HIRDETÉS

Az év szava

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Összedugtuk a fejünket a szerkesztőségben, hogy kitaláljuk, melyik volt 2019-ben az év szava. Lássuk az eredményeket!

HIRDETÉS

A futottak még kategóriába olyanok fértek bele, mint az „alkalmatlan” (utalva az őszi önkormányzati választás elmés kormánypárti kampányszöveg jolly jokerére), a „húsgalamb”, a „tüntikéznek” és a „futódomb”. Meg persze a „migránsalagút” – ez még dobogós sem lett, pedig kevésbé sajátos történelmű országokban alighanem rajonganának egy ilyen szóleleményért.

Nálunk bezzeg akadt bőven, ami leszorítsa az érmet érő helyekről!

Bronzot kapott a „kipcsak”, holtversenyben a csodálatos „zaklatószínház”-zal. Te jó ég, mi lehet a lista élén ezek után?

HIRDETÉS
„Tatárjaim harcra készen állanak Kipcsakban” | Magyar Hang

Igen, kitalálták: második helyezett az „elborkaizta”, holtversenyben a környezettel kapcsolatos szócsokor tagjaival, mint „klímakatasztrófa”, „klímaszorongás” és a kimondottan empatikus „klímahiszti” (miközben pszichológusok állítják, manapság a klienseik nem kis része éppen a környezet állapota miatti félelmeivel keresi fel őket). A klímás kifejezések azonban még megszorongatni sem tudták az „elborkaizni” igével szoros rokonságban álló győztest, a „csikólá”-t, mármint hogy, ugye, „csík kóla”.

Aki nem ebben az univerzumban tartózkodott ősz elején, annak rövid magyarázat: miközben a győri polgármester épp elborkaizta a saját – és sokak szerint még számos fideszes politikus – jövőjét, kikerült az internetre egy rövidke videó, amelyben egyik hölgy partnere megosztotta a világgal az elmés mondókát: „a ló néz, a csikó lát, felszívnék egy csík kólát”.

Ilyen volt 2019, már amennyire néhány szóval leírható. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/51-52. számában jelent meg december 20-án.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,554lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Legyetek Mitt Romney-k!

Jól tettük, hogy a párthűség helyett a lelkiismeretünkre hallgattunk. Jól tettük, amikor nem engedtünk a szirénhangoknak.