HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Messziről jöt...

Messziről jött emberek

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Félbeszakított beszédekről lesz most szó, már csak azon egyszerű oknál fogva, mert ha egy közéleti szereplő beszédét félbeszakítják, az már önmagában is hír. De ezek az intermezzók most ragyogóan kiegészítik egymást, mondhatni e kényszerű szünetekből kapjuk meg azt a nagy egészet, amiben élni, létezni kényszerülünk.

HIRDETÉS

Ott van először is Orbán Viktor dallal félbeszakított szónoklata, amit az olasz neofasiszták szokásos, éves rendezvényén mondott el. (Mellékszál, amit ráadásul zárójelbe is kell száműzni, de sokatmondó tény, hogy még pár évvel ezelőtt is hetekig tartó nyíltlevelezés, kényszeres és görcsös tagadások, elhatárolódásra felszólító filippikák jelentek volna meg, pusztán csak annak a ténynek a kapcsán, hogy Orbán Viktor fasisztákkal tartózkodik egy légtérben.Ma ez már olyan megszokott, mint hogy gázszerelők komplett járásokat visznek haza malaclopóban, fényes nappal is akár.)

Szóval, kint volt a miniszterelnök a Mussolini-rajongók cosplayén, és dalra fakadtak, amint ő megemlített egy, az ’56-os hősökről szóló olasz indulót, amint aztán az őt ájulásig tisztelő talján szélsőjobboldaliak el is énekeltek legott, állva, tapsolva. Be is számolt erről a közpénzen tartott kormánypropaganda, helyenként olyan negédesen fogalmazva, hogy sokakban esetleg az is felmerült, hogy a különösen emelkedettre sikeredett sorokat eper-ízűre nyomtatták. Sőt: néhányan talán meg is nyalták a kiadványt a vonatkozó bekezdéseknél.

Egy kellemetlen vendég a kötcsei sátorban | Magyar Hang

Az új ellenségek, az igazán fontos ügyeket nem érintő témafelvetések a figyelem elterelését szolgálják a társadalmat a mélyben feszítő egyenlőtlenségekről, a gigantikus korrupcióról vagy az államiság szövetének foszladozásáról.

És ha már újságírás: Orbán azt is elmondta Olaszországban, hogy Magyarországon megszűnt a baloldali médiatúlsúly, ami jelentős változást jelent januárhoz képest, amikor is még komoly ellenszélben érezte magát a kormányfő. Úgy látszik, csak leesett neki, hogy van némi köze ahhoz a mintegy 480 médiatermékhez, amelyek az ő szignójának köszönhetően kerültek zokszó és zökkenő nélkül központi vezérlés alá.

HIRDETÉS

A miniszterelnök persze nemcsak ezzel dicsekedett, hanem azzal is, hogy hazánkban „nulla muszlim migráns” tartózkodik. Nem véletlenül nem közpénzen elszállásolt vendégmunkásokat mondott Orbán, de legyünk nagyvonalúak és tudjuk be ezt annak a közismert módszernek, hogy a messziről jött emberek közismerten azt mondanak, amit akarnak.

Újabb internetes bölcsesség bukkant fel Orbánnál | Magyar Hang

Mark Twainnek tulajdonítják a kutyákkal kapcsolatos mondást, bár forrás nincs hozzá.

De ez az anti-migrációs Disneyland régóta otthona már Orbán Viktornak és ki nem lépne innen, ebből a komfortzónából. Arra ott vannak az ő székelyvicceit közpénzért visszaböfögő thinktankek, háttérintézetek, propagandisták, miniszterek és államtitkárok, de nekik is csak néha szabad házhoz menni a pofonért.

Szombaton erre kapott engedélyt Szalay-Bobroviczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkára, Horváth Ildikó. Előbbi csak kényszeredetten mosolygott, utóbbi zavartan könnyezett, amikor a Magyar Orvosi Kamara (MOK) gyűlésén megjelentek nemes egyszerűséggel kifütyülték őket. (Éger István megpróbálta letagadni mindezt, de hát a MOK-elnöknek még nincsenek olyan valósággörbítő képességei, mint a Fidesz első emberének. Talán majd legközelebb.)

Éger István cáfolja a felvételeket, szerinte az orvosok nem fütyülték ki az államtitkárokat | Magyar Hang

Sikeres, de eredménytelen találkozóról beszélt a Magyar Orvosi Kamara elnöke a 24.hu-nak. Mások egészen máshogy emlékeznek a szervezet vasárnapi nagygyűlésére.

Mindenesetre amikor Szalay-Bobroviczky arról beszélt, hogy a kormánynak fontosak az orvosok, Horváth Ildikó meg egészségügyi fejlesztéseket akart mutatni olyanoknak, akiknek a napjai azzal telnek, hogy mondjuk az osztályuk egyetlen vérnyomásmérőjét kergetik, akkor ők nem kaptak mást, mint azt, hogy ők is olyanok, mint az olasz szélsőjobbosok között parádézó Orbán Viktor: messziről jött emberek.

A Fidesz-KDNP furcsa logika szerint szerveződő, belterjes világában ezért persze jó pont jár, de a józan paraszti ész szerint működő világban, amit nevezzünk egyszerűen csak valóságnak, azért jó néhányan hüledeznek ezen. A döntéshozók ugyanis egész egyszerűen nem lehetnek messziről jött emberek. Szajkózzuk már ezt egy ideje, de úgy látszik néhányaknak még nem jutott el a fülébe mindez. És erre az egyáltalán nem mentség, ha az orvosok fütyülését azért nem hallották meg, mert megsüketítette őket a neofasiszták tapsa és éneke.

Sőt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.