HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ünneprontó Orbán-kormány

Szerző: | 2019. december 25., 11:15 | Featured, Publicisztika

A kormány imázsfilmjének pillanata

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Legyen nekik karácsony.

Hagyjuk a rút anyagiakat, ne agyaljunk azon, vajh miért kell a kormánynak globális médiakampányban boldog karácsonyt kívánnia, csak élvezzük a filmecske kényszeresen népviseletbe csomagolt hangulatos képeit, engedjük, hogy áradjon az öröm, hogy elringasson minket skanzenország virtuális szépsége. Relax. Nagy levegő, beszív, kisóhajt, lélegezz.

De akkor is! Hogy lehet a kormány annyira cinikus, hogy tűzoltókkal ünnepelteti önnön imázsát? Ha van a köz szolgálatának végletekig kizsigerelt közössége, azok épp a tűzoltók. Meg a mentők. Előbbiek 19.950 forintot, utóbbiak pár ezret kaptak jutalmul így év végén. Boldog karácsonyt, mi?

Alig néhányan jelentkeztek tűzoltónak | Magyar Hang

Ismerek néhány tűzoltót. Meglehetősen ritkán mosolyognak elégedetten (soha), ha a rút anyagiakról esik szó, a készültség meg a másodállás között rohanva egyébként sincs ilyesmire energiájuk. Mi, hogy másodállás? Hát, de demagóg már megint ez a Dévényi, ünnepekkor se nyugszik, miket talál ki, csak hogy bántsa Orbán Viktor kormányát.

Szóval azt mondják az én tűzoltó ismerőseim, hogy az új, frissen belépő kollégák 140 ezer forintot kapnak kézhez minden egyes hónapban. És – mesélik – még így is jönnek a fiatalok, hisz a hivatás gyönyörű, de jó, ha két-három évig bírják, aztán fájó szívvel dobbantanak. Mert ha előre néznek – nevezzük úgy, hogy életpálya –, azt látják, hogy a húsz esztendeje, immár különleges szerkezelő beosztásban dolgozó veterán akár nettó 200 ezret is hazavihet havonta.

És még arról is beszélnek, hogy azért nem omlott még össze az egész, mivel rendőrök és börtönőrök „öltöznek át”, náluk ugyanis még szigorúbban veszik a 24/48-as beosztást, így tűzoltókként könnyebben tudnak pénzt keresni valamilyen másodállásban.

Örömtüzek gyúlnak – hívjátok a tűzoltókat! | Magyar Hang

Jó, nem? A büszke, erős, lendületes, tempósan gyarapodó, soha ilyen jó nem volt Magyarországon a másodállás vállalásának lehetősége csábítja tűzoltóvá a rendőröket.

Rágjuk kicsit, ízlelgessük ezt a bejgli és a töltött káposzta között.

Címkék: imázsfilm, Orbán-kormány, tűzoltóság


HIRDETÉS
Az ő harca

Az ő harca

már a koronavírus ellen is haditerv alapján állig felfegyverkezve harcolunk, vezényelt ápolónőkkel és katonákkal, de a maszkot leginkább csak nekünk kell az orrunkra húzva hordani, ők szabad szájjal szurkolnak a lelátókon, vagy szabad szájjal tolják a hülyeségeiket az arcunkba.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest