HIRDETÉS

A kormány migránsai

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Mára kimondható, hogy a migrációs tematika kizárólagossá tételére létrehozott, adóforintjaink tízmilliárdjait elégető kormányzati propagandagépezet minden érdemi, több tucatnyi csatornán keresztül sulykolt állítása egyszerű hazugság. Ennek leleplezése nélkül az ellenzéknek bajosan van esélye fordítani az erőviszonyokon. Azokhoz is el kell juttatnia a maga üzenetét, akik egyelőre nem látnak át a szitán, akik más tájékozódási pontok híján kiszolgáltatottak a Fidesz hazugságmonstrumának. Az első lépés ehhez az üzenet pontos megfogalmazása. Nem elég azt a hazugságot cáfolni, hogy a kormány ellenfelei migránsok millióinak hazánkba telepítését tervezik.

HIRDETÉS

Világos, hogy Magyarországra jelenleg nem nehezedik migrációs nyomás, a határkerítésnél nincs dráma. Ha az úgynevezett köztelevízió riogatni akar, leginkább archív felvételeket mutogathat a menekültekről, vagy a világ távolabbi pontjaira kapcsolhat. Az adatok szerint a Földközi-tengeren is egyre kevesebben igyekeznek Európába, ami persze változhat még. A magyar kormány úgy tesz, mintha még mindig a 2015-ös válságot élnénk.

Alig érkezik menekült Ausztriába | Magyar Hang

Bár nyugati szomszédunk a migráció egyik célországának számít, olyan kevés menekült érkezik, hogy bizonyos ellátások iránt megszűnhet az igény.

A korrektség kedvéért jegyezzük meg, hogy akkor a fő kérdésben neki volt igaza: az ellenőrizetlen migráció veszélyforrás, a külső határok védelme kulcskérdés. Akkoriban voltak konkrét javaslatai is a probléma globális kezelésére, Orbán Viktor az ENSZ-ben például világkvótákról beszélt a menekültek elosztása kapcsán. Majd utána harcot hirdetett a kötelező uniós kvóta ellen, amely javaslat azóta tőle függetlenül is csendben elhalt. A Fidesz – helyesen – régóta azt hangoztatja, hogy a problémát helyben kell kezelni, nem idehozni. Most, amikor egy éppen ezt célzó megállapodást tervez megvétózni a magyar kormány, nem tudunk másra gyanakodni, mint hogy hideg, cinikus számításból a fenyegetettség fenntartásában, a közös és hatásos globális megoldás megfúrásában, vagyis egy újabb menekültválság előidézésében érdekelt.

Szijjártó Péter megint beolvasott Brüsszelben | Magyar Hang

Bár az ENSZ migrációs paktumát több ország is elutasította, erre hivatkozva csak Magyarország jelezte, hogy nem írja alá az EU–Arab Liga csúcs zárónyilatkozatát.

A napokban keveredett éles vitába a magyar diplomácia számos uniós tagállammal az Európai Unió és az Arab Liga közti megállapodás blokkolása miatt. A kormány arra hivatkozik, hogy a menekültek Európán kívül tartását célzó tervezet szövege utal az ENSZ migrációs egyezményére, amely egyébként semmiféle kötelezettséget nem ró az egyes államokra. Nem keveset kockáztatunk ezzel: Németország már megüzente, hogy a lépésnek következményei lehetnek a következő uniós költségvetési ciklus tervezésekor. A Fidesz tehát egy kommunikációs játék miatt az ország felzárkózását is kész kockára tenni.

HIRDETÉS

A kormány szerint a „Soros György zsoldjában álló” nemzetközi szervezetek a nemzetállami szuverenitás lebontásán és a migráció legalizálásán dolgoznak. Csakhogy Magyarország szuverén módon ma is több csatornán keresztül teszi lehetővé a legális bevándorlást. A kötvénymigránsok nemzetbiztonsági kockázatot hordozó betelepítésének jogszabályi feltételeit maga alakította ki – a programot felfüggesztették, de bármikor felélesztheti a kétharmados parlamenti többség –, a miniszterelnök szavai szerint illedelmesen kopogtató menedékkérők befogadása folyamatos, s a kóros munkaerőhiány pótlására bizony vendégmunkások is érkeznek. Gondolhatunk minderről sok mindent, egy biztos: ezeket a migránsokat nem Brüsszel kényszerítette ránk.

Egyre több külföldi érkezik az országba a kötvényprogram lezárása óta | Magyar Hang

De azt nem tudni róluk, miért vannak itt.

Márki–Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere egy február eleji konferencián azt mondta, hogy bűnöző migránsokat csak a Fidesz telepít Magyarországra. Amit fentebb leírtam, akár így is összefoglalható. Az elmúlt években igazán megtanulhattuk, hogy sikeres politika durván leegyszerűsített üzenetekre építhető.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/6. számában jelent meg, 2019. február 8-án.

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/6. Magyar Hangban? Itt megnézheti. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szerető Szabolcs
Szerető Szabolcs
A Magyar Hang főmunkatársa, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztő-helyettese

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,281lájkolóTetszik
3,039követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vivát, vivát, vivát!

A baloldali, illetve a polgári, nemzeti, keresztény politikai közösséget egyaránt felzabálták a vezérnek mindent elnéző szekták. Ahol már nincs érték, minden csak politikai termék.