HIRDETÉS

Gyurcsány, lécci takarodj!

HIRDETÉS

Mint egy falat kenyér, úgy kellett Gyurcsány Ferenc a NER-nek, mint az immár – április 8-a folyományaként – saját országgyűlési képviselőcsoporttal rendelkező Demokratikus Koalíció frakcióvezetője. Mi több, láthatóan egy komplett tervezetet készített arra vonatkozóan a hatalom, hogy az őszödi szónokot az ellenzék vezetőjeként pozicionálja. Az őszi ciklus első parlamenti ülésnapján ezt nem is különösebben rejtették véka alá a Fidesz parlamenti potentátjai.

HIRDETÉS

A véka alá nem rejtett falat kenyér ki is töltötte hétfőn a neki felkínált teret. Rögtön a miniszterelnök évadnyitó beszéde után szólalhatott meg képviselőcsoportja vezetőjeként az Országgyűlésben, felvonultatva a teljes gyurcsányi arzenált az arra érzékenyeknek: a jellemző „feris” hanglejtés, a „lósz*rt, mama” alanyának ismételt megidézése, a nyakatekert mondatok, a ripacskodó álkirohanások: nyíltak a bicskák sok-sok polgár zsebében.

Orbán Viktor: Az ország 20 millió embernek is képes lenne kenyeret biztosítani – Magyar Hang

A miniszterelnök az országgyűlésben a Sargentini-jelentést kizárólag migrációs problémának akarta feltüntetni, míg az ellenzék ugyanennek a jelentésnek a másik 11 pontjára helyezte a hangsúlyt.

Valamint jó szolgálatot tett azon kormánypárti szavazók számára, akik csak befogott orral tudtak szavazni a Fideszre legutóbb, elnyomta az ő nagyon is termékenynek indult kognitív disszonanciájukat: „azért mégis jól döntöttem, bárki jó, csak »ez« ne jöjjön vissza”. Gyurcsány hallgatja Orbánt, majd Orbán hallgatja Gyurcsányt és viszont. A dolgok visszazökkentek a maguk normál kerékvágásába: nincs zavaró Vona, se Schiffer, se Szél, se Hadházy, ugyanott tartunk, mint tizenöt éve. Csak Gyurcsány és az ő nyolcvanöt éves legendás anyukája.

A Fidesz stratégái láthatólag készültek a helyzetre, hiszen mi volna számukra annál kényelmesebb, mint hogy az ellenzék vezető személyisége egy erkölcsileg (is) többszörösen megbukott bohóc, aki karakterének jellegéből fakadóan úgysem tud kitörni az 3-5-7 százalékos népszerűségi sávból? Aki ráadásul önként váltja ki az önműködő beidegződéseket az erre érzékenyek széles tömegéből.

HIRDETÉS

De hová tűnt Gyurcsány Ferenc?

A DK kormánybuktató tüntetésének első reggelén…

A Fidesznek csak annyi a feladata, hogy a konkrétabb ellenzéki felvetésekre nem reagálnak, csupán a gyurcsányi hőbörgésekre, ekképpen téve fontossá és megkerülhetetlenné a „gyakran” bérmáló pápai gyereket. Kocsis Máté, a Fidesz új frakcióvezetője egészen odáig ment ezen koncepció végrehajtásában, hogy a hétfői miniszterelnöki expozéra adott válaszában nem is Orbán Viktor mondandójára reagált (ez lett volna a táncrend szerinti feladata), hanem Gyurcsány Ferencet ekézte. A zsidók tulajdonosaitól elvett villában lakó, antiszemitázó Gyurcsány könnyű préda volt Kocsis frakcióvezetőnek.

NER-fenntartó ellenzéki erők – Magyar Hang

Vajon kinek volna jó, hogy megint csak két választási lehetőség maradjon: az Orbán-rendszer és a régi baloldal?

Azon elméletemet, hogy nem csak egy múló szeszély, hanem nagyon is kiérlelt elgondolás a kormánypártok részéről Gyurcsány reaktiválása, erősíti az is, hogy nem csak Kocsis Máté, hanem a nap több felszólalója is Fletót lőtte. Így tett a házelnöki teendőin messze túlterjeszkedő Kövér László, Németh ’LegalábbGyurcsánynálokosabbvagyok’ Szilárd, Harrach ’Felsőbbrendűségiérzés’ Péter, valamint a teljes kormánypárti propagandamédia.

Ok, és akkor következzék a kötelező kör. Teljesen mindegy, hogy Gyurcsány tud-e róla, hogy használja a Fidesz, vagy csak bárgyún sodródik az árral. És nem, nem elsősorban az ellenzéknek árt vele, hanem az országnak. Hogy segítsünk neki is megérteni: annak az országnak, amit tizenkét éve lek…aországozott.

A publicisztika rovatban megjelenő írások nem feltétlenül tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Gulyás Balázs
Gulyás Balázs
„Isten, haza, család.”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,387lájkolóTetszik
2,278követőKövetés
16,127feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az ostromló – Magyar Hang-ajánló

Karácsony Gergely-, noÁr- és Tóth Krisztina-interjú. Élet falun. Elveszti-e Pécset a Fidesz? Péntektől keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szárnyaltak a zöld sasok, továbbjutott a Fradi a BL-ben

Kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel jutott túl a Ferencváros a bolgár bajnok, a Ludogorec ellen a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Adja, adom