HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Fuss, magyar,...

Fuss, magyar, fuss!

HIRDETÉS

Június 8-án új fejezet nyílik a hazai sport történetében. Legalábbis a Nemzeti Futóverseny szervezőgárdája, a Rogán családhoz kötődő Digital Minds Kft. szerint. Úgy tűnik, már a szabadidősportot is leigázták a NER-közeliek, Rogán Cecília és üzlettársa, Sarka Kata nem elég, hogy felvásárolta a vezető fitneszfesztivált, a Fitbalance-ot, de a választási kampány kellős közepén most meghirdették a legnemzetibb futóversenyt is.

HIRDETÉS

Az eddigi tendenciákat tekintve persze várható volt, hogy a kormányközeli körökből valaki előrukkol egy ilyen ötlettel, hiszen a NER környékén előszeretettel sajátítanak ki sikeres kezdeményezéseket, vagy, ha ez nem megy, saját ízlésvilágukhoz igazítják a trendeket. Így születhetett meg a „Nemzet Futása” nagy ötlete is.

Ha azt nézzük, hogy az esemény lebonyolítója a futó- és triatlonversenyek, illetve más szabadidős programok megszervezésében nagy múltra visszatekintő Budapest Sportiroda (BSI), akkor picit megnyugodhatunk a tekintetben, hogy legalább a szakmaiság biztosítva van, de nyilván a BSI nem mondhatott nemet erre a felkérésre. Ha netalántán így tesznek, megeshetett volna akár az is, hogy a főváros nem adta volna ki az aktuális útvonalengedélyeket a BSI más rendezvényeire.

Rogán Cecília, a frenetikus | Magyar Hang

A Nemzeti Futóverseny ténye nagy felháborodást keltett az amatőr sportolók körében, többen bojkottra szólították fel a futóversenyek közönségét a Facebookon, tűrhetetlennek tartva a NER ez irányú terjeszkedését.

Fuss be a történelembe! – szólítják meg a jelentkezőket a Nemzeti Futóverseny szervezői. Szándékuk azt sugallja, hogy csak akkor válik bármi értékessé, ha nemzeti jelzővel illetjük, ezzel azonban nem tesznek mást, csak a szó valódi értékét devalválják.

HIRDETÉS

Az Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út által határolt területre meghirdetett futóversenyen, ahogy az szokás, minden induló ajándékba kap majd egy érmet és egy díszes pólót. A Magyarországot formázó bronzplecsni a fővárost ellepő tizedrangú, művészi értéket nemigen ismerő zsánerszobrok világát idézi. Amikor a Facebookon bemutatták, az egyik hozzászóló rántott húshoz hasonlította az érmet, persze hozzászólását az összes többi kritikai megjegyzéssel együtt hamar eltüntették a Nemzeti Futóverseny oldaláról.

Rogán Antal luxusautókat bérelt | Magyar Hang

Sufnituning és a korai kilencvenes évek ízléstelen vizuális világa jellemzi ezt az érmet. De üzletnek biztos nem rossz az egész: a Világgazdaság nemrég írt arról, hogy a futóversenyekkel milliárdokat kaszál Budapest. És hát kevés nemzetibb törekvést képzelhetünk el a vagyongyarapításnál, még akkor is, ha a Nemzeti Futóverseny bevételét „egészségmegőrző, preventív programok támogatására” fordítják.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/21. számában jelent meg, 2019. május 24-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/21. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,107lájkolóTetszik
2,662követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Erdogan köszönetet mondott Orbánnak

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.