HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Koffein Felcsúton a g...

Felcsúton a gazdasági bevándorlókban látják a megoldást

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Van ez a szlogen, amit még a Fidesz plakátragasztói is álmukból felébresztve fújnak. Úgy hangzik, hogy „a magyar családok megsegítésében látjuk a megoldást, nem pedig a bevándorlásban”.

Kicsit unalmas már, noha kétségkívül jól hangzik, biztos lekutatta a Századvég, hogy hány milliméterrel duzzad tőle jobban a honszerető kebel.

A felcsúti futballakadémián, a magyarfaló balliberalizmus idegenszívű fészkében, a torzlelkű, merkeli wilkommenskulturt honosítja meg a vezetés. (Történik ráadásul mindez azokban a vészterhes időkben, mikor vérszomjas barbárok dörömbölnek tágabb hazánk, Európa kapuján!)

A felcsúti focicsapat vezetése ugyanis már-már a nemzetárulás vádját felvetve a legutóbbi meccseiken cseh, holland, ukrán, horvát, szlovák, szudáni-ausztrál, német és bolgár vendégjátékosoknak adott lehetőséget a játékra, míg a soha el nem készülő gulyáson nevelkedett, született futballokos magyar tehetségek már csak mutatóba maradnak néhányan a gyepen.

HIRDETÉS

Valahogy így illene az alapítványi közpénzmédiában kommentálni azt a hírt, hogy a szépreményű Puskás Akadémia kezdőcsapatából kikoptak a magyar fiatalok.

Pedig Felcsúton csak az történik kicsiben, mint az országban nagyban. Minden különösen szakértelem nélkül, gyakorlatilag korlátlan mennyiségű közpénzből próbálják Orbán Viktorhoz, Felcsút szülöttéhez lojális szereplők megvalósítani mindazt, ami kedves és hasznos lenne a miniszterelnök és pártja számára.

Maradjunk például a fiataloknál, úgyis annyira szeretné megszólítani őket a kormány. (Mondjuk a megszólítás után aztán mondani is kéne nekik valamit, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.) Jön hát az ötlet, hogy nevezzünk ki nekik egy olyan helyettes-államtitkárt, aki olyan, mint ők. És kinevezik a 22 éves diplomanélküli Rácz Zsófiát, aki egyrészt csak olyan fiatalok között fordul meg, akik valószínűleg mindenben egyetértenek vele.

Aztán ott a másik nagy gondolat: formáljuk át az oktatásukat. Ezt pedig bízzuk rá valakire, aki közli, hogy a gyerek fejébe minden áron bele kell verni az Egri csillagokat, mert szerinte ezt jelenti a „nemzeti kultúra átörökítése”. És különben is, abcúg Harry Potter!

Úgyhogy ilyen hozzáállás után igazából még össze is tehetjük a kezeinket, hogy legalább a felcsúti csapatban ott rohangál ez a pár derék magyar fiatal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek