Szégyen

Szégyen

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lehet szó nélkül elmenni amellett, amit Borkai Zsolt tett. Győr polgármesterét hiába választották újra október 13-án, erkölcsileg megbukott. Azon kevesek kedvéért, akik esetleg nem látták a felvételt: Az olimpiai bajnok tornász – a keresztény szabadságot sajátosan értelmezve – egy horvát luxusjachton rendezett orgián vett részt. Illuminált állapotban, lyukas zokniban közösült egy olyan nővel, aki még véletlenül sem volt a felesége. És ezek után a választási kampányban még volt képe kiplakátolni a várost, hogy az emberek szavazzanak rá, mert ő: „családapa, olimpikon, polgármester”. Az. De milyen? Hogy süllyedhetett egy egykor kiváló sportoló ilyen mélyre? Szégyen!

És ez az ember évekig lehetett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Sportemberhez nem méltó, erkölcstelen, gusztustalan cselekedetével felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar olimpiai mozgalomnak és a sporttársadalomnak. Amit ő most tett, az a sokak által példaképnek tekintett olimpiai bajnokok társadalmi megítélését is roncsolja. Az a minimum, hogy tőlünk is bocsánatot kérjen. Egyúttal pedig lemondjon arról az életjáradékról, amelyet a magyar emberek sportolóként nyújtott teljesítménye elismeréseként, tiszteletük és megbecsülésük jeleként biztosítanak számára.

Magánbűnök, közerkölcsök | Magyar Hang

A magukat kereszténydemokratának beállító pártok morális szégyene, hogy a lebukás után a Fidesz–Kereszténydemokrata Néppárt logója még szerepelhetett Borkai neve mellett a szavazólapokon. Csak a választások után jutott eszükbe megkérni, hogy legyen kedves kilépni a pártból. A tagsági könyv ugrott, de az együttműködés azért megmarad. Nekik ugyanis nem a keresztény értékek, hanem sokkal inkább Győr (azaz egy gazdag nagyváros erőforrásainak megszerzése) az első.

A polgárháború visszatér | Magyar Hang

Mikor jönnek rá végre az emberek, hogy a „keresztény szabadság” a Fidesznél csak egy politikai termék? Csakúgy, mint egykor a „polgári Magyarország” volt. Tulajdonképpen semmi sem változott. Életfelfogásban maradtak ugyanazok, akik voltak a 90-es évek elején. Csak a csomagolás lett azóta nemzeti és keresztény, mivel most ezt a terméket lehet eladni nekünk. Az pedig a mi szégyenünk, hogy ezt immár 13 éve be-, illetve megvesszük.

A szerző olimpiai bajnok vízilabdázó, országgyűlési képviselő (Jobbik)

A Magyar Hangban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül türközik a szerkesztőség álláspontját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/43. számában jelent meg október 25-én!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/43. számban? Itt megnézheti!