HIRDETÉS

A cél és az eszköz: a lopás és a nemzeti trikolór

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

„Magyarország zászlaja három, egyenlő szélességű, sorrendben felülről piros, fehér és zöld színű, vízszintes sávból áll, amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld szín a remény jelképe.” (Magyarország Alaptörvénye, I) cikk (2))

HIRDETÉS

Köszönet, tisztelet, de leginkább csodálat illeti a Fidesz országgyűlésiképviselő-csoportjának azon nyolc (egyes művészettörténészek szerint kilenc, az utókor majd eldönti) tagját, akik a minap az Országház szent falai között modern művészeti előadás (leírhatnánk, hogy performansz, ám félő, hogy azt Kósa Lajos nem értené) keretében mutatták be a műértő közönségnek pártjuk kormányzásának lényegét. Önigazolásként leírhatnám, hogy hány és hány filippikában írtam le korábban a Magyar Nemzetben, majd ezen hasábokon ezen kormányzati módszert, ám hol vannak az én firkálmányaim egy ilyen progresszív, modern produkciótól, melynek láttán Alföldi Róbert visszaadná a diplomáját, és visszavonulna minden színházi tevékenységtől?

Persze ezúttal is nemzetünk fennen ragyogó vezérlő betlehemi csillaga adta a mintát a nyolc (kilenc?) előadóművésznek. Történt ugyanis, hogy miniszterelnök úr az őszi parlamenti ülésszak kezdetén, a fényes győzelemmel felérő vesztes önkormányzati választást követő hétfőn értékelte hazánk fényes állapotját. Beszéde közben azonban a karácsonyi értelemben vett alkalmatlan ellenzék egy karácsonyi értelemben vett alkalmatlan képviselője, név szerint Hadházy Ákos uram egy táblát tartott a miniszterelnök elé, melyre szöveget is pingált, hogyaszongya: „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”. No, és itt kezdődött a nyolcképviselős performansz előjátéka. Mivel a drága jó miniszterelnök ezen, táblára írt kijelentéssel aligha tudna vitatkozni, inkább azzal sietett Hadházy képviselő segítségére, hogy alátámasztván a feltartott táblára írtakat, sűrű szájnyalogatás közepette azt is igyekezett ellopni. Ebben csupán képességei és nehézkes mozgása akadályozta meg, de hát egy egyszerű tábla nem közbeszerzés, a felirat ellopásához nem csupán hatalom, hanem fizikai felkészültség is szükségeltetik.

A cirkusszá züllesztett parlament | Magyar Hang

Ezen nyitányt követően jött a nyolc (kilenc?) hérosz kara, és a nagy performansz. Hadházy képviselő elibé perdültek, és felelősségre vonták a tábla miatt. Nem is akárhogyan! A nemzet egyes számú, a világot jelentő deszkáin ugyanis az esszenciáját adták a Nemzeti Együttműködés Rendszere közel tízéves tevékenységének. Hiszen mi más jellemezhetné jobban pártunk és kormányunk évtizedes értünk való munkálkodását, mint hogy nyolcan (kilencen?) mennek egyre? Mi más szimbolizálhatná jobban ezt a művészet nyelvén elmesélve, mint hogy, amit (ezúttal a táblát, máskor betont, földet, kastélyt stb.-t) a miniszterelnöknek nem sikerült ellopnia, azt a kisebb kényurak viszik? Férfias, lovagias, polgári, konzervatív, jobboldali és különösképp’ keresztényi világ ez.

HIRDETÉS

Soroljuk is fel a művészeket, hisz beírták ezzel magukat a magyar modern művészet arany lapjaira: Kubatov Gábor, Pesti Imre, Hoppál Péter, Bánki Erik és Kerényi János azok a bátor harcosok, akik nem féltek Orbán Viktor segítségére sietni. A többieket nem sikerült felismernem, mert eddig nem nyújtottak maradandót a szellem ingoványos útján. Tisztelet a bátraknak, hiszen tudható, hogy Hadházy képviselő civilben állatorvos. Így edzett a csípések, rúgások, harapások kivédésében. Egy olyan kezdőnek, mint mondjuk Hoppál karnagy/képviselő, azért kihívásokkal jár egy ilyen ember kezéből kicsavarni egy műanyag táblát.

Orbán háborúja | Magyar Hang

A máskor (értsd ellenzéki képviselők esetén) még egy halk puki esetén is százezres bírságokat kiosztó Kövér László házelnök ezúttal a dulakodás közben néma maradt, ezzel szállván be a rendszert lényegét bemutató előadásba.

No, de ne feledkezzünk meg Soltvadkert fideszes (korábban MDF-es) képviselőjéről, Font Sándorról, aki a nap legemlékezetesebb, és egyben legmélyebb alakítását nyújtotta, ezzel meghazudtolva az eddig róla kialakult „60 év körüli agráros” képét. Hiszen Font képviselő egy percig sem gondolkozott, és mint a rossz helyre leszúrt karót, úgy rántotta ki a nemzet zászlaját a tartójából, amely addig az elnöki pulpitus előtt nyugodott. Majd a zászlót Hadházy Ákos lopást nehezményező felirata elé helyezte, így akadályozva meg annak vizuális befogadását. Nem szükséges magyaráznunk ezen költői képet, ugye? A piros-fehér-zölddel takarta el a lopás tényét. Hiszen mi mást is tesz Orbán Viktor forradalmi élcsapata évek óta? Nemzeti jelképekkel takarja el rendszere lényegét: a tolvajlást.

Köszönet az ezt bemutató amatőr, de annál ígéretesebb társulatnak. Az egyszerű polgár meg csak remélni tudja, hogy a közeljövőben újra összeállnak egy-egy előadás erejéig, mondjuk egy börtöntársulat tagjaiként.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/43. számában jelent meg október 25-én!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/43. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,803lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 78. – Koronavírus: Kitört a pánik, üresek a polcok

Dévényi István e heti vendégei: Szalai Szabolcs, a Jövő TV főszerkesztője és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója.

Ferenc pápa gyengélkedik