HIRDETÉS

Jó náci, rossz náci

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Egy antiszemita pártból csinált egy filoszemita pártot – ezt vágta Vona Gábor fejéhez a miniszterelnök 2017. február 20-án a parlamentben. Orbán Viktor a Jobbik középre húzását kifogásoló kinyilatkoztatása kissé elsietettnek látszik, legalábbis propagandagépezete mai álláspontja szerint. Különös, a kormányfő mintha némi nosztalgikus ízzel beszélt volna a Jobbik azon korszakáról, amikor a radikalizmus vadhajtásai még szabadon növekedhettek.

HIRDETÉS

Számos példa igazolja, hogy a Fideszt korábban nem zavarták jobboldali ellenzéke vállalhatatlan megnyilvánulásai. Sneider Tamás mai pártelnök szkinhedmúltja például már akkor ismert volt, amikor a baloldal tiltakozása ellenére a kormánypártok asszisztálásával alelnökévé választotta az Országgyűlés. A Jobbik körül tenyésző szélsőjobb szubkultúra sohasem szégyellte a nem éppen szalonképes nézeteit, miközben már jóval a néppártosodás meghirdetése előtt nyilvánvaló volt minden józanul gondolkodó ember előtt, hogy sem az akkori pártelnököt, sem a párt szavazótáborát nem lehet az antiszemitizmussal, a rasszizmussal vagy a náci ideológiával azonosítani.

Kedélyes zsidózás Bayer Zsolt műsorában | Magyar Hang

Az Echo tévés eset után „Jakab Péter-félékkel” viccelődtek a kormánypárti rádióban.

Hit kérdése, hogy Vona Gábor fordulatát – amellyel megpróbálta pártját eltéríteni addigi, a kormányra kerülés lehetőségével nem kecsegtető pályájáról – ki mennyire tartja hitelesnek, őszintének. De hát ugyanez a dilemma megfogalmazható azzal a folyamattal kapcsolatban is, amikor Orbán Viktor a radikálliberalizmustól átmenetileg (!) a polgári, jobboldali térfélre terelte pártját, ahol 1994-ben az MDF-kormány bukásával hatalmas űr keletkezett. A Jobbik középpárttá válásában annak idején nagy szerepet játszott, hogy a Fidesz nem tekintette ellenségnek, míg a szellemi kiüresedés állapotába zuhant, kudarcos kormányzása terhét cipelő balliberális oldal „fasiszta veszélyre” figyelmeztető jajkiáltásait egyre kevésbé vette komolyan a társadalom. Sokan megérezték, hogy például az antiszemitavádat csupán furkósbotként használják az ellenfeleikkel szemben.

Az antiszemitizmussal kapcsolatban a Fidesz, a Jobbik és a baloldal által mostanság előadott körtánc egyik résztvevője sem makulátlan. A néppárti fordulat meghirdetésétől nem lehetett azt várni, hogy egyetlen varázsütéssel átformál egy ekkora közösséget. A múltunk nem olyasmi, amit úgy rázhatunk le magunkról, mint kutya a vizet. Azzal a Jobbiknak is van még munkája, és nem is kevés. Az egykor a semmiségekért is bőszen fasisztázó baloldal se kiköpni, se lenyelni nem tudja a Jobbikhoz való viszony problémáját; ebből is látszik, hogy korábban nem az elvi szilárdság talapzatán állva küzdött a szélsőségek ellen. Az álszentség versenyét ezúttal is a Fidesz nyerte, amely egyfajta bizarr koalíciót igyekszik maga mögé összeterelni Köves Slomótól a Jobbik múltjukat büszkén vállaló, borzalmas nézeteiket meg nem tagadó szakadárjaiig.

HIRDETÉS

Kötöttfogás 28. – Megvalljuk bűneinket | Magyar Hang

Cigánybűnözés, zsidókérdés – a főhős: Pörzse Sándor.

Taktikai okokból hirdet a kormánypárt zéró toleranciát az antiszemitizmussal szemben, miközben hívei a Fidesz által 1992-ben lenácizott Csurka István politikai örököseinek hirdetik magukat, s gond nélkül helyi képviselőnek jelöl egy olyan személyt, aki zsidó világ-összeesküvésről hord össze hetet-havat Soros György kapcsán.

A kokainban oldódó nemzeti antifasizmus | Magyar Hang

„Én személy szerint is nagyon félek, hogy a Soros György elleni plakátjainkat ezek a nácik lecserélik egy világuralmi terveket dédelgető, gazdag, nemzetközi zsidó plakátjaira.”

A Fidesz nem tesz mást, mint felemeli a baloldal földre ejtett furkósbotját, és most ő hadonászik vele. Orbán Viktor radikális rajongói jobban teszik, ha egy ideig csak álmukban zsidóznak egy picit.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/8. számában jelent meg, 2019. február 22-én.

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/8. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szerető Szabolcs
Szerető Szabolcs
A Magyar Hang főmunkatársa, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztő-helyettese

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,703lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pénz semmiért

Orbán Viktor egyetlen olyan problémát nem jelölt meg maratoni tájékoztatóján, amelynek kezelésére ne lett volna meg minden eszköze az elmúlt tíz évben.