HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Koffein Hozzák előre ...

Hozzák előre a felújításokat!

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Szerdán napközben kétszer is át kellett autóznom a fővároson. Mint kés a vajban, úgy ment: a Kis- és Nagykörút tulajdonképpen üres, a rakpartokon alig volt autó, a Hungárián csak a piros lámpák állítottak meg. Mintha egy csendes vasárnap lett volna kora reggel. És nem vállalok nagy kockázatot azzal, ha megtippelem, ez így fog maradni még hetekig, esetleg hónapokig is, amíg le nem cseng a járvány.

Az okos ember előnyére fordítja a bajt. Az üres városban autózva arra gondoltam: miért ne lehetne előre hozni a nyárra tervezett infrastrukturális felújításokat? Sőt, akár a hármas metró szintén nyárra tervezett, a belvárosi állomásokat érintő rekonstrukcióját is?

HIRDETÉS
Közgazdászok szerint azonnali, drasztikus gazdasági lépésekre van szükség | Magyar Hang

A források, úgy tudom, rendelkezésre állnak, és ha esetleg eddig probléma lett volna a munkaerőhiány, az most sajnos megváltozott – a hírek arról szólnak, milyen sok embert bocsátanak el a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság nyomán. A lezárások, a forgalomelterelések most okoznák a legkisebb problémát, és a BKV járatainak jelenlegi kihasználtságát tekintve néhány busszal meg lehetne oldani az utasok szállítását a hármas metró teljes vonalán. Az Arany János utcai és a Ferenciek tere megállót már úgyis lezárták március elején, de most nem okozna nagy fennakadást, ha egyszerre nekiesnének a teljes belvárosi szakasznak az összes állomással.

És persze a tervezett aszfaltozások, közműcserék, pályafelújítások és minden, ami nyáron meg szokta keseríteni a budapestiek és az idelátogató turisták életét – a munkálatok most okoznák a lehető legkisebb bosszúságot.

Tartok tőle, hogy ez csak fantázia – majd ha elmúlik a járvány, és szép lassan újraindul minden, gőzerővel nekifognak a felújításoknak is, mi meg ülhetünk a dugókban. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,015lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„A cégek nem fogják az árakba beépíteni a különadót”

Erről beszélt az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az InfoRádióban. Vámos György szerint a belső költségek átcsoportosítása jöhet csak szóba.