HIRDETÉS

Ma még von der Leyent ünnepli a Fidesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megválasztották az Európai Bizottság elnökévé Ursula von der Leyent. A Fidesz politikusai persze azt hirdetik úton-útfélen, von der Leyen Orbán Viktor jelöltjeként nyerte el a pozíciót.

Varga Judit frissen kinevezett magyar igazságügyi miniszter sajátos stílusával így kommentálta Facebook profilján a német bizottsági elnök megválasztása hírét: „Manfred Weber nem akart a Fidesz képviselőinek szavazatával bizottsági elnök lenni. Nem is lett. Ma vele együtt gratulálunk Ursula von der Leyen asszonynak, aki viszont igényt tartott a támogatásunkra és a 13 magyar néppárti képviselő szavazatával éppen megkapta az Európai Parlament abszolút többségének jóváhagyását!”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Orbán Viktor is látványosan örült a néppárti Weber és a szociáldemokrata Timmermans csúcsjelöltek bukásának. A közrádióban azt mondta: „ők korábban már bizonyságát adták annak, hogy nem tisztelik Magyarországot, a magyarokat. Az ő megválasztásukat sikerült megakadályozni, helyettük egy hétgyermekes német családanyát jelöltek”.

Vajon mit gondol Európa új, hétgyermekes feje az anyaságról és a gyerekvállalásról? | Magyar Hang

Az, hogy nem tudták betartatni a demokratikus csúcsjelölti rendszert, és így nem valamelyik uniós párt listavezetője lett az EB elnöke, ehelyett a kormányfőknek kellett – a választók háta mögött, titkos alkuk eredményeként – jelöltet állítaniuk, hidegen hagyja a demokráciát már csak emlékeik és olvasmányaik alapján ismerő, hazai vizeken felszínen maradni igyekvő fideszeseket.

HIRDETÉS

Azon persze csodálkoznak, ha a fideszes EP-képviselők pozícióba választását az EP baloldali politikusai ott akadályozzák, ahol tudják. Meg is kapták az ilyenkor szokásos hazaáruló jelzőt, sőt, a honi propagandasajtó felhívást is intézett híveihez, hogy az ellenzékkel szemben „minden eszköz megengedett”.

Miközben itthon sok ellenzéki gyomra görcsbe rándult a nyílt hangú gyűlöletbeszéd hatására, Európa több mint húsz államában nagyszabású civil összefogás jött létre azért, hogy Hidvéghi Balázst ne válasszák meg az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága alelnöki pozíciójára. Már több mint 200 szervezet kéri ezt, persze a kormánypárti sajtó azt állítja, valamennyi mögött Soros György áll.

Von der Leyen kemény harcot ígért az EU-elleneseknek | Magyar Hang

Meglehetősen furcsa, hogy a fideszes uniós képviselők annak az Európai Parlamentnek a szakbizottságaiban szeretnének most vezető posztokat elfoglalni, amely ellen az EP-választás előtt szabályos csatát vívtak óriásplakátjaikon, amikor még nagyon meg akarták állítani Brüsszelt. Most annak az Európai Néppártnak a támogatásával akarják pozíciószerző céljaikat elérni, amelyikben korábban „saját elhatározásukból” felfüggesztették a tagságukat, és amelynek megbecsült vezetőit Soros-báboknak állították be a magyar választók előtt.

HIRDETÉS

A Fidesz ezen cselekedeteinek ismeretében jelentette ki Manfred Weber, hogy nem szeretne az EB elnöke lenni, ha azt csak a Fidesz szavazataival érné el. A Fidesz most látványosan örül von der Leyennek, ám ez a német politikus korábbi nyilatkozatai és keddi európai parlamenti beszéde alapján is meglepő.

Mert miről is beszélt von der Leyen? Például arról, hogy „bárki, aki megpróbálja gyengíteni Európa értékeit, elszánt ellenfélre talál benne”. És hogy javaslatot készít elő, hogy az EU legyen 2050-re az első klímasemleges kontinens. Olyan programot vázolt fel, amilyet a magyar miniszterelnök nem is olyan rég megvétózott. Sőt, az európai minimálbért is beemelte a programjába, mert szerinte mindenkinek biztosítani kell a tisztességes megélhetést. Vajon mit szólnak majd ehhez Orbánék kiemelt stratégiai partnerei, akik az olcsó munkaerőért hozták ide üzemeiket?

Orbán Viktor új igazságügyi minisztere olvas von der Leyen sorai között | Magyar Hang

Mi lesz, ha konkrét tervekkel áll majd elő von der Leyen, amely a keresztény gyökerű Európa alapértékeit szem előtt tartva úgy lép fel az illegális migráció ellen, hogy közben a menekültek humánus mentését és védelmét is biztosítja a tengeren éppúgy, mint a röszkei zónában? Mi lesz, ha kiderül: fent a várban a király meztelen?

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/29. számában jelent meg, 2019. július 19-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/29. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,924lájkolóTetszik
3,629követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek