HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Orbánon innen...

Orbánon innen, Orbánon túl

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Hát mi történik már itt? Tényleg mindenki megbolondult? S még legalább tucatnyi hasonlóan elcsépelt felhorgadás jár verbunkost a fejemben, de azok már ott is maradnak. Na jó, még egyet: mégis, mi a baj velünk?

HIRDETÉS

Itt van ez a klímakatasztrófa – nagyjából így kezdődne egy klasszikus pesti kabarétréfa, de nálunk ez közéleti, politikai felütés. Szóval itt van ez a klímakatasztrófa, amelyről biztosat senki sem tud, feltételezések vannak, mögöttük komoly tudományos okfejtések és számítások, ezeket bátran nevezhetjük modelleknek, ám mivel valamennyi a jövőt fedő homályt próbálja eloszlatni, nem kezelhetjük őket tényként. Ami bizonyos, hogy az egyre többek által valóságosnak hitt eljövendő az emberiség sanyarú sorsát mutatja. Árvíz, szárazság, elsüllyedő városok, menekülő milliárdok, nem sorolom. És az is magabiztosan kijelenthető, hogy efféle jövőt senki sem kíván az utódainak.

Másfél méteres jég borította be a mexikói város egyes részeit | Magyar Hang

Minálunk, az Európai Unió Magyarország nevű tagállamában viszont ez is kicsit másként működik.

Mifelénk a globális fölmelegedéshez való igazodás az Orbán-kormány viszonytengelye mentén történik.

Vagyis a rendes kormánypárti értelmiségi valahol ott tart, hogy a háztartási hulladék papírra, műanyagra és fémre való szétválogatása hasznos dolog, ártani legalábbis nem árt, mi több, hárdkór polgárok az üveget a hulladékszigetre viszik, a fáradt háztartási olajat a benzinkútra leadni, az olvadó jégsapkás hiszti azonban ballib, haladó sivalkodás, amelynek valóságos célja a nemzetállami erők megtörése, eztán a határok megszüntetése, a létrejövő egyesült európai államokban a keresztény, európai kultúra eltörlése, s végső csapásként a sorosistáknak végtelen hatalmat hozó lakosságcsere, hiszen a muszlim migránsok hálából mindörökké az őket bevándoroltatókra fognak szavazni.

HIRDETÉS

Teljesen komoly, nem buta emberek ontják magukból a publicisztikákat és elemzéseket, miszerint az időjárás már csak ilyen változékony a világ kezdetétől fogva, a zöldmozgalom zöldség, a zöld honfitársak meg elbutított birkák, hasznos hülyék, a fent leírt nemzetellenes háború önkéntes, rosszabb esetben hivatásos katonái. Legújabban, az uniós klímavédelmi paktum véhármas összeomlása nyomán pedig a rezsicsökkentés ellenségei. Meg egyébként is, hol van még kétezer-ötven.

„Ha nagyon gyors lesz a klímaváltozás, akkor nem egy-kétmillió ember fog jönni felénk, hanem százmilliók” | Magyar Hang

És igen, az áprilisi választási kampányban berobbant környezetvédelem-ellenesség máris érezteti a hatását. A kormánypárti tömeg lelkesen röhögi körbe az újabb és újabb figyelmeztetéseket, féknyúzozza a fenyegető jelenségekről szóló híreket, komolyan, mint valami űbergagyi, zsékategóriás sci-fi, ahol a nép a világvége előtt egy perccel még önfeledt győzelmi őrjöngésben táncol körül egy demonstratíve felgyújtott szelektív hulladékgyűjtőt.

Vagy – most már maradjunk ennél a formulánál – itt van a Csernobilról szóló filmsorozat. Írtam róla én is, hogy mennyire fájdalmas volt szembenézni a múltunkkal, mert nekem első sorban ezt jelentette az alkotás, a szocializmus embertelen őrületének kortalan kiteregetését. Csak hát Paks. A mi titkos és titokzatos pakskettőnk. Amit miniszterelnök úr szeret, tehát szeretni kell bolondulásig. Publicisztikák, elemzések, hogy miért volt túlzás, hol hibádzott a mozi, a lángoló atommag fölött repülő helikopter nem zuhanhatott le, az atomszélben nézelődő pripjatyiak nem kaphattak akkora dózist, és egyáltalán nem biztos, hogy ha leolvad, felrobban, meg nem is pár napon belül, hanem egy hét múlva haltak meg a tűzoltók, de hát mit várunk ezektől, ezek csak hazudni tudnak. Megnyugodhatunk. Meg amúgy is, aki az atomreaktorokat bántja, minden egyéb galádságra is képes, satöbbi, satöbbi, lakosságcsere.

A legvidámabb szarkofág | Magyar Hang

Itt pediglen valami nagy-nagy, kiegyenlítő bölcsességnek kellene következnie, miszerint ne hagyjuk, hogy a politika, és egy a nemzet, meg a klímakatasztrófa nem válogat, s ha mégis jogos a sivalkodás, hát totális demokráciával fogja mindannyiunk, minden magyar életét is átalakítani Orbánon innen és Orbánon túl, de szánom-bánom, én most rendesen berágtam. Ezért keretes szerkezetben csak egy újabb elcsépeltséget.

Emberek, csípjétek már meg magatokat!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/26. számában jelent meg, 2019. június 28-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/26. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,223lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek