HIRDETÉS

Az újrakezdés lehetősége

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nemrég a kormány által lefolytatott, támogatott Hír tévés átvétel és az utána következő örömtüzek kihunytával – a megtévesztő hírek korszakában – érezhető egyfajta nagyon hamis érvelési hullám, ami nem túl nagy magabiztosságot mutat a jelenlegi politikai vezetés részéről. Kerülve a számukra kényelmetlen kérdéseket, próbálva elfeledni tisztességtelenségük minden emlékét.

HIRDETÉS

Azt tudjuk és látjuk, a túlméretezett hatalom megmérgezi az ítélőképességet és az értelmes érvelést, úgy, miképpen a zabla ott van a szájban, a gyeplő meg a gazda kezében. De ezt a kényelmes börtönt nem mindenki vállalta, vállalja, mivel nem akarnak védekezés nélkül elmerülni, jámbor állatként élni abban az országban, ami az ő hazájuk is. Inkább küzdenek azért, hogy a józan ész ne merüljön feledésbe, és megmaradjon a lehetőség az értelmes újrakezdéshez.

Az árkok betemetve, csak nem úgy

Két párhuzamos Magyarország van, amelyek csak épphogy, kényszerből határosak egymással. Ami viszont közös, az a düh.

A felelősség nagy, de ki kell tartani, mert ha ravasz cselfogással, ópiumként ható szavakkal lóvá is tesznek minket, kötelessége minden magyarnak a lángot megőriznie. Mert eddig még nem volt olyan rendszer, amire ne csukták volna rá az ajtót, amint tudatára ébredtek az emberek, hogy félre lettek vezetve, elvesztegették a lehetőségeket, a nemzet jövőjét, és csak a saját gazdagodásukat helyezték előtérbe.

HIRDETÉS

A közbeszédben hallani arról, és egyes politikusok erre is játszanak – újabb félelmet elhintve –, hogy közeleg egy gazdasági válság, ami esetleg nagyobb lesz, mint a 2008-as, valamint az Európai Unió is az összeomlás szélén áll. Ennek sejthetően Oroszország örülhet a legjobban, hiszen megbonthatja az európai hatalmi egyensúlyt, kihasználhatja az európai államok közötti történelmi konfliktusokat, ezáltal is növelve európai befolyását.

Az EU-val szembeni dühnek, elégedetlenségnek, keserűségnek több megalapozott oka is van, és tény, a korrupció nem lett kisebb hazánkban a 2004-es csatlakozásunk után. Úgy pedig a hatalom nem viselhet háborút a korrupció, a szemfényvesztés ellen, ha saját maga is korrupt és ködcsináló.

Értelemadás 2018

A mostani politikai és erkölcsi káoszban is fel kellene ismernünk, ki a barát, és ki a rabló.

A mindennapi élet problémái mellett, az egzisztenciális biztonságért való küzdelemben nincs idő, sem erő, hogy jobban megismerjék az emberek a politikai élet mélyebb machinációit. De feltételezhető, mindenki tisztában van az élet végességével, és e szerint próbál valamilyen maradandó értéket hordozó örökséget hátrahagyni. Viszont ha valóban közeleg a válság, akkor ez egyben alkalom, esély arra is, hogy az emberek egy időre félrerakják azt, ami elválasztja őket és számadást követelve újjá teremtsék a nemzetet, ahol a jelent nem fertőzi meg a múlt.

Mára teljesen nyilvánvaló, hogy a rendszerváltás óta rengeteg elvesztegetett évünk volt és még mindig csak a hitegetés maradt, abban bízva, talán egyszer majd jobb lesz. Azonban a közéletből eltűnőben az érdem, a puritán viselkedés és a tisztesség. Helyette a kapzsiság, a mohóság, a lakájmentalitás uralkodik. Ennek okán lassan most már nem tömjénillatú beszédekre lesz szükség, mert az idő vészesen megy, és illúziókeltésre már nincs valós igény.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 15. számában jelent meg, 2018. augusztus 24-én.

HIRDETÉS

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 15. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,802lájkolóTetszik
2,974követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

Interjú Schiffer Andrással és Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Lekerülhet az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt

Ügyvédje a fogvatartási végzés visszavonását kérte arra hivatkozva, hogy az sérti a Mol elnök-vezérigazgatójának az emberi jogait.