HIRDETÉS

Az utolsó Liebesbrief a Bundesmuttihoz

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Kedves Angela!

HIRDETÉS

A napokban találkoztál egy másik fiúval, Viktorral Sopronban. Együtt emlékeztetek a páneurópai piknik harmincadik évfordulójára, és még templomban is voltatok együtt.

Értek én mindent, kedves Angela Merkel! Értem, hogy te elsősorban a német nagyiparért vagy felelős, és nem az összeszerelő üzemként működő országok jogállamiságáért. És amíg ezen országok zsarnokai jól felfogott érdekből békén hagyják, mi több, az összeszerelő üzemekben dolgozók adójából (is) súlyos milliárdokkal támogatják a német nagyipart, te nem szólhatsz egy rossz szót sem. Ezekben a vészterhes időkben, amikor a globális autóipar gyengélkedni, lassulni látszik, te, Angela, nem lehetsz finnyás. Minek akadékoskodnál, ha a magyarok 48 százalékának ez kellett, Orbán Viktor és a földesúri rendszere? Kisebb gondod is nagyobb annál, mint hogy nyolcvanhatodszorra is elmagyarázd Viktornak, hogy például miért nem lehet egy jogállamban beszántani a tudományos akadémiát.

Orbán: A németek várkapitányi teendőit látjuk el | Magyar Hang

Valaha az európai kontinens vezetője voltál, keresztény, életpárti és demokrata. Épp ínyemre való. Szerettelek, Angela! Most meg ott ülsz Sopronban, az evangélikus templomban despotánk balján, fogadod a kézcsókját. Miközben kórusban énekelted vele a zsoltárt, nem fordult meg a fejedben semmilyen kétség? Hogy amit ez a fickó a magyarok hazájával tett, arra most te ütöd rá a kóserpecsétet? „A kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül – és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja –, és Németország örül, hogy magyarországi munkahelyeivel részt tud venni ebben a növekedésben.”

HIRDETÉS

Azzal, hogy ezt mondtad Európa ikonikus kényura jelenlétében, felbiztatod a kontinens többi orosz ügynök zsarnokát vagy zsarnokjelöltjét. Salvini, Le Pen, Strache és a többi Moszkvába bekötött Európa-ellenes alvó ügynök csak erre várt. Ja, ha még Merkelnek is megfelel, ahogy Magyarországon mennek a dolgok, akkor tapossunk bele mi is! Annyira valószerűtlenek voltak ezek a mondatok, hogy akkor, amikor már pontos fordítások állnak rendelkezésre, az egyetlen ellenzéki rádió (mert tudod, Angela, csupán egy van, az is csak Budapesten fogható) betelefonálós műsorában egészen egyszerűen nem akarják elhinni az emberek, hogy ezeket te mondtad, drága Bundesmutti. Kettőtök közül még Orbán volt a kevésbé heves, amikor azt mondta, hogy „Magyarország messze van attól, hogy elégedett legyen a teljesítményével, de jó úton jár”.

Orbán: Merkel hosszú évek óta dolgozik Európa újraegyesítéséért | Magyar Hang

Mondjuk, azt igazán nem értem, a magyarországi baloldali ellenzék miképp képzelhette, hogy te leszel az ő szent megmentő angyaluk (Angelájuk)?! Komolyan gondolta bárki is, hogy eljössz Sopronba, és majd jól beolvasol nyilvánosan Európa első új típusú diktátorának, ennek a Viktor fiúnak? Mondjuk, arra azért nem számítottunk, hogy ilyen érzelemdús lesz a soproni randitok, és felmagasztalod. Értem én azt is, hogy már belefáradtál, hogy már teszel az egészre, de erre is van megoldás. Vonulj vissza, én pedig igyekszem csak a szépre emlékezni. Az erős nőre, aki meghatározta a vén Európa politikáját, sőt sokáig védte is azt.

Ideje búcsúznunk, Angela! Tschüss, auf Wiedersehen!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/34. számában jelent meg, 2019. augusztus 23-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/34. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Gulyás Balázs
Gulyás Balázs
„Isten, haza, család.”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,708lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Egyesülhet az LMP és a Párbeszéd? Megkérdeztük, mit szólna ehhez a zöldpárt három korábbi társelnöke, Szél Bernadett, Schiffer András és Hadházy Ákos.

Pénz semmiért