HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Koffein Tudatformálás...

Tudatformálás – nem középiskolás fokon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Úgy tűnik a kiszivárogtatás megtette a maga jótékony hatását, a kormány kihátrálni látszik az Emberi Erőforrások Minisztériumában nagy erőkkel előkészített terv mögül, amely középiskolások ezreinek szervezett volna úgynevezett „tudatformáló” táborokat. A józan ész most győzedelmeskedett a tárca körül sertepertélő túlbuzgók nagyszabású őrülete felett, amely a honi ifjúság nemzettudatának erősítését akarta lerendezni egy nyári táborozásnyi időtartam alatt.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta a kormányinfón, hogy attól, hogy egy főosztályon készül egy terv, attól az még nem lesz kormányzati álláspont.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ha csak ennyit mondott volna a miniszter, megnyugodtunk volna, hogy még nem gurult el mindenkinek a gyógyszere a kormányzat vezetésében. De sajnos, nem volt képes kitenni a pontot Gulyás, hanem felvitte a hangsúlyt és hozzáfűzte, hogy „ez álhírgyártás”. És ez engem szíven ütött.

Mert a Magyar Hang hozta nyilvánosságra az Emminél folyó nagyszabású előkészítő munkáról szóló hírt. Amelynek felelőse is van, mégpedig a milliárdos közpénzből gazdálkodó Magyarságkutató Intézet. Emellett az ugyancsak milliárdos közpénzek felett rendelkező PIM-vezér, Demeter Szilárd is idejét, tudását áldozza a tudatformáló tábor megvalósításáért.

HIRDETÉS

A tárca kedden már tárgyalta is szakmai vezető értekezletén a program tervezetét.

Magyarán, ezek tények, a tények közlése pedig soha nem álhírgyártás.

Mi vagyunk az a sajtóorgánum, amelyet a hitelessége miatt vásárolnak meg hétről hétre az olvasói, mégpedig azért, mert nem álhírgyártással és kormánypropagandával múlatjuk az időt, cserébe kiszámlázva a kormányzati hirdetésekért a tíz-, százmilliókat, hanem a való világ híreit írjuk, magyarázzuk.

HIRDETÉS

Ezért aztán több tiszteletet kérünk a Magyar Hangnak Gulyás Gergelytől is! A miniszter úr szerint gyakorlattá vált a sajtóban, hogy döntés előtt lévő dokumentumokat kormányzati tervként mutatnak be. Ez szerinte helytelen gyakorlat, de mi nem is tettük ezt.

Azt azonban még így is hozzátehetjük, hogy sem az Emmiben, sem más tárcánál, illetve háttérintézménynél ilyen horderejű, akár előkészítő tervezet sem készülhet központi utasítás, vagy jóváhagyás nélkül.

A programra tervezett 4,5 milliárdot – diákonként 450 ezer forintot – szerintünk is nyugodtan el lehet költeni a célcsoport javára.

Társadalmi munkában, hazafias alapon, ingyen adok egy hasznosítható tanácsot. A 4,5 milliárd forintot adják hozzá ahhoz a külföldi nyelvtanulást célzó program költségéhez, amely 140000 középiskolásnak akar kedvezni kéthetes külföldi utakkal. Ez utóbbi program fejenként – nagyvonalúan olcsón, fejenként 200 ezer forinttal kalkulálva – 28 milliárdba kerülne, ha valóban minden arra jogosult élhet a lehetőséggel. Ha a kormányzat 32,5 milliárd forintot fordítana itthon, tantervbe illesztetten az idegen nyelvoktatás fejlesztésére, akkor annak lenne értelme.

Idegen nyelvet tanulva is lehet olyan témákat érinteni, amely a hazaszeretetet erősíti az ifjakban. A tanárok, pedagógusok, szülők, és nem utolsósorban a diákok pontosan tudják, miről beszélek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,945lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Állami pénzhez juthat a Wizz Air

A fapados légitársaság vezérigazgatója rendre az állami támogatások ellen foglalt állást, ám a kormány által biztosított adókedvezmények akár a milliárdos szintet is elérhetik.

A mama nem adja fel