Rogán Cecília, a frenetikus

Rogán Cecília, a frenetikus

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rogán Antal propagandaminiszter felesége, Rogán Cecília az alakformáló és partiruhák után most fitnesz- és sportruházati termékeket reklámoz. A Lehel téri metrómegállóban Cecília asszony óriásplakátról tekint a népre, miközben hasra fekve pózol rikító színű edzőruhájában. „A trend, a színek, a tökéletesség világa” – olvasható a reklámon. Hát lehetne a Frenetic szlogenjéhez jobban illő modellt találni a propagandaminiszter feleségénél?

A Rogán család élete nyitott könyv a helikopterezős botrányoktól kezdve az alaposan dokumentált családi eseményekig. Mindketten sokat tettek azért, hogy a politikai közélet megjelenítése a bulvár szintjére süllyedjen. A Frenetic márka plakátja attól érdekes, hogy kiszakítja Cecília asszonyt a megszokott bulvárkörnyezetből, és önálló reklámfelületté avatja. Vagyis az eredeti jelentésétől megfosztva, a nő egyetlen értékeként testi valóját tünteti fel. Ez már önmagában különös üzenet a keresztény, konzervatív kurzus kiemelt szereplőjétől, de még pikánsabbá válik a plakát a tőle néhány méternyire látható családvédelmi program hirdetése mellett. Nehéz eldönteni, hogy a két értékrend közül melyik kerekedik felül a metrómegállóban. És melyik az ország többi részén.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/14. számában jelent meg, 2019. április 5-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/14. számban? Itt megnézheti!