HIRDETÉS

Erdogan a Soros

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ez még csak a kezdet – üzente vészjóslóan a török külügyminiszter a görögöknek és Európának. Erdogan ezt megtoldotta azzal, hogy felszólította Görögországot, nyissa meg ő is a határait, hadd vonuljanak tovább a menedékkérők Európa belseje felé. Rezsimje tehát minden jel szerint elszánta magát arra, hogy az öt évvel ezelőttihez hasonló migrációs nyomásnak teszi ki az uniót. Athén állítása szerint török oldalon bontják a menekülők visszatartására szolgáló kerítést.

Ehhez képest magyar kormányzati körökben nem igazán ágálnak Erdogan ellen, holott a török elnök a legsúlyosabb bűnt követi el büszkén és melldöngetve, amelyet egy fideszes propagandista a tollhegyére tűzhet: szervezi, gerjeszti a tömeges illegális migrációt. Ráadásul lényegében egyfajta kvótarendszert sürgetve arról beszél, hogy Európának át kellene vállalnia a teher egy részét országától. És ha ez még nem lenne elég, Soros György is szimpatizál vele, aki szerint a Nyugatnak támogatnia kellene Szíriában Törökországot a putyini Oroszország befolyásának visszaszorításában.

„Erdogan támogatja a migránsok törekvéseit, és segítséget nyújt az embercsempészetben” | Magyar Hang

Pedig maga Orbán Viktor mondta azt novemberben az állami rádióban a szíriai kurdok elleni véres támadás idején botránykeltő budapesti látogatást tett Erdoganra utalva, hogy vendége megbuktatása a bevándorláspárti erők érdeke. A törökbarát gesztusaival nemzetközi figyelmet keltő magyar kormány mintha most egy platformon lenne az itthoni gyűlölködés céltáblájaként használt milliárdossal, bár attól természetesen tartózkodik, hogy egyetlen rossz szót is szóljon az orosz elnökről. Figyelemre méltó mutatvány az újabb menekültkrízis miatt aggódó, a határvédelem mindenekfelettiségét hangsúlyozó kormánytól, hogy eközben a válság felelősét nem nevezi meg. Nem mintha az európai nagypolitika formálói emiatt bármit is a szemére vethetnének.

„Erdogan küldi ránk a migránsokat!” | Magyar Hang

Erdogan ma Brüsszelbe készül, hogy megoldást találjon az általa gerjesztett krízisre. Az unió négy éve állapodott meg vele a menekültek feltartóztatásáról eurómilliárdokért cserébe. Eddig kitartott az alku. Kiderül, hogy az unió tanult-e bármit is a 2015-ös történésekből. Hogy mire használta fel az Ankarával kötött egyezséggel nyert időt. Erdogan embertelen, cinikus hatalmi játszmába kezdett, arcpirító módon kioktatva a menedékkérőket erőnek erejével visszatartani igyekvő Görögországot. Humanitárius katasztrófával fenyegető zsarolásához kiszolgáltatott emberek sokaságát használja. Őszintén kíváncsi vagyok, mi lesz erre az Európai Unióba tömörült (nemzet)államok közösségének válasza.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Szerető Szabolcs
Szerető Szabolcs
A Magyar Hang főmunkatársa, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztő-helyettese

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,977lájkolóTetszik
3,651követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülői Hang: Sok a kifogás az iskolaérettségi törvény ellen

A bíróságok nem vizsgálták érdemben a panaszokat, és a korábbi szakvélemények ellenére is iskolába kerülhetnek gyerekek.