HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Koffein Dilettánsok h...

Dilettánsok hivatala

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nincsen itt kérem semmi látnivaló: a Közszolgálati Kuratórium után a Médiatanács sem vizsgálja a köztévé botrányos Karácsony-interjúját. Előbbinél a fideszes delegáltak akadályozták meg a téma napirendre tűzését, utóbbinál – egy tegnapi MTI hír értelmében – „jogszabályi felhatalmazás hiányában” szabotálják el az eljárás megindítását. Azt írták, „egy riport szerkesztési sajátosságai, a műsorvezető stílusa nem lehet hatósági eljárás tárgya a médiaszolgáltatókat megillető szerkesztői szabadság miatt”.

HIRDETÉS

2020-ban ott tartunk, hogy az adófizetők által fenntartott Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és annak Médiatanácsa még egy újságírói műfajt sem tud beazonosítani. Riportnak neveznek egy televíziós interjút, és azt mondják, a kérdező „szerkesztői szabadsága”, hogy magából hülyét csináljon, ne tartsa be a szakma legelemibb szabályait sem, de aztán felvegye az adófizetők által biztosított fizetését.

Szerelmes levél Mészáros Katához, Karácsony kérlelhetetlen kérdezőjéhez | Magyar Hang

A Médiatanács totális dilettantizmusa egészen új távlatokat nyit meg a magyar politikában és közéletben. Már várom, hogy az évente legalább 80 milliárd forintból működtetett köztévé egy álláshirdetésben „lekamerázó embereket” keressen operatőrök és kameramanok helyett, és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter „mindenféle elektronikus és nyomtatott hogyishívjákok” munkatársainak tartson kormányinfót.

Igaz, azt is tőle tudjuk, hogy a kormánypárt oldalán lenni önmagában morális fölényt jelent. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,554lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Legyetek Mitt Romney-k!

Jól tettük, hogy a párthűség helyett a lelkiismeretünkre hallgattunk. Jól tettük, amikor nem engedtünk a szirénhangoknak.