HIRDETÉS

Milyen akció a mínusz 30 százalékos kedvezmény?

HIRDETÉS

Mínusz szorozva mínusszal egyenlő plusz, ha jól emlékszem. Na most én nagyon rossz voltam matekból, tehát semmi sem biztos, de majd mindjárt megmagyarázom.

HIRDETÉS

Előtte még hadd meséljek gyerekkori élményeimről. Korrepetált egy matematikatanár, aki végtelen türelemmel magyarázta a törtek és az egyenletek számomra mindennél misztikusabb világát. Emlékszem, ahogy a fülembe beérkeznek az információk, bámulok a papírra, zsong a fejem, és az egészből egy kukkot sem értek. A tanár küzdött rendületlenül, és végül haszonnal, mert a bukást mindig elkerültem. De azért amikor eljött az egyetemi felvételi ideje, egy pillanatra sem merült fel, hogy elméleti matematikára adjam be a jelentkezésemet.

Ez arról jutott eszembe, amit egy barátom mesélt. Lánya felvételizett egy nyolcosztályos gimnáziumba, ám a matek értékelhetetlenre sikerült. „Mintha lement volna előtte a függöny – de az sem biztos, hogy valaha felment egyáltalán” – kesergett az apa, és én mélységesen együttéreztem a gyermekkel. Annak a függönynek a belső oldalát én is nézegettem épp elégszer.

Vannak szavak | Magyar Hang

Ám pár dolog csak megragadt. Például ez a mínusztéma. Épp ezért nézem értetlenül, hogy amikor egy cég akciózik, az esetek 95 százalékában a „mínusz valahány százalék kedvezmény” fordulatot használják. Legutóbb a villamosmegállóban láttam: „kávégépeinket most –30% kedvezménnyel vásárolhatja meg!” A kedvezmény eleve mínusz, annak a mínusza nem plusz? Tehát ez nem azt jelenti, hogy 30 százalékkal drágábban adják a terméket?

Mondom, matekból rossz voltam, de szerintem ez így van. Engem nem vernek át: megveszem inkább az eredeti áron, az épp annyi, amennyi.

HIRDETÉS

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/5. számában jelent meg, 2019. február 1-jén.

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/5. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,644lájkolóTetszik
2,798követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Horthy bevonulása: Karácsony undorodik, Lázár virágot vitt a kormányzó sírjára

A Mi Hazánk Mozgalom a Bartók Béla úton emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti bevonulására, amit a főpolgármester kifejezett undorral és megvetéssel fogadott. Lázár János virágot vitt a kormányzó sírjára.

Harcra, magyar!