HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Ezért jó, hog...

Ezért jó, hogy komposztálódott a Semjén-saláta

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Rengeteg érvet lehetne felhozni azzal kapcsolatban, miért jó az, hogy Gulyás Gergely visszavonta Orbán Viktor parlamenti Mészáros Lőrincének, Semjén Zsoltnak a polgármestereket kormányhivatalnoki gyámság alá helyező javaslatát. A sok érv közül mondjuk sajnos épp a kancelláriaminiszter magyarázata az, ami teljes mértékben komolyan vehetetlen. Így szól ugyanis: a kormány a veszélyhelyzetben a lehető legszélesebb körű, pártpolitikai határokra tekintet nélküli összefogásra törekszik. Hát nem tudom: gurgulázó nevetéssel és térdcsapkodással kísért, önfeledt fetrengéshez azért ez még április elsején is kevés, de az irány és a poén kétségtelenül jó, csak így tovább.

A Népszava egyébként arról írt, hogy még kormánypárti polgármesterek is kritizálták a tervezetet. És tekintve, hogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes vezetője is nyilvánosan nevezte Gulyás Facebook-oldalán „bölcs döntésnek” a Semjén-saláta 16 órán belüli komposztálását, így az információ közvetetten máris megerősítést nyert.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Azt már csak én teszem hozzá, hogy ismerve az egyes, a javaslat szerint „a jövőben létrehozásra kerülő” védelmi bizottságok élére kijelölt kormányhivatali vezetők politikai karakterét, nos, hát maradjunk annyiban, hogy Semjén Zsolt hozzájuk képest egy fékezhetetlen renegát, egy tántoríthatatlan szabadságharcos. És most elnézést, de egy kicsit leegyszerűsítőn demagóg leszek, ha úgy tetszik, egyfajta rendeleti újságírás következik: bizottságosdit játszó, csetlő-botló komisszárok kezébe adta volna a magyar emberek életét a Fidesz. (Árpád, hogy tetszik? Kiszámlázom, jó? Aláírod?)

A mellékelt képen látható ez a rémálom amúgy „kicsiben”. A mesterhármas oldott hangulatú kvaterkázását megörökítő fotón ugyanis Berettyóújfalu fideszes polgármestere látható: vele szemben ül testvére, ő a kórház igazgatója, közöttük pedig a kirendelt kórházparancsnok. Persze bolond lennék a csevej szakmai jellegét kétségbe vonni – meg is érdemelném érte rémhírterjesztésért az öt év Csillagot! –, de azért még egyszer gondoljunk bele: ezt az országot olyan emberek irányítják, akik szerint egy vírus legyőzéshez az kell, hogy az ehhez hasonló fotókon ott legyen még egy hiperlojális, öltönyös fideszes. Pusztán csak azért, mert Berettyóújfaluval ellentétben nem minden várost irányít kormánypárti vezető. A koronavírus az meg már csak olyan ugye, hogy azonnal kitakarodik az országból, ha megtudja, hogy egy szalagátvágásban jártas csinovnyik is felveszi vele szemben a gumikesztyűt. Meg a maszkot, ha jut.

HIRDETÉS

De fordítsuk komolyra ezt az egészet, és könyveljük el még a nyomokban civil kurázsit tartalmazó magyar társadalom sikerének, hogy a Fidesznek (és a KDNP-nek) most eggyel kevesebb lázálma valósult meg. Persze, tudom: sokkal fontosabb lenne most az összefogás, meg a járványgörbe lapítsa. Ez való igaz, csak ezt épp a bolsevik módjára gondolkodó kormánypártok nehezítik meg a legjobban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Az adatvédelmi hatóság büntette az európai ügyészség melletti aláírásgyűjtéssel összefüggésben.