HIRDETÉS

A Vadhajtások szerint ideje lenne börtönbe vetni Orbán Viktort

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Jókora kognitív disszonáns pofonba futott be a fideszes lakájmédia a napokban az iskolabezárások megítélése kapcsán. Amíg Orbán Viktor foggal-körömmel az iskolabezárások ellen volt, addig ők is annyira ellene voltak, hogy már-már a vérét követelték a más állásponton lévőknek. Majd miután fordult a kocka, és pénteken este a feltűrt ujjú, népéért gondterhelt, az aggódásban elfáradt miniszterelnök bejelentette, hogy mégis bezárják a közoktatási intézményeket, fordult a lakájok „véleménye” is. A Fidesz-hitűek hajlékony reakciója csak azt bizonyítja, hogy valójában nincs véleményük, csupán napraforgóként követik a Vezénylő Tábornokot.

Pszichológiai körképünkben nézzük meg, mely fideszes orgánum miképp próbálta feldolgozni a kognitív disszonancia érzését.

HIRDETÉS

Péntek reggeli rádióinterjújában még a pedagógusokat is megzsarolta Orbán Viktor, amikor előrevetítette, hogy fizetés nélkül maradnának, amennyiben a gyerekek nem járnának iskolába. Ez bátoríthatta fel a Vadhajtások elnevezésű szélsőségesen gyűlölködő, Fidesz-rajongó portált is, amely pénteken nap közben még az iskolabojkottot hirdető Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő börtönbe vetését követelte „Ideje lenne börtönbe vetni Hadházyt” című „cikkében”. A péntek esti bejelentés fényében, ha most következetes volna a fideszes lincselőoldal, akkor most Orbán bebörtönzését kellene követelnie.

A Vadhajtások „cikke” a témában.

Ott van aztán a Tv2 és Deák Dániel Fidesz-rajongó kettőse. Még két és fél órával az orbáni bejelentés előtt is azt harsogta az adófizetői milliárdokkal kényelmesen kibélelt televíziócsatorna esti, ironikusan „Tényeknek” nevezett hírműsora, hogy az ellenzék iskolabezárási javaslata komoly gazdasági károkkal járna. Arról sem akkor, sem később nem hangzott el e csatornán tudósítás, hogy milyen károkkal jár az, ha a gyerekek megfertőzik a szüleiket, nagyszüleiket. És persze a kormányoldalon mindenki azt harsogja, hogy a gyerekek nem halnak bele, „csak” hordozzák a betegséget. De ki kíván józan ésszel (értsd: nem Fidesz-hívőként) egy kétoldali tüdőgyulladást a gyerekének, unokájának, akkor is, ha az „nem hal bele”? A vírusgazdai állapot veszélyeiről nem beszélve.

A Tv2 és Deák Dániel 2 és ½ órával Orbán bejelentése előtt

A Tv2 és Deák Dániel 2 és ½ órával Orbán bejelentése előtt – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Gulyás Balázs

A „Tények” „híre” a témában, Deák Dániellel.

És aztán ott van a senki által nem olvasott Magyar Krónika nevű folyóirat főszerkesztője, Bencsik Gábor, aki az utóbbi időben azzal vetette észre magát, hogy testvérével, a Magyar Demokrata nevű Fidesz-hetilap főszerkesztőjével (a rendszerváltás előtt a Népszabadság pártélet rovatának szerkesztője) együtt beperelték az azonnali.hu elnevezésű portált, miután az egy véleménycikkében kommunistának nevezte őket. A sajtóhelyreigazítási pert elvesztették a Bencsik-testvérek, a polgári perben pedig megegyeztek egy interjúban a kért sérelemdíj helyett.

HIRDETÉS

Bencsik Gábor, aki 1993 és 1997 között a Soros Alapítvány kuratóriumának elnökeként küzdött a Soros-hálózat ellen, népes követőtáborának úgy igyekezett saját kognitív disszonanciáját feloldani, hogy Európa erős embere csupán engedett az ellenzék kényszerítésének. És ilyen alapon az autókat is be lehetne tiltani, hiszen azok is mennyi embert ölnek meg, hasonlóan a koronavírushoz.

Bencsik Gábor Facebook-bejegyzése.

Bevallom, titkon azt reméltem, ha már a magyarokat veszélyezteti a vírus, abban az esetben felülírják a pártérdekeket a magyarok érdekei fideszeséknél. Nem így lett.

Vajon mi a határ? Akkor is csak a Vezető követése lesz az elsődleges, ha már a saját családtagjaik halnak meg a leépített egészségügy, a korrupcióra elfolyt milliárdok és az inkompetens orbáni állam miatt?

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,245lájkolóTetszik
3,151követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek