HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Vérnek kell f...

Vérnek kell folynia?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ha így fújják le a mecccset, akkor sem a stadionon belül, sem azon kívül nem tudjuk garantálni mindenki testi épségét! – ezt mondta CS U Craiova–Budapest Honvéd Európa-liga-mérkőzés biztosításáért felelős román csendőrparancsnok, amikor a botrány közben az illetékesek azon tanakodtak, tovább engedjék-e a játékot, vagy se.

Sok mindent láttam már az elmúlt bő harminc évben a futballban, de ilyen nyílt fenyegetésre, mint amilyet a román csendőrparancsnoka tett, nem igen emlékszem. Túl a rasszizmuson, túl a Trianonnal való román heccelésen, túl a bírót ért inzultuson, ez a mondat – amelyet már a meccs élő közvetítésében a kommentátor is említett – az igazi sarokpontja ennek a botránynak. Elemezgethetjük, miért nem döntött úgy a Honvéd, hogy ilyen körülmények között megtagadják a játékot, ehelyett inkább odaálltak büntetőket rúgni, és kiestek. Hogy vajon ezek után érdemes-e óvni, hiszen műhiba nem történt. Elgondolkodhatunk azon, hogy bár nyakló nélkül építünk stadionokat, az európai futballvezetőkkel parolázik a magyar kormány feje és a magyar szövetség elnöke (Csányi Sándor) az UEFA alelnöke, ha az érdekérvényesítésünk még mindig csak: „nesze semmi, fogd meg jól!”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tény, hogy a Honvéd a megfenyegetett UEFA-ellenőr kérésére folytatta a játékot, sajnos utólag a vesztükre. Magyar sportvezető pedig nem lehet jelen magyar érintettségű ügyek tárgyalásánál. Nem a kiesés a fájó, azt, mondhatni, megszoktuk. Annak módjával van a probléma, az európai szövetség cinikus hozzáállásával, azzal, hogy ezt a hatalmas botrány és a nyílt fenyegetést mindössze ennyivel – három zárt kapus meccsel (abból egy ráadásul felfüggesztve) elintézik. Plusz 60 ezer euró pénzbüntetéssel.

A Budapest Honvéd ellen is eljárást indít az UEFA | Magyar Hang

A magyar klub sajtótájékoztatót tartott, itt közölték, hogy a magyar együttest a csapat nem megfelelő viselkedése, tömegzavarás és rasszista magatartás miatt vizsgálja az európai szövetség.

A kérdés pedig közben az, ha az AC Milant a pénzügyi fair play megszegése miatt el lehet tiltani egy évre a nemzetközi kupaszerepléstől, akkor egy ilyen esetben miért 60 ezer euró a pénzbírság? Csak zárójelben: a főtáblára kerülésért 2,92 milliót fizetnek az egyesületeknek! Mennyire hitelesek az UEFA sportszerűséget népszerűsítő és rasszizmusellenes kampányai, ha az eddigi kismillió esetből az látszik, mindegy, mekkora a botrány, a meccset soha nem szabad félbehagyni.

HIRDETÉS

Vajon tényleg meg kell halnia ahhoz valakinek, hogy azt mondják, állj és ne tovább? Nem kellene úgy viselkedni, mint azok a rendőrök, akik csak akkor foglalkoznak a családon belüli erőszakkal, ha már vér folyik. Amíg nem változtat a hozzáállásán az UEFA, addig sajnos, hiteltelen bármi, amit a sportszerűségről papolnak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/32. számában jelent meg, 2019. augusztus 9-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/32. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Balogh Roland
Balogh Roland
1980-ban született újságíró, a Magyar Hang alapító munkatársa, valamint a magyar zenekarokkal foglalkozó Ígéretes titánok blog alapító főszerkesztője. Korábban, 2008-tól tíz éven át a megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője, nyolc évig a külpolitikai-, majd a kultúra rovat munkatársa. Érdeklődési témakörei: régészet, Kelet-Európa történelme, kiberbiztonság, csúcstechnológiai trendek és underground zene.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,880lájkolóTetszik
3,603követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán nem akármilyen szélkakas – Magyar Hang-ajánló

Interjú Fekete-Győr Andrással, Mérő Lászlóval, Mészáros Blankával és Sodró Elizával. A vőlegény és a négy árva gyerek. Keresse a friss lapot! Élet van benne!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek