HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Választás: a ...

Választás: a Fidesz megtalálta a bűnösöket!

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megvan a bűnös. És mindjárt kettő is van belőle. 

HIRDETÉS

Az egyiket nem lesz nehéz kitalálni, de még mielőtt, vizsgáljuk meg, egyáltalán miért keresünk bűnöst ott, ahol narancssárgába borult az ország, és például az Origo címoldalon üdvözli, hogy erősödött a Fidesz. Eskü, nem én találom ki, ezt nyomják origóék, mivel valamiért még mindig azt hiszik, hogy az ostoba propaganda hatásos. Na, jó, engedékenyebb leszek, egyben kell tartani a tábort. De akkor is (teli pofával röhögő szmájli).

De mégiscsak kell bűnös, mert azért mégiscsak oda lett Budapest, elhasalt Tarlós, fordult a Vár (ezt ki gondolta volna?), veszített a III. kerületben Bús Balázs – akit komolyan sajnálok, mert ha van alig NER-érintett polgármester, hát ő tényleg az volt –, és az a tíz vidéki nagyváros sem néz ki jól, nem beszélve az itt-ott-amott összejött meglepetésszerű bukfencekre. 

Borkai. Nyilván. Őt már elítélték a választás előtt is, csak akkor még visszavonták a cikket. Ja, nem is, technikai malőr volt, pardon. Egy névtelen újságíró akkora merészet mert álmodni, hogy írt egy selyemzsinór „publicisztikát”, amire rányomta az entert, hiába, ilyen ez a központosított Kesma-szisztéma, csak úgy nyüzsögnek benne a zabolátlan entitások. 

HIRDETÉS

Szóval Borkai Zsolt, Győr polgármestere a bűnös. A választások estéjén egy rakás nagyon okos elemzést hallhatott a nagyérdemű arról, hogy miként vált globálissá a lokális botrány, és hogy a sztori vizualitása okán nyomta el a csak szavakban létező ellenzéki eseteket. Elvekről, közpénzről nem esett szó. 

Borkai azonban kevés. Kell még mellé támasz, amit a fideszes közeg a nagyvárosi prolikban talált meg. Horthyt idéznek agyba-főbe, hogy ő már akkor megmondta, és a bűnös város, és az Európai Unió mételyével átitatott lakótelepi proletárok (tényleg van ilyen vélemény is, és nem egy-kettő), szóval a rohadék főváros kavar már megint. A vörös Budapest. Jobbik, Momentum támogatással. De így egyszerűbb, na.

Pörög is a szokott lemez ezerrel, a fonnyadt lelkű főváros kontra tiszta szívű vidék sláger végtelenítve. Utóbbiról sokat tudnék mesélni, de ez most nem az az írás. Inkább ide teszem egy Corvinuson végzett, ifjú titán NER-okos képletét tanulságul, hogy mily messze van még az a bizonyos, nem, nem a polgári Magyarország, azt már elengedtem, hanem csak úgy egyáltalán a demokrácia:

„Most 3 dologra kell koncentrálni:

1. Újjá kell építeni a centrális erőteret. Ezért meg kell tolni a Mi Hazánkat, hogy belépjen a Jobbik egykori helyére, és újra 2 ellenzéki pólus legyen, akik nem tudnak és nem akarnak együttműködni.

2. El kell foglalni a jelentősebb ellenzéki sajtótermékeket, vagy meg kell szüntetni őket. Az RTL Klub, az ATV, az Index, a 24.hu, a hvg.hu, és a 444 óriási károkat okoz. A Blikk ugyan nem ellenzéki, de nem is tolja a Fideszt. Ezen változtatni kell.

HIRDETÉS

3. Vissza kell térni ahhoz, hogy a parlamenti választás után pár hónappal tartják az önkormányzati választást. Ha tavasszal nyer a Fidesz, akkor őszig kitart a lendület és az eufória, amivel könnyebb megnyerni az önkormányzati választást. Ciklus közbeni önkormányzati választás a kormánnyal szembeni protestszavazáshoz vezethet.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

34,961lájkolóTetszik
3,144követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szerkesztőségi vezércikkben kritizálja Orbán „túlhatalomtörvényét” a brit The Guardian

Ugyan a koronavírus-járványra való tekintettel mindenhol veszélyhelyzeti felhatalmazást kérnek a kormányok, ám azok – egy működő demokráciában – időkorláthoz kötöttek – írja a brit baloldali lap.

Márciusok Brüsszelben