HIRDETÉS

Megint a pénz

HIRDETÉS

Október közepétől a hajléktalanok nem tartózkodhatnak életvitelszerűen az utcán. Ha megteszik, szabálysértést követnek el, következésképpen bírsággal sújthatók. A mellüket döngető kétharmados csapat újfent gondolkodás nélkül döntött, hiszen fogalmuk nincsen arról, mit is jelent otthon nélkül élni. Az sem számított, hogy a hitelek csapdájában vergődő polgárok lakásait a tartozás miatt elveszik, majd nincs hová menniük. Szorosan idetartozik még, hogy a pszichiátriai osztályok csökkentésével rengeteg beteg ember került utcára, a gondozásukat pedig senki nem hajlandó vállalni – céltalanul kószálnak, és olykor bizony életellenes cselekedeteket is elkövetnek.

HIRDETÉS

A rászorultaknak is valahol létezniük kell. Aluljárók, pályaudvarok, kapualjak és pincék szolgálnak búvóhelyül, nyáron a parkok sem kivételek.

Azoknak, akik Magyarországon felléptek, felléptünk a hajléktalanság kriminalizációja ellen, nem sok közünk van a neoliberalizmushoz.

Ám az egész történet magva mélyebben keresendő. Ha körülnézünk a világban, mindenütt találunk hajléktalanokat. Azonban az ember lesüllyedését nem mindig a saját hibája okozza. Az állam igencsak felelős érte. Kiváltképp akkor, ha ölbe tett kézzel képes végignézni a hanyatlást. A bankvilág örökös ügyeskedése szintén ehhez a kérdéskörhöz társul. A kettő együtt könnyedén teszi tönkre a társadalom támaszra szoruló rétegét. Ám segítség helyett törvényt alkotnak, abban bízva, hogy azzal a jelenséget egy csapásra megszüntetik majd. Sajnos ezzel a megkülönböztető politikával biztosan nem sikerül, mert ez idáig is csak bajt generált az országban. És ezután sem lesz másként. Egyébiránt meg kéne kérdezni az okosoktól, hogyan rendezze a bírságot az otthontalan, ha egy forint sincs a zsebében. Azt hiszem, a válasz egyértelmű. Sehogyan.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 11. számában jelent meg, 2018. július 27-én.

HIRDETÉS

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 11. számban? Itt megnézheti

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,429lájkolóTetszik
2,547követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem volt mozdonyvezető, nem jártak a vonatok

A Közlekedő Tömeg Egyesület információi szerint szeptember 17-én négy elővárosi vonat azért nem indult el a végállomásról, mert nem volt rájuk mozdonyvezető.

Nekünk harangoztak?