HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Ünneprontó Or...

Ünneprontó Orbán-kormány

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Legyen nekik karácsony.

HIRDETÉS

Hagyjuk a rút anyagiakat, ne agyaljunk azon, vajh miért kell a kormánynak globális médiakampányban boldog karácsonyt kívánnia, csak élvezzük a filmecske kényszeresen népviseletbe csomagolt hangulatos képeit, engedjük, hogy áradjon az öröm, hogy elringasson minket skanzenország virtuális szépsége. Relax. Nagy levegő, beszív, kisóhajt, lélegezz.

De akkor is! Hogy lehet a kormány annyira cinikus, hogy tűzoltókkal ünnepelteti önnön imázsát? Ha van a köz szolgálatának végletekig kizsigerelt közössége, azok épp a tűzoltók. Meg a mentők. Előbbiek 19.950 forintot, utóbbiak pár ezret kaptak jutalmul így év végén. Boldog karácsonyt, mi?

Alig néhányan jelentkeztek tűzoltónak | Magyar Hang

Ismerek néhány tűzoltót. Meglehetősen ritkán mosolyognak elégedetten (soha), ha a rút anyagiakról esik szó, a készültség meg a másodállás között rohanva egyébként sincs ilyesmire energiájuk. Mi, hogy másodállás? Hát, de demagóg már megint ez a Dévényi, ünnepekkor se nyugszik, miket talál ki, csak hogy bántsa Orbán Viktor kormányát.

HIRDETÉS

Szóval azt mondják az én tűzoltó ismerőseim, hogy az új, frissen belépő kollégák 140 ezer forintot kapnak kézhez minden egyes hónapban. És – mesélik – még így is jönnek a fiatalok, hisz a hivatás gyönyörű, de jó, ha két-három évig bírják, aztán fájó szívvel dobbantanak. Mert ha előre néznek – nevezzük úgy, hogy életpálya –, azt látják, hogy a húsz esztendeje, immár különleges szerkezelő beosztásban dolgozó veterán akár nettó 200 ezret is hazavihet havonta.

És még arról is beszélnek, hogy azért nem omlott még össze az egész, mivel rendőrök és börtönőrök „öltöznek át”, náluk ugyanis még szigorúbban veszik a 24/48-as beosztást, így tűzoltókként könnyebben tudnak pénzt keresni valamilyen másodállásban.

Örömtüzek gyúlnak – hívjátok a tűzoltókat! | Magyar Hang

Jó, nem? A büszke, erős, lendületes, tempósan gyarapodó, soha ilyen jó nem volt Magyarországon a másodállás vállalásának lehetősége csábítja tűzoltóvá a rendőröket.

Rágjuk kicsit, ízlelgessük ezt a bejgli és a töltött káposzta között.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,329lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek