HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Koffein A koronavírus...

A koronavírus és az öngerjesztő pánik

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Majd ha az emberek kifosztják az utolsó szupermarketet, rendőrt hívnak tényleg minden kínaira és olaszra, és két hétre elbarikádozzák magukat otthonukban, rájönnek, hogy a pénzt nem lehet megenni pánikroham nem gyógyítja az influenzát. Vagy akkor sem.

Mindenesetre a koronavírusról szóló cikkekből egy évtizedre előre betároztunk, és már az utolsó zsákfaluban is tisztában lehetnek a vuhani egészségügyi állapotokkal, a milánói földi pokollal és azzal, milyen forrón kell inni a teát, hogy ne legyünk lázasak. Közben kiderült Bécsben tartózkodó honfitársunkról, hogy mégsem koronavírusos, de a napi rendkívüli sajtótájékoztatók már arról szólnak, hogy a vírus bejövetele valószínűleg elkerülhetetlen.

HIRDETÉS

És nyilván az, hallva az újabb és újabb fertőzésekről, míg a jellemzően idősebb, más súlyos megbetegedéssel is küzdők tragikus haláláról olvasni minden esetben letaglózó. Csakhogy azt is érdemes látni, hogy a világszerte kialakuló pánik öngerjesztő folyamat. Minél inkább belelovaljuk magunkat az Olaszországból érkező apokaliptikus hangulatú képek nézegetésébe, annál inkább nehezítjük meg a saját mindennapjainkat.

Elkezdték felvásárolni a magyarok a tartós élelmiszereket | Magyar Hang

Persze, jelenleg nem kis felelőtlenség a fertőzöttebb régiókból ki-be utazgatni, majd nem törődni azzal, hogy esetleg rosszabbul érezzük magunkat, és öntudatlanul is tovább adjuk a vírust. Na de a most zajló őrület már egy teljesen másik szint.

Igaz, legalább csattanós választ adott azoknak, akik azt hitték, az átlagember tényleg csak akkor fog rettegni az idegentől, ha annak az átlagosnál barnább a bőre. Sokatmondó volt, ahogy hirtelenjében a kínaiak ellen fordult a közhangulat, köztük olyanokkal szemben, akik Kínában esetleg soha nem is jártak. Majd egyik pillanatról a másikra már az olaszok lettek a célkeresztben, illetve azok, akik Olaszország bármely területén jártak az elmúlt hónapban.

HIRDETÉS

Tudjuk jól, hogy jobb félni, mint megijedni, de talán ezúttal érdemes kicsit lehiggadni, és nem bolondot csinálni magunkból. Hogy ne két hét múlva kelljen megállapítanunk: a világvége érdeklődés hiányában ezúttal is elmaradt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,984lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek