Északon megy le nap? És? Gyurcsány alatt délen kelt!

Északon megy le nap? És? Gyurcsány alatt délen kelt!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tulajdonképpen banális ügy lenne. Történt a minap, hogy borítóképet cseréltek a kormány Facebook-oldalán, ahol a lemenő napot valamiért északra photoshopolták. Ezrével születtek a poénos hozzászólások, a képet az oldal szerkesztői aztán gyorsan el is tüntették. Volt már komolyabb blama is ennél, valószínűleg annak a kollégának nagyobb veszélyben van a karrierje, aki nemrég kisbetűvel írta a Főni keresztnevét a Fidesz egyik Facebook-plakátján.

Nem is érne az egész ügy egy publicisztikát, ha egyes kormány-rajongók nem álltak volna neki megvédeni ezt a nyilvánvalóan félresikerült, elhibázott képet.

Tragikomikus az egész, el lehetne intézni nyilván egy legyintéssel, de pont a dolog tétnélkülisége mutatja meg, hogy milyen bizarr és félelmetes falansztert épített a Fidesz (és a KDNP). Mikor egy ennyire jelentéktelen és nyilvánvalóan félrement ügyben is meg akarják magyarázni, hogy igenis igaza van a kormánynak, akkor ott már tényleg könnyű fehérnek hazudni a feketét. Esetleg északnak a nyugatot. Vagy hanyatlónak akár.

És ha már érezzük is a bőrünkön az északról sütő nap kellemes melegét, akkor már tulajdonképpen mindent képesek vagyunk befogadni. Nem kell vitázni, az érveket pedig meg sem kell fogalmazni, se meghallgatni. Göd adóit igenis el kell venni. Szabó Tímeát igenis szét kell tapsolni. A Pesti Srácoknak igenis el kell hinni, hogy Donald Tusk nagyapja náci kollaboráns volt. A kórházi ágyak nagy részét pedig szabaddá kellett tenni.

Kidobták a kórházból? Ne aggódjon, ez csak főpróba! | Magyar Hang

Ez utóbbi kapcsán egyébként az ismert politikai és gazdasági okokból Magyar Nemzetnek nevezett kormánylap egy egészen parádés érvelésű írást hozott össze. A lap felemlegette, hogy a balliberális kabinetek mennyi kórházi ágyat szüntettek meg, míg a Fidesz ilyet nem is csinált. És hogy ez az egyébként igen drasztikus kapacitás- felszabadítási folyamat sokszor személyes tragédiákba torkollik? Ez ellenzéki ribillió csupán.

Ha maradunk ennél a furcsa Facebook-fotós analógiánál, valahogy így foglalnám össze a cikk mondanivalóját: „mégis miért baj az, hogy északon megy le nap? Hát Gyurcsány alatt délen kelt!”

Csak meg ne tudják, hogy ezt az egészet nem más rendezte így, mint maga Soros György. Személyesen, nyilván.