HIRDETÉS

Kacsa

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Van itt egy delikáteszbolt a közelünkben, írtam már róla, például amikor a kenyerek előre szeletelésének barbár szokása került a terítékemre, igaz, nem neveztem nevén, most sem fogom. Elég jó kis üzlet, sok minden más is finom, nem csupán a kenyerek, egyebek közt a tepertőkrém és a sonka is az, és lehet reggelizni, sajnos egyáltalán nem olcsón.

HIRDETÉS

De ezzel vigyázni kell, különösen hétvégén, olyankor zsúfoltság van délelőttönként, összegyűlnek a környékbeli gazdagok – van belőlük annyi mifelénk, mint az ördög –, megtelik a parkoló Audikkal, BMW-kkel, Porschékkal, nyüzsögnek, mintha nem lenne holnap, hangoskodnak, terpeszkednek, minden asztalt elfoglalnak. Ez még hagyján, alapjában véve nem utáljuk a gazdagokat, konkrét ok nélkül legalábbis, nem vagyunk mi kommunisták, anakronisztikus lenne. Az mindazonáltal már probléma, hogy hiába vagyunk résen, ilyenkor in medias res feltűnhet a látóterünkben egy töltött szájú nő. És úgy néz ki, mint Dagobert bácsi a Kacsamesékben, akinek egy tengeri szörny felfalta a fagylaltját. Nem alkatilag vagy habitusilag, nem-nem, hanem szájilag.

Legyen sütnivalónk! | Magyar Hang

Ezt egészen egyszerűen nem bírom elviselni. Nehézségeim vannak az ilyen látvány láttán úgy lelkileg, mint fizikailag. Főként fizikailag.

Pedig a műanyaggal összességében nem feltétlenül vannak problémáim, nincs az a nejlonzacskó, amely képes lenne kihozni a sodromból – bár természetesen papírtáskába pakolom a cuccokat a szupermarketben –, vagy egészen máshonnan közelítve: ma már a legirritálóbb politikusok sem irritálnak. Illegalitásba vonultam ezen a téren. A kacsaszájú nőkkel szemben viszont olthatatlan ellenérzéseket táplálok. Még mielőtt bárki szexizmussal vádolna, hadd jelezzem, ilyesmiről szó sincs, nem tehetek róla, hogy kacsaszájú férfiakkal nem adatik meg találkoznom sem a delikáteszboltban, sem sehol máshol.

HIRDETÉS

Tényleg nem értem, hogy ez miért történt. Hogy ez a jelenség miért ütötte fel a fejét. Hogy az emberiség, különös tekintettel a gazdagokra, miért nem tudott ez ellen védekezni. Mindene megvolt hozzá, különös tekintettel az anyagiakra.

Telefonos minőség | Magyar Hang

Nem hiszem, hogy a kacsaszájnál van nagyobb hazugság a földön. Ráadásul milyen átlátszó hazugság ez. Vannak beépített műanyagok, amelyek illeszkednek, belesimulnak a környezetbe, vagy ha nem is, takarás alatt nem annyira szembetűnők az első pillanattól. De ezeknek a szájaknak nincsenek titkaik.

Még rosszabb a helyzet bizonyos északi-keleti szláv országokban, a mi sarki delikáteszboltunk elbújhat mellettük. Az ijesztő belarusz riporternőt, akitől a kazah fővárosban kaptam frászt nemrégiben, ne is feszegessük. Ellenben láttam nemrégiben egy kisfilmet az interneten, amelyben orosz hokistafeleségek és -barátnők nyilatkoztak arról, hogy miként szoktak szurkolni magasan kvalifikált és kiválóan eleresztett férjeiknek. Írd és mondd: kivétel nélkül mindegyik úgy nézett ki, mint Dagobert bácsi. Legrosszabb időszakában, a fagylaltmizéria kellős közepén.

Életmentés | Magyar Hang

Teljesen elkámcsiporodtam ettől. Komolyan mondom, már-már elment a kedvem az orosz jégkorongtól, holott az még napjainkban is nagyon szép, nem hagyott rajta nyomokat a profitorientált sebészet, kreatív is, szem- és lélekgyönyörködtető is, kifejezetten alacsony műanyagtartalommal. Lám, kedden este is úgy elkalapálta az orosz jégkorong a címvédő svéd jégkorongot a világbajnokságon, mint szódás a lovát. Hogy hejehujázhattak ezenközben a kacsaszájú nők! Ez van, olykor elkerülhetetlen, hogy egy platformra keveredjem velük. Az élet bonyolult, elvégre bemegyek abba a delikáteszboltba is a kenyérért és a tepertőkrémért.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/21. számában jelent meg, 2019. május 24-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/21. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,753lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek