Dilettánsok hivatala

Dilettánsok hivatala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincsen itt kérem semmi látnivaló: a Közszolgálati Kuratórium után a Médiatanács sem vizsgálja a köztévé botrányos Karácsony-interjúját. Előbbinél a fideszes delegáltak akadályozták meg a téma napirendre tűzését, utóbbinál – egy tegnapi MTI hír értelmében - „jogszabályi felhatalmazás hiányában” szabotálják el az eljárás megindítását. Azt írták, „egy riport szerkesztési sajátosságai, a műsorvezető stílusa nem lehet hatósági eljárás tárgya a médiaszolgáltatókat megillető szerkesztői szabadság miatt”.

2020-ban ott tartunk, hogy az adófizetők által fenntartott Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és annak Médiatanácsa még egy újságírói műfajt sem tud beazonosítani. Riportnak neveznek egy televíziós interjút, és azt mondják, a kérdező „szerkesztői szabadsága”, hogy magából hülyét csináljon, ne tartsa be a szakma legelemibb szabályait sem, de aztán felvegye az adófizetők által biztosított fizetését.

Szerelmes levél Mészáros Katához, Karácsony kérlelhetetlen kérdezőjéhez | Magyar Hang

A Médiatanács totális dilettantizmusa egészen új távlatokat nyit meg a magyar politikában és közéletben. Már várom, hogy az évente legalább 80 milliárd forintból működtetett köztévé egy álláshirdetésben „lekamerázó embereket” keressen operatőrök és kameramanok helyett, és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter „mindenféle elektronikus és nyomtatott hogyishívjákok” munkatársainak tartson kormányinfót.

Igaz, azt is tőle tudjuk, hogy a kormánypárt oldalán lenni önmagában morális fölényt jelent.