HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Koffein Operatívék, A...

Operatívék, Albánia az Nyugat-e?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Aki végighallgatta már egyszer is az Operatív Törzs napi kézmosásinfóját, az megszokhatta, hogy az újságírói kérdések között mindig van egy visszatérő érdeklődés. Jelesül az, hogy miért nem közöl a tisztelt törzs a fertőzöttek területi adatait? Erre mostanáig az volt a felelet, hogy az személyes adatnak minősülne.
És eközben az ország közvéleménye a magyar sajtó még komolyan vehető médiumaiból a következőkről értesül:

  1. A Magyarországot körülvevő országokban, de még Albániában is településekre bontva tájékoztatott az állam, hogy merre, mennyi új fertőzöttet regisztráltak.

2. Kijön az állami hírügynökségtől egy térkép, ami a TBC-s megbetegedéseket mutatja megyékre bontva.

3. Még Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos is jelezte, hogy kiadható a területi adat, ha nem beazonosítható a páciens.

4. Települési bontásra épülő, folyamatosan frissülő járványtérképet készít a Válaszonline.

HIRDETÉS

5. Folyamatosan közölni kezdik a közösségi médiában a (főként ellenzéki) polgármesterek, hogy mennyi betegről, karanténban lévő személyről van tudomásuk a településükön. Bizonyos esetben egyébként éppen azért, hogy elejét vegyék az információhiányból fakadó, kialakulóban lévő pániknak.

Koronavírus: sírfájára felírták a kórtörténetét | Magyar Hang

De most valamiért megváltozott a protokoll, a koronavírus-ügyben tájékoztató kormányzati honlapon máris közlik például az elhunytak nemét, életkorát és alapbetegségeit. Ezzel már kedden sikeresen „elkövetésre került” egy egészen elképesztő otrombaság: tudniillik most tényleg érzékeny személyes adatok láttak napvilágot.

Hamarosan lesznek megyei adatok a fertőzöttekről, ami jó. Tényleg, minden irónia nélkül. Jó lenne persze, ha tudnánk, hogy ez mostantól miért nem minősül személyes adatnak, de ne legyünk telhetetlenek.

HIRDETÉS
Nagyon, nagyon, nagyon durván jogsértő, amit az operatív törzs tett | Magyar Hang

Gondoljunk inkább bele: ha csak egy lépéssel is, de valamiben kicsit közelebb kerülünk Albániához! Úgyhogy most aztán tényleg nem szeretnék a rémhírterjesztő, víruskollaboráns huhogók helyében lenni!

Frissítés. Szerda reggel váratlanul egy nem túl részletes, megyei adatokat tartalmazó térképet közölt a a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal:

Covid-19 adatok a 19 megyében | Magyar Hang

A legtöbb hivatalos fertőzés Budapesten (215) és Pest megyében (89) van, a legkevesebb (2) Heves megyében. A kormányzat különböző szervei eddig azt hangoztatták, hogy adatvédelmi okokból nem közölhető ilyen térkép. Más európai országokban még kisebb közigazgatási egységekre lebontva is tájékozódhatnak a polgárok, Ausztriában például járásra lebontott adatok állnak a rendelkezésükre.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,978lájkolóTetszik
3,651követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.