Nem baj, ha fiatal a magyar, csak legyen fideszes!

Nem baj, ha fiatal a magyar, csak legyen fideszes!

Novák Katalin és Rácz Zsófia (Fotó: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annyi magas labda van ebben a hírben, amit az ismert gazdasági- és politikai okokból Magyar Nemzetnek nevezett újságban találtam! Megtudtam belőle például, hogy van hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztosunk, és hogy ezt a posztot történetesen Simicskó István tölti be. Nevezett honatya pedig bejelentette, hogy „háromfordulós országos vetélkedősorozat indul a felső tagozatos diákoknak azzal a céllal, hogy megismerjék a magyarság történetének pozitív példáit, a magyarság hagyományait, ezáltal pedig erősödjön a hazaszeretetük”.

És mindjárt röppen is az első magas labda: még nekem is a Ki tud többet a Szovjetunióról? című, országos hatályú, nagy, népi összközöny-generáló, szocialista, káderszelektáló pótcselekvés jutott az eszembe róla. Pedig én már se úttörő, se kisdobos nem voltam, KISZ-titkár aztán meg pláne nem. Előjön persze a lapunk által bemutatott „tudatformáló” tábor is, amit tényleg nem tudok másképp elképzelni, minthogy kisötösöket, vagy nápolyi szeletet szórnak annak, aki a leggyorsabban bemondja, mikor született Zrínyi Miklós, vagy Mészáros Lőrinc.

Látom magam előtt a kempinget, ahova valahogy meglepetésszerűen megérkezik Orbán Viktor, és azzal a jellegzetes, megye II-es fociedzőktől elesett, szájszéli, csibészes mosolyával megidézi az Öreget és azt mondja: nem baj, ha fiatal a magyar, csak legyen fideszes!

Magas labda persze már önmagában az a setesuta igyekezet, amivel a fiatal generációt akarja megszólítani a kormány. Szemere Miklós lövőházának emléke versus TikTok. Hát, kemény meccs lesz ez, az már biztos.

Jöhetnék aztán azzal, valami ravasz csavarral élve, hogy lám, még ha ilyen kicsit kétbalkezes módon is, de a kormánypárt legalább igyekszik nyitni a fiatalok felé. Mert az ellenzék egésze így, messziről nézve az „ifjúsági probléma” kapcsán nagyjából annyit kommunikál, hogy lesz itt majd félmillió első szavazó 2022-ben. De nincs ravasz csavar, ez az intellektuális lustaság legyen az ellenzék baja.

Csakhogy nem kizárólag a Kádár-kori áthallások és a Cseh-Bereményi kettős iránt érzett tiszteletem okán használtam az „ifjúsági probléma” kifejezést. Az ugyanis már tényleg probléma lesz, ha az első-szavazók egy része valahol Londonban áll majd sorba, hogy jól behúzza az ikszet Orbán ellen. Az ő adóját, nyugdíjjárulékát ugyanis nem fogja befizetni az a török, bangladesi, ukrán vendégmunkás, aki ennek az első-szavazónak a helyén robotol. Abból is probléma lesz, ha az első-szavazó úgy ér 22-be, hogy eszébe nem jut Orbán ellen szavazni, mert addig a „tanácsnál” a fejébe verik, hogy nem kap közmunkát, ha erre egyáltalán gondolni mer. Abból is, ha az országát hátrahagyó első-szavazó kiürülőben lévő falujában valami döbbenetesen elvadult roncstársadalom jön létre.

Úgyhogy nem csapkodom itt a magas labdákat. Ismerjék csak meg a fiatalok a hazaszeretet erősítő hagyományokat, meg a magyarság történetének pozitív példáit. De azért sokkal jobb lenne, ha olyan országban nőnének fel, ahol nem kell újraélniük a negatívakat. Csak hát mindezen annyit segítene egy ilyen vetélkedő kiírása, mint a hazafiság elterjedésben egy kormánybiztos kinevezése.

A napindító Koffein rovatunk korábbi cikkeit ide kattintva találja meg!         

Címkék: Fidesz, fiatalok

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.