HIRDETÉS

A boldog csirke és a halálmadár

HIRDETÉS

Mit tegyünk, ha valaha véget ér a klímaváltozás egyik markáns megnyilvánulási formája, a májusi apokalipszis? A romeltakarítás után mindenekelőtt vásároljunk csibéket, vagy ha kevesebb bajt akarunk magunknak, mert amúgy is van elég, akkor előnevelteket. Lássuk a sorrendet. Először is adjunk hálát az Úrnak, hogy mindezt eddig nem tettük meg, mert ellenkező esetben amennyiben véletlenül nem viszi el őket azonnal a róka vagy a nyest, akkor beleveri a felhőszakadás a földbe, átfújja az orkán a szomszédba az egész társaságot, esetleg odafagynak az ólajtóhoz, vagy mindez egyszerre történik meg velük, ami persze még ezekben a vérzivataros időkben is túlzás.

HIRDETÉS

Másodszor. Messzire kerüljük el azt a dílert, aki egyszer már eladott nekünk húsz példányt, és azokból később tizennyolc kakasnak bizonyult. Ne higgyük el, hogy ő sem tudta. De, tudta, csak hazudik. Aztán kíméletesen, ám határozottan hajtsuk ki belőlük a tápszert, az antibiotikumot, de még a foszfort is, semmi szükségünk arra, hogy világítsanak a sötétben, a csirkék korán lefekszenek. Ne higgyük el, hogy nincs bennük, újabb átverés. Állítsuk át új barátainkat kukoricára, búzára és zöldre, imádni fogják és meghálálják. Biztosítsunk számukra megfelelő nagyságú területet a kapirgáláshoz és egyéb tornamutatványokhoz. Legyen mindig vizük, szeretik. Íme a boldog csirke receptje.

Májusi morranás | Magyar Hang

Törődjünk velük a jó gazda gondosságával, beszélgetni ér, de ha elnevezzük őket, mondjunk le a rántott csirkéről. Amennyiben mégsem, ne csodálkozzunk azon, hogy nem rendelkeznek XXL-es mellmérettel, az a mezőgazdaság-ipari, borzalmas körülmények között tartott, kegyetlenül megkínzott jószágok sajátja. Amennyiben meg mégis, marad a tojás, csodás lesz az is.

Ha mindezekre nem nyílik lehetőségünk, béreljünk tyúkokat, látogassuk őket, és örüljünk a rántotta új dimenzióinak. Csupán egy adalék ahhoz, hogy ellenkező esetben mivel etet bennünket folyamatosan az állatkínzó mezőgazdaság-ipar, a gyógyszeripar és a mögöttük álló lelkiismeretlen, ám jól ismert lobbi. Egy német laboratóriumban szupermarketekben vásárolt csirkehús mintáját elemezték a szakemberek, és a minták több mint felében antibiotikum-rezisztens baktériumokat találtak. Az állatok a négy legnagyobb német vágóhídról származtak, ahonnan egész Európába szállítanak.

Madárbölcselet | Magyar Hang

Most ugorjunk nagyvonalúan át azon, hogy egészséges jószágokat is antibiotikummal tömnek, holott egy egészséges lelkületű világban ezekből soha többé nem ennénk egy falatot sem, de legyen úgy, hogy ha hőkezelési eljárásnak vetjük alá ezt a húsnak nevezett dolgot, a kórokozók elpusztulnak. Ámde, a nyers hústól, például a vágódeszkáról származó keresztszennyezés révén könnyen megbetegedhetünk, sőt akár bele is halhatunk a kalandba. A szupermarketekben egyébként megjelentek a „tanyasi csirkék” (újabb hazugság, festettek) és a GMO-mentesek is. Miért, a többi tele van méreggel? Így aztán nem tűr halasztást a Nemzeti Csirkeboltok azonnali létrehozása, tizennyolcas karikával, a csomagoláson pedig közvetlenül egy szétbombázott máj vagy szilánkosra tört láb ábrája mellett fel kell tüntetni: a csirkehús halált okozhat. Esetleg impotenciát.

HIRDETÉS

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/20. számában jelent meg, 2019. május 17-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És hogy mit talál még a 2019/20. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,949lájkolóTetszik
2,834követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Még úgy tűnne, elismerem Izraelt”

Főleg muszlim országok versenyzői bojkottálják a zsidó sportolók elleni küzdelmet.