HIRDETÉS

Kósa Lala, Köves Slomi és a cimborák

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Kósa Lajos nem először mond ordenáré ostobaságokat. Dalolt ő már fémkupakokról, huszitutukról, amazonasi bozóttüzekről, és még az élet oly’ sok furcsa, a felfedezés szempontjából szürke zónának számító területéről. Belebonyolódott megannyi nyelvtörőbe, logikai bukfenceket vetett szakmányban. Eddig is merő életveszély volt, hogy ez a fickó bármilyen döntéshozói pozíciót tölthet be egy banánköztársaságnál kicsivel is komolyabb helyen. A Kósa Lajos-jelenségbe egészen egyszerűen bele volt kódolva a porcelánbolti elefántkodás.

A véletlenre állított időzítővel rendelkező bomba most felrobbant. Nem is akárhogyan. Lajosunk a NER ifjúságának színe-virága előtt demonstrálta, hogyan illik egy ízeset zsidózni. Szegény Csurkapistabácsi ha tudta volna, hogy ilyen felszabadultan is lehet űzni ezt a bibsizést, nem törte volna magát, hogy megannyi szóvirág mögé kódolja, ami ott belül bántja a zsidók kapcsán. Kósa uram azt okádta a Fidelitas-kongreszszus bágyadt közönsége elé, hogy lehet, hogy „a zsidóknak” még jól is esett, hogy a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe beszavazták azt a jobbikos képviselőt, aki a Duna-parti holokausztemlékművet meggyalázta.

HIRDETÉS
Kötöttfogás 66. – Kósa Lajos esete az élő adással | Magyar Hang

Ebből két dolog következik. Egyrészt, hogy Kósa számon tartja (legalább Hajdú-Bihar megyében), hogy ki a zsidó. (Egyébként lehet, hogy a Kubatov-listán van ilyen rubrika is?) Másrészt, hogy Kósa tudja, hogy a zsidók (legalábbis a Hajdú-Bihar megyeiek), kire szavaztak (orrbefogva). A legveszélyesebb persze az, hogy K. Lajos egy blokként tartja számon a zsidókat. „Ó, a zsidók? Azok mind szeretik a meggyes rétest! Ó, a zsidók? Azok nem mosnak kezet WC után. Ó, a zsidók? Azok gyilkolták meg Krisztust!” Pontosan ennyi lépésből lehet eljutni idáig. Külön Szabó Albert- és Bácsfi Diána-díj jár érte, hogy mindezt a Párt ifjúsági szervezetét oktatva sikerült abszolválni.

Node tudok még ennél is szomorúbbat mondani ám, nem szarral gurítom én a mélabút. Mert mi történt a kongresszuson, ahol mindez elhangzott? Pontosan az. Semmi. Kósa felcammogott (Lajos, az Isten szerelmére, kérem, húzza ki magát, jövőre kötelező lesz a díszmagyar az ilyen rendezvényeken, pocsékul fog magán állni) a színpadra, megtapsolták, elmondta a zsidózó szövegét, befejezte, megtapsolták, lecammogott a színpadról (tényleg szörnyű a tartása Lajos, annyi mindent hirdetnek már, nézzen körül), majd leült a sok luxusmotorülést látott hátsójára.

Sehol egy felhördülés, sehol egy felszisszenés, sehol egy „ne éljen Eduárd”, sehol egy hazafi egy méretes parasztlengővel. És pártunk és kormányunk ifjúságán túl ott ült az első sorban a NER színe-java. Kövér házelnök, Novák Katalin államtitkár, megannyi országgyűlési képviselő, „hercegek, tisztek, tisztviselők, Miniszterek és kegyencnők, testőrök, bankárok, a kormányzó”. És senki nem jelzi neki, hogy ez így nincs rendben (nem a tartása, hanem a mocskos szája).

HIRDETÉS
Az alfahímnusz | Magyar Hang

Epilógus 1. Két nappal később Köves Slomó Fidesz-rabbi vendégszerepel az Egyenes beszédben. A kormánypárti szórakoztató szerint Kósa egy áldozat, mert ő csak eltanulta a Jobbiktól a zsidózást. Vannak, akik nem tudnak időben lejönni a szerről. Egyébként itt tényleg mindenki megbolondult?

Epilógus 2. Igen, a köpködő önkormányzati képviselőnek ott, Hajdú-Biharban azonnal távoznia kell a közéletből. A nevét le sem írom, nem érdemli meg. Na, aláírtad már kisfiam a lemondó nyilatkozatot?

Epilógus 3. Ezeknek a nagy keresztényszabadoknak csak azt a könyvet kellene elővenniük (vagy megvásárolniuk?), amelynek a fedelére ez a hat betű van írva: b, i, b, l, i, a. Kezdjék az olvasást Pálnál, a Rómaiakhoz írt levélnél, 11. fejezet. Sok minden világos lesz. Higgyétek el, még nektek is sikerülhet. Egy keresztény nem lehet antiszemita.

Kósa Lajos: Bocsánat! | Magyar Hang

„Mondhatnád ugyan: Letörtek az ágak, hogy én oltódjam a helyükbe. Ez igaz. A hitetlenség miatt törtek le, te meg a hit által állsz. Ne légy hát fennhéjázó, hanem félj! Ha Isten nem kegyelmezett a természetes ágaknak, neked sem kegyelmez. Értsd meg tehát Isten jóságát és szigorát: szigorát a vétkesekkel szemben, irántad meg Isten jóságát, feltéve, hogy megmaradsz a jóban, különben téged is lenyesnek. S ők is beoltatnak, ha nem maradnak meg hitetlenségükben, mert Istennek van hatalma, hogy újra beoltsa őket. Ha téged ugyanis levágtak a természetes vad olajfáról, s a természet rendjén felülemelkedve beoltottak a nemes olajfába, mennyivel inkább beoltják majd azokat saját olajfájukba, akik természet szerint is oda valók. Nem szeretnélek benneteket tájékozatlanul hagyni, testvérek, e titok dolgában, nehogy egyéni véleményetekre hagyatkozzatok. A megátalkodottság csak részben érte Izraelt, amíg a pogányok teljes számban meg nem térnek, akkor majd egész Izrael elnyeri az üdvösséget az Írás szerint: Sionból jön a szabadító és eltörli Jákob gonoszságát.”

A Publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

HIRDETÉS

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/49. számában jelent meg, 2019. december 6-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/49. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,339lájkolóTetszik
3,153követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

És a lelkiismeret?

Hiszem, ha beigazolódik azok félelme, akik joggal tartanak a miniszterelnök időkorlát nélküli, teljes felhatalmazásától, akkor a 133 törvényt megszavazó képviselő közül sokan nagyon fogják szégyellni magukat.