HIRDETÉS

Megint a pénz

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Október közepétől a hajléktalanok nem tartózkodhatnak életvitelszerűen az utcán. Ha megteszik, szabálysértést követnek el, következésképpen bírsággal sújthatók. A mellüket döngető kétharmados csapat újfent gondolkodás nélkül döntött, hiszen fogalmuk nincsen arról, mit is jelent otthon nélkül élni. Az sem számított, hogy a hitelek csapdájában vergődő polgárok lakásait a tartozás miatt elveszik, majd nincs hová menniük. Szorosan idetartozik még, hogy a pszichiátriai osztályok csökkentésével rengeteg beteg ember került utcára, a gondozásukat pedig senki nem hajlandó vállalni – céltalanul kószálnak, és olykor bizony életellenes cselekedeteket is elkövetnek.

HIRDETÉS

A rászorultaknak is valahol létezniük kell. Aluljárók, pályaudvarok, kapualjak és pincék szolgálnak búvóhelyül, nyáron a parkok sem kivételek.

Azoknak, akik Magyarországon felléptek, felléptünk a hajléktalanság kriminalizációja ellen, nem sok közünk van a neoliberalizmushoz.

Ám az egész történet magva mélyebben keresendő. Ha körülnézünk a világban, mindenütt találunk hajléktalanokat. Azonban az ember lesüllyedését nem mindig a saját hibája okozza. Az állam igencsak felelős érte. Kiváltképp akkor, ha ölbe tett kézzel képes végignézni a hanyatlást. A bankvilág örökös ügyeskedése szintén ehhez a kérdéskörhöz társul. A kettő együtt könnyedén teszi tönkre a társadalom támaszra szoruló rétegét. Ám segítség helyett törvényt alkotnak, abban bízva, hogy azzal a jelenséget egy csapásra megszüntetik majd. Sajnos ezzel a megkülönböztető politikával biztosan nem sikerül, mert ez idáig is csak bajt generált az országban. És ezután sem lesz másként. Egyébiránt meg kéne kérdezni az okosoktól, hogyan rendezze a bírságot az otthontalan, ha egy forint sincs a zsebében. Azt hiszem, a válasz egyértelmű. Sehogyan.

HIRDETÉS

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 11. számában jelent meg, 2018. július 27-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 11. számban? Itt megnézheti

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

34,932lájkolóTetszik
3,144követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek