HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Segítség! Rém...

Segítség! Rémhír vagy sem?

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tisztelt Operatív Törzs!

A segítségüket szeretném kérni! Ugyanis elbizonytalanodtam.

Történik, hogy a kormánymédiában többedik alkalommal nevezik lapunkat, a Magyar Hangot ál- és rémhírterjesztőnek. A legfrissebb termés úgy szól, hogy beszámoltunk róla, miszerint itt meg ott (inkább nem írom le, nehogy a rémhírterjesztés hatványozott esetébe essek) egy kiszivárgott hivatalos levet vagy jól, vagy rosszul értelmezve megítélésünk szerint ez meg az a helyzet, amit két nappal később az itt meg ott szervezet cáfolt. Amire jött a kormánypárti médiatámogatás, úgymint:

„Az ilyen és ehhez hasonló álhírek fokozott kockázatot jelentenek, hiszen alááshatják a hatékony védekezésbe vetett közbizalmat.”

HIRDETÉS

Hiszem, hogy ez nem így van, de hát hogy jövök én ahhoz, hogy felülbíráljam egy szerkesztőség nyomozóhatóság- és bíróságpótló jogi álláspontját. Viszont tényleg elbizonytalanodtam.

Hazudik a Századvég | Magyar Hang

Nem azért, mert a nem említett médiatermék olvasói és nézői máris börtönt követelnek részünkre. Ezzel kvázi semmi gond nincs, nyilván ez volt a kollégák célja.

Hanem, mert közben kaptam egy levelet valakitől, akiben tökéletesen megbízok, ugyanakkor féltem, mivel egy kis településen él, és nem szeretném, ha, de értik, gondolom. Meg amúgy is ő az úgynevezett informátor ebben az esetben, akit nekem újságíróként a végsőkig védenem kell.

Szóval falubélije jött haza az egyik fertőzési gócpontnak számító, karantén alá vont nyugat-európai régióból. Hegyeshalomnál lépett be Magyarországra, megmérték a hőmérsékletét, mert elmondta, hogy honnan jön, és kérdezte, hogy mi a teendő. Azt a választ kapta, hogy menjen önkéntes karanténba, aztán viszlát, kérték a következőt. De nyugtalan volt, jelezte a polgármesternek is, hogy hamarosan érkezik, aki annyit reagált, hogy üdv itthon. És természetesen karanténba helyezi magát, csak furcsállja, hogy ennyire szolidkás az ellenőrzés.

Na, most tehát az volna a tiszteletteljes kérdésem az Operatív Törzs irányába (azért ilyen nyíltlevélszerűséget írok, mert a hivatalos úton beküldött megkereséseinkre nem kapunk választ), hogy ha én ezt megírom, a határvédelmi erők képviselője viszont azt mondja, hogy á, nem is volt ilyen, de én meg nem szeretném bajba sodorni az informátoraimat, akkor rémhírt terjesztek vagy sem?

HIRDETÉS

Csak mert közben újságíróként mégiscsak valami olyasmi lenne a dolgom, hogy felhívjam a figyelmet a tudomásomra jutott hiányosságokra, főleg veszélyhelyzet idején.

Hogy legyen most akkor?

Segítségüket előre is köszönöm!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek