HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Koffein Kitörések, em...

Kitörések, emlékverekedések

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Fiatalabb koromban minden annyival egyszerűbbnek tűnt. A veszprémi éjszakában például elő-előfordult, hogy punknak és skinheadnek öltözött tizenévesek csaptak össze egymással, nyilván kellő mennyiségű kannásbor bevitele után. De ők ezt inkább nevezték verekedésnek, mintsem kitörésnapi emléktúrának.

Az ember persze szimpatizált az antifasiszta hevülettel, szerette is a Hatóságilag Tilos zenekart meg a többit, de a bunyóban inkább nem akart oldalt választani. Mert tudta jól, hogy ha a hülyegyerek ma épp fehér fűzős bakancsban is bohóckodik, holnapra majd kinövi.

Vannak persze, akik nem növik ki az ilyesmit, és külföldről hozott segítséggel mindenféle kirándulásokat vernek szét. Olyanokat persze, amiket közel éreznek magukhoz a horogkereszt-mániások, például az úgynevezett becsület napját.

Hiába mondja Ungváry Krisztián történész is évek óta, hogy a február 11-ei kitörésben résztvevők nem hősök, sokkal inkább áldozatok voltak. Vagy amint most a HVG360-nak kifejtette: „Az, hogy a németek két hónapig tartották, és így a szovjet hadsereggel közösen szétlövették Budapestet, elsősorban azzal a következménnyel járt, hogy tovább tartott a háború.”

Teljesítménytúrát szervezni persze szép dolog, az áldozatokra emlékezni még inkább. Betiltani tehát nem feltétlenül kell, de jobban felügyelni a rendet nyilván, és persze önkényuralmi jelképeket, Hitler-tablókat lóbálni sem fér bele. (Hitler egyébként épp hogy ellenezte a kitörést, de hát ez nyilván nem kell zavarja azokat, akik a holokausztot sem hiszik el, vagy súlyosabb esetben még helyeslik is.)

Érdemes a józanabb kirándulóknak is figyelniük a környezetükre, mert hiába nem vesznek részt a náci cosplayben, azért könnyen a jelmezesek közé sodródhatnak. Főleg, hogy ezeket a sétákat általában mindenféle hungaristák, Magyarországot hatvannégy vármegyére osztók szervezik meg.

Aztán persze jön a megszokott politikai posvány is: a kormánypárti tévé például, ami máskor oly előszeretettel nácizza össze az ellenzéket, most kifelejtené a III. Birodalom híveit az összképből. A főpolgármester meg erre közli, hogy addig nem megy a Hír TV-be, amíg az bocsánatot nem kér.

HIRDETÉS

Hogy ebből az egész fárasztó cirkuszból mikor fogunk tudni kitörni? Jóslatokba inkább nem bocsátkoznék.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,069lájkolóTetszik
3,820követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

60 milliárdból újítanak fel 17 fővárosi kórházat

Orbán Viktor még januárban jelentette be, hogy a kórházi várók, kórtermek és ahhoz kapcsolódó szociális helyiségek felújítása lesz most a prioritás.