HIRDETÉS

Levél a XXII. századból

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Kedves Lányi András! A nem túl távoli jövőből írok Neked. Mélységesen megértem a klímaváltozással kapcsolatos aggodalmaidat. Egy kérdésben azonban nem tudok egyetérteni Veled. Az 5G-hálózatok elterjesztése ugyanis mindenre megoldás. Lehetővé teszi ugyanis a mesterséges intelligenciák elterjesztését, így azt is, hogy ezt a jövőből származó levelet megírjam Neked.

HIRDETÉS

Képzeld, milyen jó lesz, amikor a vezető nélküli autók, a kútkezelő nélküli benzinkutak, a recepció nélküli szállodák, a vezető nélküli metró- és villamosvonalak, a pincér és szakács nélküli éttermek széles körben elterjednek. Ekkor már csak egy lépés választ el Titeket az emberi tényező általános kiküszöbölésétől. Az alapötlet a pilóta nélküli felderítő repülőgépek példájából származik. Mi lenne, ha nemcsak pilóta, de utas nélküli repülőgépek közlekednének, hiszen erre a hadiipar ad példát.

És ha a jéghegy túl közel van? | Magyar Hang

A vezető nélküli önvezető autót tovább lehetne fejleszteni, és az utast is ki lehetne küszöbölni. Az önvezető bicikli esetében ez nem is kérdés. Ezután már csak tovább kell fejleszteni az ötletet. A vendég nélküli szállodák, az ételeket elfogyasztó vendég nélküli éttermek, a munkatársak nélküli irodaházak csak elszigetelt lépések a csodálatos jövő felé.

A mesterséges intelligencia ugyanis feltalálta a lakó nélküli várost. Ez lehet az igazi smart city. Ebben a városban úgy épülhetnének toronyházak, hogy senki sem dolgozna bennük. Az építődaruk maguktól forognának. A metrómegállókban megállnának a vezető nélküli szerelvények, és nem szállna ki belőlük senki. Egyre több lakó nélküli város épülhetne, míg a lakó nélküli városok szövetsége elhatározná, hogy megtámadja és elpusztítja a lakókkal még rendelkező városokat. A háború kimenetele nem lehet kétséges.

HIRDETÉS
Globális életpusztítás legyen az ára a mesterséges intelligencia fejlesztésének? | Magyar Hang

Ha győz a lakó nélküli városok szövetsége, lecsökken az emberiség létszáma. A nem túl távoli jövőben eltűnik a Földről az ember. Ha az ember eltűnik, a természet egyensúlya lassan helyreáll. A mesterséges intelligencia elkezdi felszámolni önmagát. Megmaradnak a földrészek, a tengerek, a növények, és elszaporodnak az állatok. Ezért nem értek egyet az 5G-hálózatok elterjedése kapcsán megfogalmazott aggodalmakkal.

Üdvözlettel: 2119, a mesterséges intelligencia utolsó tagja

A szerző Budapest egykori főpolgármester-helyettese és főépítésze

Az 5G ügyében közölt, Tanka Endre professzor jegyezte cikk megjelenését követően élénk vita alakult ki a közösségi médiában. És ha a jéghegy túl közel van? címmel augusztus 2-ai számunkban Lányi András reagált rá, augusztus 16-i számunkban pedig az NMHH is. Az 5G ügye a Jászai Gellért vezette 4iG előretörése miatt politikai felhangot is kapott, a téma már csak ezért is kiemelten szerepel a közbeszédben. Sok érv és ellenérv hangzik el, s bár ezek egy részét szokás tudománytalannak minősíteni, mi fontosnak tartjuk ezt a vitát, és érthetőnek tartjuk a társadalomban meglévő félelmeket, bizonytalanságot.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/33. számában jelent meg, 2019. augusztus 16-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/33. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,541lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.