HIRDETÉS

Kövér László és a magyarságkutatás legfrissebb eredményei

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Magyar Országgyűlés elnöke ismét késztetést érzett arra, hogy politikusként, szerető-dorgáló cár atyuskaként kijelölje a merre-az-arrát. Kinyilatkoztassa, hogy kik azok, akik nekik, pártunk, népünk és országunk vezetőinek megfelelő minőségű állampolgárok, és kik azok, akiknek még fejlődniük kell ahhoz, hogy elnyerhessék a párt atyai szeretetét.

Ezúttal Gyergyószentmiklósra, az Erdélyi Magyar Ifjak nyári táborába látogatott el Kövér László egy jó szellemi ámokfutás erejéig, hogy aztán – az MTI tanúsága szerint – az alábbiakat böffentse bele a friss erdélyi levegőbe: „Nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hagyjuk most azt a konzervatív közhelyet, hogy egy politikus, akit mi fogadtunk fel közös ügyeink intézésére, és ilyenformán a nemzet alkalmazottja, miért érzi úgy, hogy bele szükséges pofáznia a polgárok életébe. Ha valaki igazi konzervatív, nyilván örül a gyermekáldásnak, örül annak, ha minél több magyar születik, de hogy vegye a bátorságot arra, hogy ebbe belekotnyeleskedjék, az meg sem fordulhatna a fejében. Mármint, ha tényleg konzervatív, és azt nem csak fügefalevélnek használja a közép-ázsiai kleptokrácia elrejtése céljából.

Érted jöttünk elvtárs, nem ellened – Avagy lehet-e kötelező az öngondoskodás? | Magyar Hang

Mikor csodálkozott rá vajon a Fidesz egyes számú tankönyvének birtokosa a magyarságkutatás, magyarságmeghatározás iránti tudásvágyára? 1986-ban is érdeklődött már ezen tudományág iránt, amikor a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának munkatársává vált? Vagy csak 1987 és 1988 között, Soros-ösztöndíjasként fedezte fel magában ezen érdeklődést? Avagy csupán 1989-ben jött a nagy hungarológiai megfejtés, abban az évben, amikor legközelebbi harcostársa, a jelenlegi miniszterelnök ekképpen jellemezte őt (és saját magát): „A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor, velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek.” (Orbán Viktor, HVG, 1989. augusztus 26.)

HIRDETÉS

Mindenesetre korán kezdhette ezt a hobbit, hiszen kiforrott nézetrendszerre vall egy másik, ugyancsak Gyergyószentmiklóson elhangzott mondata: „A kormány tehát nem tud szülni a magyar anyák helyett, csak a körülmények javításáig terjed a mozgástere.” Vélhetőleg hosszas tudományos kutatómunka előzhette meg, mielőtt ezen népkarakterisztikai és biológiai megállapításokra jutott a Házelnök Úr.

Vonalas vörösök a Fideszben vannak – Válasz Bayer Zsoltnak | Magyar Hang

És tán végigpásztázta-e a Fideszt és a kormányt Kövér úr, mielőtt a fenti magvas gondolatok elhagyták azon nevezetes bajusszal részben fedett hasadékot? Orbán Viktor legfontosabb minisztere, Gulyás Gergely például gyermektelen. Magyarán a miniszterelnökséget vezető miniszter, aki magyarul ugyan beszél, nem jó magyar országgyűlésünk pedellussal keresztezett házmestere szerint.

És nézzék csak meg a különböző tévéstúdiókban rihegő-röhögő fideszes „szellemi” holdudvart. Jellemzően az ifjúkorból már kiöregedő, harmincas-negyvenes, nőtlen és gyermektelen, felhajtott teniszpólós, közbeszerző-mellényes, rozéfröccsöt kortyolgató férfiak ők. És nem jó magyarok, Kövér László szerint sem. Ők maguk sem veszik észre annak groteszkségét, hogy ők akarják „megvédeni gyermekeinket” bármitől, ami szembe jön. (A „megvédeni a gyermekeinket” rendszeres fordulat ezen nőtlen és gyermektelen urak részéről, legutóbb a kólaplakátok kapcsán írta le egyikük.)

HIRDETÉS

Jöhetne már valamilyen gyakorlati megoldási javaslat is a Kövér-agytrösztből. Kevés az, hogy csak leírjuk a problémát, például, hogy ki a nem jó magyar, tegyünk is érte, hogy minél több jó magyar legyen. Lehetne például erdélyi táborozás helyett egy Nemzethy Inszeminációs Intézetet felállítani, ahol a fent körülírt, felhajtott teniszpólós csoportot Kövér úr értő vezénylete és értő felügyelete mellett rábírnák a szaporodásra. Az intézet eszköztárának és motivációs praktikáinak kidolgozását nálam képzettebb elvtársakra bízom. Például Kövér elvtársra.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/33. számában jelent meg, 2019. augusztus 16-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/33. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,990lájkolóTetszik
3,650követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Megvádolt jobbikos képviselő: „Deutsch kokainozására, és nem a zsidóságára utaltam” – Videóval

Antiszemitizmussal vádolták keddi parlamenti bekiabálása kapcsán Nunkovics Tibor képviselőt, aki azt mondta lapunknak, nem mondott olyat, amit később felróttak neki. Állításait az LMP frakcióvezetője is megerősítette lapunknak.