HIRDETÉS

Tökös csajok

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Neten-netfélen elém úszik manapság egy tartalom, ami gondolkodásra késztet. Mennyire vagy tökös csaj egy tízes listán?, hangzik a kérdés. Azon kapom magam, hogy kúszom-mászom a tökös létra fokain, egy, kettő, három. Visszaesem. Tökkelütött leszek. A fenébe is, miért kellene nekem tökösnek lennem? Illetve hát nagyon régi vágyam, hogy legyenek tökeim, úgy értve, hogy egy tökkertem. Olyan szép sárgán virágzik a tök, és aztán, ahogy abból a virágból lesz egy nagy labda. A természet csodája. Ez utóbbi tökösséget szívesen bevállalnám. Akár már ma.

HIRDETÉS

De most inkább nézzük az elsőt! Az a helyzet, hogy manapság rengeteg úritökös nőt látok magam körül. Futnak egyik szerephelyszínről a másikra, edzenek, jógáznak, kutyáznak, macskáznak, programokra hozzák-viszik a csemetéjüket. Állandó csúszásban vannak, szó szerint és átvitt értelemben is. Vannak, akik tizenhatóráznak, és abból fizetik a kertészt, a szobalányt, a nevelőnőt. Hogy bírod, micsoda energiáid vannak neked?, ámulnak-bámulnak az ismerősök. Én inkább azt kérdezném: hogy bírják ezt a szeretteid? Mondjuk, a gyerekeid? Nem lázadnak fel a tökeid ellen?

Műtét a bankban | Magyar Hang

Szakszavak pöffeszkednek; jóváírás, terhelés, akkreditív, fedezet és futamidő. Semmit sem értek. Látásom homályosul, hunyorgok az éles fényben.

Bazi nagy dzsipek hátsó ülésén várakozó, ásítozó gyerekeket látok. Szó mi szó, el vannak látva mindennel. Külön kis bemélyedés van az üdítőspohárnak és a készen vásárolt szendvicsnek. A pohárban neonszín szívószál, a kislánynak rózsaszín, a fiúnak világoskék. Tök jól néz ki. Tényleg. Itt valaki nagyon figyelt a részletekre. Várják anyut. Mert anyu kúszásban van, hisz úritök. Egynyári kúszónövény, minden teret betölt, ami adatik neki. De nini, már jön. Végre! Közben telefonál. Bevágja magát a kormányhoz, vállával megtámasztja a mobilt, és továbbra is cseveg.

Majd indít. Felbőg a motor. Egy bamba, setesuta férfi vágódik elé. Ezt a pancsert! A tökös csaj kiordít a telefonálásból, és elküldi az édesanyjába a lúzert. A gyerekei viaszarccal esznek-isznak tovább. Hozzá vannak szokva. Az ordibáláshoz éppúgy, mint a szendvicshez. Az anyukájuk a tökös csaj tízes skáláján egyből tizenegyest kapna. Gól! Rosszul vetődik a tökös csaj. Mindig a másik irányba ugrik, mint ahova a labda érkezik. Mindent megold egyébként. Csak ez a fránya tizenegyes ne lenne.

HIRDETÉS

Időt kérek | Magyar Hang

Mi már a jelek szerint végképp képtelenek vagyunk élvezni és megélni a pillanatot.

A tökös csaj gyermekeinek anyák napi fogalmazása így kezdődik: Az én édesanyám egy igazi tökös csaj. Mindent megtesz értem, a legjobb cuccokat veszi. Most volt a tökös anyu-verseny díjátadója, és anyu nyert kígyótök kategóriában. Jövőre a cukkini kategóriában szeretne indulni. Szerintünk azt is meg fogja nyerni. Mert anyu győzelemre született. Azt mondta a díjátadóján, hogy mindent nekünk, tökmagoknak köszönhet, meg apunak. Nagyon büszkék vagyunk rá. Ő is miránk. A mi egész családunk egész évben nagyon büszke.

Közben meg elképesztően nagy a nyomás rajtunk, nőkön. Legyél fitt, csinos, sikeres, jó anya, jó főnök, jó feleség, jó szerető, jó szomszéd. Brrr! Ez nem fog menni senkinek, garantálom. Én is belebuktam. Akkor mit lehet tenni? Semmit. Vagy talán csak annyit, hogy átgondolni ezt az egészet. És új földbe vetni az új, előre csíráztatott tökmagunkat.

Lelki szemem előtt látom, hogy a sok tökös csaj csemetéje egyszer majd megvilágosodik. Összefog, fellázad, és forradalmat indít. Célkitűzéseik között szerepel majd a programmentes szombat és vasárnap, az otthoni lustálkodás reálisan optimális lehetősége, a házi tea és az anyu által készített szendvics. A zászlójukon pizsama és papucs szerepel majd, jelezve, hogy mégiscsak otthon lenni a legjobb.

Orgona | Magyar Hang

Akkor, amikor meg kell felelni minden egyes átkozott pillanatban, nem lehet életmódot váltani.

József Attila jut eszembe, aki a Thomas Mann üdvözlésében a nők eposzi jelzőjeként furcsa módon nem a tökösséget, hanem a kedvességet és szabadságot emelte ki. Hol a középút? Hogyan lehet ezt jól csinálni? Egy interjú jut eszembe, amelyet pár éve hallottam a rádióban. Egy nyugalmazott néprajzkutató nőtől kérdezték, mit tegyenek a huszonegyedik század tökös női. Karriert csináljanak, vagy vacsorát? Nevetve válaszolta, hogy mindkettőt lehet. Nagyon egyszerű a képlet, mondta, huszonévesen kell szülni, aztán negyvenévesen a nagykorú gyerek mellett jöhet a tökölés.

Hm. Nem tudom. Mindenesetre elkezdtem egy tökföldet telepíteni. Kirepült a gyermekem, elkezdem csíráztatni az égig érő tökmagokat.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 19. számában jelent meg, 2018. szeptember 21-én.

HIRDETÉS

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még 19. számban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,658lájkolóTetszik
2,937követőKövetés
19,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek