HIRDETÉS
Antall Józsefet köszöntik a Parlamentben 1990-ben az Országgyűlés ülésén. Előtérben Göncz Árpád, Sólyom László, Szentágothai János. Antall Józseftől jobbra Balsai István és Salamon László, mögöttük állva tapsol Csóti György, tőle balra Antall József mögött Zétényi Zsolt. A jobb felső sarokban Zacsek Gyula. (Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)

Tetszettünk volna Antallra figyelni!

A jelenlegi hatalom már nem is kér kritikus bizalmat a társadalomtól: híveitől kritikátlan támogatást vár, és tesz róla, hogy ellenfelei ne érezzék otthon magukat a Nemzeti Együttműködés Rendszerében.
Beléptető kapu a kerítésen Tompánál (Fotó: Rebecca Harms/Flickr)

Tánclépés a pávatáncban

Teljesen nyilvánvaló, hogy ez a mostani kormányzati döntés is csupán egyetlen lépés Orbán pávatáncában. Most éppen a brüsszeli pofonok elől sasszézik egyet balra.
Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 8-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Amitől senkinek nem lesz jobb

A kormány megtalálta a legújabb önszórakoztatását, a hivatalos nemváltoztatás ellehetetlenítését. Ezen senki nem nyer, viszont tovább nehezítik magyar állampolgárok életét.

Ezek ugyanazok: akcióban a feljelentgető polgár- és házmesterek

Pont az derül ebből a sztoriból, hogy tulajdonképpen nem is volt itt semmi változás.

Az utcán másfél méter, a kocsmában néhány centi is elég?

Nem egyértelműek a szabályok, és az Operatív Törzsnek sem sikerült világossá tennie őket. A kormányrendelet most már aránytalanul korlátozza a magánéletet.
Budapest belvárosának forgalmas helyei a karatén alatt kihaltak (Fotó: Magyar Hang)

A görbe lapos, a vírus él

A járvány nyomában járó gazdasági válság jóval több egzisztenciát roppantott meg, mint ahány ember szervezetét a koronavírus megfertőzte.
Orbán Viktor és Varga Judit (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Csak magunkra számíthatunk

Külföldről, külső szemlélőként csak a felszínt látva nem tűnik olyan tragikusnak a magyarországi helyzet, mint amilyen valójában. Hiszen mit látnak kívülről?
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke sajtótájékoztatót tart Kolozsváron 2019. május 8-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

A székelyek és a Budapest-Brüsszel-Bukarest háromszög

Még csak az kéne, hogy bármilyen ürüggyel, akár a régiók Európája gondolat jegyében, csorbát szenvedjen az orbáni szuverenitás! A tűzzel játszanak ezek a székelyek!
Tökfalu végén kurta kocsma (Fotó: Tompos Ádám)

Kisnyugdíjasok, a magyar társadalom tűzoltói

Igazán vidéken kél el a segítség, amely a városból érkezik. Történik mindez abban az országban, ahol tíz esztendeje ural mindent a „vidék pártja”.
Koronavírus Indiában (Fotó: MTI/EPA/Dzsaipal Szingh)

Mobil vécé, testhőt mérő karkötő: hová lesz az emberi méltóság?

Milyen újabb korlátozások lesznek, amikre már azt feleljük, hogy ezt nem? Mennyivel tolódott ki az elmúlt hónapokban a nyugati ember tűréshatára, közelítve ahhoz, amibe egy kínai belenyugszik, mert tudja, hogy semmit nem tehet?
HIRDETÉS

Legolvasottabb