HIRDETÉS

Egy gombóc Facebook-fagyi

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Mert nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket! Nem csak a Bikini volt ezzel tisztában 1987-ben: tudta akkor és azóta is nagyjából mindenki ebben az országban. Puncs és tejszínhabos mogyoró? Nyeltük a sok gombócot, de a kommunizmus már hanyatlott – múló állapot.

HIRDETÉS

Amikor a kilencvenes évek derekán már vidéki cukrászdák kínálatában is felbukkant a Hupikék törpikék-fagylalt, tudni lehetett: végül csak megtörtént a rendszerváltás. Még hogy a krumplileves legyen krumplileves? Ugyan. Egy kis kék színezék, és mindegy, hogy puncs, sztracsatella vagy rágógumi: nincs többé íze, van viszont fantázianeve.

Innentől nem volt megállás, még ha azt talán így sem sejtettük előre, meddig fogunk eljutni. Az még egy dolog, hogy az egyik helyen ma mazsolás tokaji aszút nyalhatunk, a másikon tihanyi camembert-t. De akad, aki macaron ízű fagyit is kínál már. Mi pedig boldogok vagyunk, lassan olvad nyelvünkön a gasztroforradalom. Persze ez még nem minden, hiszen ha nem ízlik, hát még mindig eldobhatjuk. Ki kell töltenie az életünket!

Komoly veszély leselkedik ránk a pékségekbe, trafikokba betérve | Magyar Hang

Nagyjából innen válik érthetővé a Despacito-, a Facebook-, sőt a Hipernet-fagylalt felbukkanása. Amikor a Telenor elindítja a „Kóstolj bele a Hipernetbe” kampányát, és kék színű gombócait olyan hipszter eseményeken teszi elérhetővé, mint a Bánkitó vagy a „Szabihíd”, akkor kénytelenek vagyunk mi is megvonni vállunkat, és eldönteni: éljük az életet, élvezzük, amíg lehet.

HIRDETÉS

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/11. számában jelent meg, 2019. március 14-én.

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/11. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,792lájkolóTetszik
2,969követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját

A Shanghai Airlines első tisztjét leszállás után azonnal ellátták. A Budapest Airport közölte: koronavírus gyanúja nem merült fel, de a gépet fertőtleníteni kellett.