HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Álláspont Állítsa meg „...

Állítsa meg „Lőrinc” a Coca-Colát

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Boldog István képviselő bojkottot hirdetett a Coca-Cola ellen. Azt mondja, addig nem iszik kólát, amíg a cég nem távolítja el kihelyezett melegbarát plakátjait Magyarországról. Ezeken a plakátokon azonos nemű fiatalok kólát isznak – és láthatóan szeretik egymást. Boldog István egy csapásra híres lett, tucatnyi világhírű lap is beszámolt bojkottfelhívásáról.

A Coca-Cola közleményben reagált: egyetértenek az idei Sziget Fesztivál fő témájával, ami idén a Szeretet forradalma, ehhez kapcsolták legújabb magyarországi reklámkampányukat, amelynek az az üzenete, hogy „mindenkinek joga van a szeretetre, szerelemre, és a szerelem érzése ugyanaz”.

HIRDETÉS

A Coca-Cola közleménye amúgy kapcsolódik Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a keresztyén szabadságról kifejtett gondolataihoz. Azt mondják, hogy a „szeretethez, a szerelemhez való jog mindenkié”. És azt is hozzáteszik, hogy „mindannyian egyenlőek vagyunk – függetlenül nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől”.

A propagandisták azon nyomban visszhangozni igyekeztek Boldog István nyilatkozatát. Boldog s boldogtalan elítélte az „érzékenyítő” plakátokat. Vésey Kovács László, a Pesti Srácok publicistája egészen bizarr hasonlattal állt elő. Azt írta, hogy„tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (…), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket”. Aztán még rárakott egy lapáttal: „Arra tanítjuk a gyerekeinket, hogy sajnos vannak, akik ilyen helyzetbe kerültek, és segítünk nekik, ha rászorulnak; nem csúfoljuk ki, nem bántjuk őket. De nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak – és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel –, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más.”

Azt mondja Vésey, a keresztyén szabadság korszakának önjelölt szószólója: „Mi keresztényi módon állunk a dologhoz, azaz nem embereket gyűlölünk, hanem a bűnt. Márpedig gyerekek megrontása az elképzelhető legnagyobb bűnök közé tartozik.” Mi rontja meg a gyerekeket? Az, hogy két egymást átölelő férfit látnak egy plakáton?

HIRDETÉS

A nőket szexuális tárgyként ábrázoló, szexista reklámok nem zavarják ezeket az „újkeresztényeket”, de ha azonos neműek közötti érzelmet látnak megjelenítve egy plakáton, feltámad bennük a „keresztény” harci ösztön. Keresztes lovagként kardot rántanak, és összevissza kaszabolnak.

Pedig ha körülnéznének saját közösségükben, a statisztika kegyetlen törvényei szerint találnának a most éppen a „keresztyén szabadság” alapjait lerakó közösségben is férfiakat, nőket, akik a saját nemükhöz tartozó emberekhez éreznek „bűnös” vonzalmat. Vagy ilyen gyerekkel áldotta meg őket az Úr. Őket is a saját képmásárára teremtette – amúgy. Talán nem kellene szó szerint értelmezni a bibliai tanításokat, mert abból csak zűr támad. Jézus például egy prostituáltat, ráadásul egy nőt is a tanítványai közé fogadott.

De nézzük a dolgot őt magát… Boldog István nem a saját kútfejéből vette, hogy neki kell menni a Coca-Cola reklámjának. Ennyi szabadságuk nincs a fideszes honatyáknak a keresztyén szabadság korszakában sem… Nyilvánvalóan figyelemelterelésre használják a homoszexuálisok elleni médiacirkuszt. Jól jönne migránsok híján, a magyar tudósok megtörése után egy olyan társadalmi csoport, amelyet úgy lehetne gyűlöltetni a hívekkel, hogy ez a közös érzés egyben tartsa a szavazótábort az önkormányzati választásokig.

Mészáros Lőrincék rakták ki a Coca-Cola hirdetéseit | Magyar Hang

A Coca-Cola plakátjai miatt ért támadásokat a fővárosi közlekedési vállalat finoman azzal hárította el, hogy azok szerződéses partnerük, a Peron Reklám Kft. döntése alapján kerültek ki. Ez a cég azonban a Fidesz gazdasági holdudvarához tartozók érdekeltségi köréhez tartozik. Ott van benne tulajdonosként Mészáros Lőrinc is. Aki nyilván nem strómanja senkinek. Hozzá lehet menni panaszra, ha valami nem tetszik.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/32. számában jelent meg, 2019. augusztus 9-én.

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/32. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,453lájkolóTetszik
3,158követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koronavírus: Újabb magyar halott, 585 fertőzött

Egy újabb magyar vesztette életét, hatvannal nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Hazudik a Századvég