Az utolsó Liebesbrief a Bundesmuttihoz

Az utolsó Liebesbrief a Bundesmuttihoz

Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentisztelet után a soproni városházán 2019. augusztus 19-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedves Angela!

A napokban találkoztál egy másik fiúval, Viktorral Sopronban. Együtt emlékeztetek a páneurópai piknik harmincadik évfordulójára, és még templomban is voltatok együtt.

Értek én mindent, kedves Angela Merkel! Értem, hogy te elsősorban a német nagyiparért vagy felelős, és nem az összeszerelő üzemként működő országok jogállamiságáért. És amíg ezen országok zsarnokai jól felfogott érdekből békén hagyják, mi több, az összeszerelő üzemekben dolgozók adójából (is) súlyos milliárdokkal támogatják a német nagyipart, te nem szólhatsz egy rossz szót sem. Ezekben a vészterhes időkben, amikor a globális autóipar gyengélkedni, lassulni látszik, te, Angela, nem lehetsz finnyás. Minek akadékoskodnál, ha a magyarok 48 százalékának ez kellett, Orbán Viktor és a földesúri rendszere? Kisebb gondod is nagyobb annál, mint hogy nyolcvanhatodszorra is elmagyarázd Viktornak, hogy például miért nem lehet egy jogállamban beszántani a tudományos akadémiát.

Orbán: A németek várkapitányi teendőit látjuk el | Magyar Hang

Valaha az európai kontinens vezetője voltál, keresztény, életpárti és demokrata. Épp ínyemre való. Szerettelek, Angela! Most meg ott ülsz Sopronban, az evangélikus templomban despotánk balján, fogadod a kézcsókját. Miközben kórusban énekelted vele a zsoltárt, nem fordult meg a fejedben semmilyen kétség? Hogy amit ez a fickó a magyarok hazájával tett, arra most te ütöd rá a kóserpecsétet? „A kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül – és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja –, és Németország örül, hogy magyarországi munkahelyeivel részt tud venni ebben a növekedésben.”

Azzal, hogy ezt mondtad Európa ikonikus kényura jelenlétében, felbiztatod a kontinens többi orosz ügynök zsarnokát vagy zsarnokjelöltjét. Salvini, Le Pen, Strache és a többi Moszkvába bekötött Európa-ellenes alvó ügynök csak erre várt. Ja, ha még Merkelnek is megfelel, ahogy Magyarországon mennek a dolgok, akkor tapossunk bele mi is! Annyira valószerűtlenek voltak ezek a mondatok, hogy akkor, amikor már pontos fordítások állnak rendelkezésre, az egyetlen ellenzéki rádió (mert tudod, Angela, csupán egy van, az is csak Budapesten fogható) betelefonálós műsorában egészen egyszerűen nem akarják elhinni az emberek, hogy ezeket te mondtad, drága Bundesmutti. Kettőtök közül még Orbán volt a kevésbé heves, amikor azt mondta, hogy „Magyarország messze van attól, hogy elégedett legyen a teljesítményével, de jó úton jár”.

Orbán: Merkel hosszú évek óta dolgozik Európa újraegyesítéséért | Magyar Hang

Mondjuk, azt igazán nem értem, a magyarországi baloldali ellenzék miképp képzelhette, hogy te leszel az ő szent megmentő angyaluk (Angelájuk)?! Komolyan gondolta bárki is, hogy eljössz Sopronba, és majd jól beolvasol nyilvánosan Európa első új típusú diktátorának, ennek a Viktor fiúnak? Mondjuk, arra azért nem számítottunk, hogy ilyen érzelemdús lesz a soproni randitok, és felmagasztalod. Értem én azt is, hogy már belefáradtál, hogy már teszel az egészre, de erre is van megoldás. Vonulj vissza, én pedig igyekszem csak a szépre emlékezni. Az erős nőre, aki meghatározta a vén Európa politikáját, sőt sokáig védte is azt.

Ideje búcsúznunk, Angela! Tschüss, auf Wiedersehen!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/34. számában jelent meg, 2019. augusztus 23-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/34. számban? Itt megnézheti!

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.