HIRDETÉS

Gyalázat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Semmilyen pártfegyelem miatt nem adom fel a keresztény Európa megvédését – ezt mondta a miniszterelnök vasárnap a Kossuth rádiónak adott interjújában, miután felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban Orbán Viktor jogállamot lebontó politikája és az Európai Bizottság elnöke elleni lejárató plakátkampánya miatt.

Nem telt el egy nap sem, hogy a keresztény értékeket hirdető kormány politikája miatt ismét a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának kellett közbeavatkoznia azért, hogy ételt biztosítsanak a magyar tranzitzónában egy afgán férfinak. Tavaly augusztus óta ez már a tizedik olyan eset volt, hogy a menekültektől megtagadták az eleséget a tranzitzónában. A strasbourgi bíróság sürgősségi rendelettel kötelezte a magyar államot, adjon enni a menekültnek. Az afgán férfi veszélyeztetett terhes feleségével és három gyermekével együtt várakozik a magyar határ tranzitzónájában.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Március közepén is történt hasonló, akkor két és fél napon át egy anyától és nagykorú fiától tagadták meg az ételt. Csak azt ehették meg, amit a három kisebb gyerek meghagyott nekik. Februárban pedig egy iraki család két felnőtt tagját hét napig éheztették a hatóságok.

A magyar rosszkedv és néhány ellenszere | Magyar Hang

Minden vezetőnek tudnia kellene, hogy a közérdek elsőbbséget élvez a párt- és az egyéni érdek fölött. Ebben hittünk, ezt reméltük és akartuk a rendszerváltozáskor.

Az éheztetés hátterében egy tavaly júliustól hatályos új menekültügyi szabályozás áll, amely szerint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal nem köteles az első fokon elutasított, de még eljárás alatt álló menekülteknek az ellátásáról gondoskodni. A strasbourgi bíróság döntései alapján megállapítható, hogy ez az új szabály nincs összhangban az emberi jogok európai egyezményével.

HIRDETÉS

Úgy tűnik, a magyar kormányt támogató pártszövetséget és annak a kereszténydemokrata nevet viselő tagját nem érdekli, hogy a magyar államból az emberi jogok tiszteletben tartását, a keresztény európai értékek követését egy nemzetközi bíróságnak kell kikényszerítenie.

Miközben a kormányfő fennen hangoztatja a keresztény értékek megőrzésének fontosságát Európában, a földönfutóvá vált, szerencsétlen sorsú menekültektől, közöttük keresztény hívőktől is megtagadja az ételt. Gyalázat. És a hazai keresztény egyházak, Krisztus tanításait követő néhány papot leszámítva hallgatnak, mint a sír.

Az éhezőkkel szemben a kegyetlenség az úr az épülő kereszténydemokráciánkban. Gyalázat.

Beer Miklós: Nem dughatjuk homokba a fejünket | Magyar Hang

A váci püspök számára az idei karácsony fő üzenete a szegénység, kiszolgáltatottság problémájának átérzése. A teljes interjú.

Hamvas Béla, a bölcs gondolkodó mondta évtizedekkel ezelőtt: „Arra vonatkozólag, hogy a világ olyan, amilyen, senki részéről semmiféle panaszt nem vagyok hajlandó elfogadni. Nem kellett volna olyan készséggel hozzájárulni ahhoz, hogy így legyen, és nem kell olyan készséggel hozzájárulni ahhoz, hogy így is maradjon”. Hamvas szerint tehát valamennyien felelősök vagyunk azért a rendszerért, amelyben élünk, amely megkeseríti mindennapi életünket. Mi mindannyian felelősséggel tartozunk azért a reménytelenségért, amibe lassan tényleg bele kell törődnünk, ha ennyire készségesen hozzájárulunk ahhoz, hogy minden így is maradjon.

HIRDETÉS

Az az érték, amit korábban a szegények, a menekültek iránti szolidaritásban tapasztalhattunk, veszni látszik. Sőt, új jogszabályt alkottak csak azért, hogy a menekülteket támogató civil szervezetek kedvét elvegyék a segítségnyújtástól.

Az a kár, ami az elmúlt öt esztendő alatt a társadalom lelkében keletkezett, felbecsülhetetlen.

Iványi Gábor: Ránk fog dőlni ez az ország | Magyar Hang

Iványi Gábor a hajléktalanok felé támasztott elvárásokról, a halott városról és Orbán Viktorról. A teljes interjú.

Egy emberöltő kevés lesz ahhoz, hogy a valódi keresztény, illetve humanista értékek újra gyökeret verjenek a társadalomban, hogy a menekültben újra a segítségre szoruló embertársunkat lássuk, ne pedig potenciális megszállót, a ránk rontást hozó idegen kultúra meghonosítóját, a hazánkat teleszülni akaró muszlim hitű fehérnépet. De ha az ajtónkon zörgető menekült befogadására már nem vagyunk készek, legalább annyi emberséget őrizzünk meg magunkban, hogy enni adunk neki, mielőtt útjára bocsátjuk.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/13. számában jelent meg, 2019. március 29-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/13. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,992lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Angela Merkel (Fotó: berlinerfotograf / pixabay.com)

Uniós mentőcsomag: Merkel kompromisszumos ajánlatot visz Brüsszelbe

Németország hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megegyezésre az EU pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján – mondta a kancellár.