirdet az iszlám ellen, miközben nincsen értékelhető hadserege. Az orbánisták meg akarják védeni a kereszténységet, közben gyalázzák a pápát. Visszaverik a muszlim hordák támadását egészen addig, amíg azok meg nem jelennek. Javasolják a közös európai határvédelmet, aztán amikor elkészül a javaslat, hallani sem akarnak róla. Nem akarnak migránsokat látni, s közben támogatják a tízezreket betelepítő Orbánt. Utálják az Európai Uniót, amelytől 40 milliárd eurónál is több támogatást kaptak.

Mindezek fényében az európaiak megvonják a vállukat, és hátat fordítanak nekünk.

Minél kevesebb mandátum jut a Fidesznek, annál nagyobb esélyünk lesz rá, hogy ne szavazzuk ki magunkat Európából.

HIRDETÉS
Viktor az isten? | Magyar Hang

Római katolikusként pedig nem szabad elfelejtenünk, hogy az Orbán-kormányzat olyan, mint a templomban önmagát dicsérő farizeus, hiába sorolja fel az „érdemeit”, reménytelenül távol van Istentől. Az Apostoli Szentszék részletesen kifejtett, többször megerősített tanítása szerint katolikus ember nem támogathat korrupt, a társadalmat szétziláló kormányzatot.

A Keresztény szemmel rovat további cikkeit itt olvashatja.

A Publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,294lájkolóTetszik
3,041követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tisztelet Hodász Andrásnak

Merészelte az igazi krisztusi tanítást hangosan kimondani – a felheccelt „fehér, keresztény, heteró” népeknek. Nem is bocsátották meg neki.